PRÁCE 🧰

Co všechno umí kalkulačka cestovního pojištění a jak díky ní ušetříte?

11. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Stejně jako u jiných typů pojistek, také u cestovního pojištění je možné sjednat velmi variantní produkt maximálně se přibližující vašim potřebám. Jak ale získat to nejlepší cestovní pojištění v poměru cena vs. pojistná ochrana? S tím vám dost dobře pomůže kalkulačka cestovního pojištění.

S čím vám pomůže online kalkulačka cestovního pojištění?

Co všechno umí kalkulačka pro cestovní pojištění?

Jde o nezávislý nástroj, který za vás na základě vstupních parametrů najde aktuální pojistné produkty pojišťoven, které může seřadit podle ceny nebo dalších parametrů. Vy si tak snadno a během několika minut uděláte představu o tom, kdo u nás cestovní pojištění nabízí a jak se jednotlivé nabídky liší v závislosti na ceně, pojistné ochraně i pojistných limitech.

Vybranou pojistku si navíc můžete sjednat bez toho, abyste museli opouštět pohodlí domova. Vše vyřídíte online z počítače nebo vašeho chytrého telefonu. Výhodou nejrůznějších srovnávačů a kalkulaček cestovního pojištění je i skutečnost, že pojistku můžete vybírat těsně před odjezdem na dovolenou. Pojistné zaplatíte online kartou nebo bankovním převodem. Jakmile jsou prostředky připsány na účet pojišťovny, obratem získáte asistenční kartičku a vaše pojistka je sjednaná.

Za online sjednání můžete získat zajímavou slevu

Velkou předností těchto kalkulaček a srovnávačů je i skutečnost, že díky nim můžete snížit výslednou cenu pojistného. Spousta pojišťoven vám totiž nabídne menší slevu za online sjednání. Pokud tedy cestovní pojištění uzavřete online, pojistné bude zpravidla nižší, než kdybyste pojistku sjednávali osobně na pobočce vybrané pojišťovny.

Když pojistíte celou skupinu, ušetříte

Pokud vás cestuje více, nesjednávejte cestovní pojištění pro každou osobu zvlášť. Pojistěte najednou celou rodinu nebo skupinu přátel. V online kalkulačce cestovního pojištění jednoduše nastavíte počet pojišťovaných osob, vyplníte jejich věk, případně další osobní údaje a pojistné zaplatíte najednou. Opět můžete získat zajímavou slevu nebo výhodnější cenu.

Kalkulačka cestovního pojištění umožní navolit rizika, která vám na cestách reálně hrozí

Výslednou cenu pojistného samozřejmě ovlivňují i pojistné limity a rozsah pojistné ochrany. Při cestách po Evropě je vhodné volit limit léčebných výloh okolo 5 000 000 Kč. Cestujete-li mimo Evropu nebo do USA, měl by být limit ještě vyšší. Pojistku přizpůsobte též záměru zahraniční cesty a aktivitám, jimž se chcete na dovolené věnovat.

Pokud například hodláte provozovat zimní sporty (některé z nich dokonce pojišťovny považují za rizikové), nezapomeňte si v kalkulačce cestovního pojištění navolit jejich připojištění. V případě, že hodláte dovolenou prolenošit na pláži, nedává příliš smysl si rizikové (nebo jiné) sporty připojišťovat, protože jejich připojištění navyšuje cenu pojistného.

Cestujete pravidelně? Zvažte možnost celoročního cestovního pojištění

Pokud cestujete pravidelně a během roku strávíte za našimi hranicemi více než 30 dní, vyplatí se přemýšlet o celoročním cestovním pojištění. I to najdete v portfoliu několika tuzemských pojišťoven. Výhodou celoročního cestovního pojištění je zajímavá cena i skutečnost, že si „cestovko“ jednou sjednáte a při opakovaných cestách už na něj nemusíte myslet. Pojistka vám bude platit po celou sjednanou dobu.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Nezávislé kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články