PRÁCE 🧰

Sjednání cestovního pojištění online - návod, jak na to

24. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Nejste si jistí, jak sjednat cestovní pojištění v případě, že jedete na letní dovolenou? Víte, že cestovní pojištění už lze sjednat také online přes internet? My vám poradíme, jak na to.

Sjednání cestovního pojištění online: Postup, jak na to

Sjednání pojištění online je jednoduché a zvládne to opravdu každý. Po vybrání výhodného cestovního pojištění vás dohromady čeká pár kroků, které musíte uskutečnit, abyste si pojištění zřídili.

Zadání základních informací o plánované dovolené

Vstupní formulář vám shrne, na jakou cestu chcete cestovní pojištění sjednat. První zadejte počet osob, které chcete pojistit. Pokud jste aktivní skupina, která často podlehne nebezpečným nebo rizikovým sportům, rozhodně zaškrtněte políčko s pojištěním i na tyto aktivity. Základní cestovní pojištění totiž počítá pouze s rekreací a základními sporty, jako je například plavání nebo jízda na kole.

Informace o délce pojištění

Pokud plánujete krátkou cestu do zahraničí, stačí zvolit denní pojištění (maximálně 90 dní). Pokud plánujete zahraniční cestu prodloužit, vybírejte pololetní nebo roční cestovní pojištění. Dále také uveďte cílovou destinaci. Rozlišuje se také to, zda se jedna o turistickou nebo pracovní cestu. U pracovní cesty je důležité uvést, zda se jedná o manuální nebo administrativní činnost

Zúčastněné osoby a platba

Po vybrání vhodného pojištění pak doplníte detailní informace, které se vážou ke konkrétním osobám. U každé pojišťované osoby je potřeba vypsat celé jméno a příjmení, rodné číslo a adresu.

Po dokončení objednávky je nutné si vybrat způsob placení. Způsoby, jak můžete uhradit cestovní pojištění online jsou různé, využít můžete například:

  • online prostřednictvím platební karty 
  • platebním systémem mPeníze (mTRANSFER) 
  • PaySec - ČSOB 
  • převodem ze svého bankovního účtu 
  • složenkou (poštovní poukázkou) typu A na České poště 
  • vkladem hotovosti na přepážce Raiffeisenbank 
  • SuperCASH - platba na terminálu SAZKA nebo pobočce České pošty

Následuje rekapitulace objednávky a zaplacení. Na email vám následně přijde potvrzení o cestovním pojištění a vy máte hotovo. Sjednat cestovní pojištění online zvládnete do pěti minut.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Srovnejto, E-pojištění, ČSOB.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články