PRÁCE 🧰

Kam vyrazit na výlet s dětmi po České republice

3. 7. 2021 5 min. čtení diskuze (0) Kam na výlet

Nejlepší čas pro trávení rodinných příslušníků po hromadě je výlet. Ten by se měl vždy plánovat dle možností a věku dětí. Tedy, pokud nejsou zvyklé moc chodit, nevezmete je na několikakilometrovou túru. Přinášíme vám tipy na výlety s dětmi aneb kam vyrazit v ČR.

Výlet s dětmi

Ať už máte malé nebo velké děti, je důležité spolu trávit společný čas a vytvářet dětem vzpomínky. Nemusíte jezdit zrovna na druhou stranu republiky nebo si plánovat společné aktivity každý víkend. Přeci jen některé návštěvy mohou být finančně náročnější, což pro rodinný rozpočet nemusí být žádoucí, ale jiné se dají naplánovat opravdu jako lowcost. Začíná léto a byla by škoda slunečné dny prosedět doma. Raději společně vyrazte za zážitky.

Za (ne)náročnou zábavou

Aquaparky

Jestliže máte doma vodní tvory, kteří by se nejraději čachtali celý den, pak zkuste zvolit jeden ze známějších Aquaparků v Česku. Velmi oblíbený najdete buď v Praze nebo na Moravě. Nevýhodou je, že tam potkáte spoustu jiných lidí - obzvlášť pokud vyrazíte o víkendu, kdy má většina rodičů volno. Snadno odhadnout, že čím se teploty budou šplhat výš, tím bude obsazenost těchto vodních světů větší.

  • Aquapark Moravia Pasohlávky - celodenní - dospělí 949 Kč, děti a senioři 599 Kč
  • Aquapark Čestlice - celodenní - dospělí 849 Kč, děti 649 Kč
  • Aquapark Liberec - celodenní - dospělí 350 Kč (víkend 390 Kč), děti 240 Kč (víkend 290 kč)

Slověnický mlýn

Zde si užijí všechny hyperaktivní děti, které pak celou cestu domů prospí. Zábavu si užijí i rodiče, takže žádné vypuštění divoké zvěře a pak hurá na kafíčko. Jedná se o outdoorové centrum, kde naleznete opravdu široké možností zabavení se. Na výběr je například zdolání lanového parku, paintball, aquazorbing, lukostřelbu, vzduchové trampolíny a další aktivity.

Slověnický mlýn najdete na jihu Čech, přesněji u obce Slověnice u Lišova. Sezóna centra začíná 26.6. Aktuální ceník za jednotlivé aktivity najdete na stránkách outdoorového centra.

Labyrintárium v zámku Loučeň

Záhady a trocha logiky umožní projití celého komplexu labyrintů, které nabízí zámek Loučeň. Dohromady můžete absolvovat 12 takových bludišť a labyrintů. Mezi ně patří například buxusové bludiště, které je poměrně nízké, tak ne, že budou rodiče při hledání cesty ven podvádět! Palisádové bludiště může už trochu zmást a v tom kamenném labyrintu načerpáte možná trochu energie.

  • Park s labyrintem - dospělí 150 Kč, snížené 130 Kč

Lipno

Jihočeské moře nabízí širokou škálu možností, jak si užít letní den. Můžete se prostě jen naložit na pláž a chytat paprsky, zatímco děti budou blbnout na břehu přehrady - ale pozor, nespouštějte z nich oči. Nebo se můžete vydat na Stezku korunami stromů, na jejíž konci se naskytne nádherný výhled do okolí. Pro aktivnější rodiny jsou k dispozici sporty. půjčit si můžete třeba kolo nebo koloběžku a projet se kolem přehrady až do Frymburku. Hezký je i výlet parníkem po vodní hladině.

Za zážitky v přírodě

Stezka korunami stromů

Spojit hezkou vycházku s poznáváním světa lesa můžete právě na tomto výletě. V Česku najdete dvě - jedna je na Lipně a druhá v Jánských Lázní. Procházka není monotónní a obzvlášť děti se mohou zastavit na několika stanovištích, kde na ně čeká lehce adrenalinový zážitek nebo naopak procvičení si paměti a získání nových znalostí. Výhodou je, že je areál bezbariérový.

  • Stezka v Krkonošších - dospělí 280 Kč, děti 220 Kč, tobogán 50 Kč
  • Stezka na Lipně - dospělí 290 Kč, děti 235 Kč, 50 Kč - pokud budete chtít vyvézt nahoru lanovkou je nutné připočíst další částku za jízdenku (jednosměrná 160/120 Kč - obousměrná 200/140 Kč)

Adršpašské skály

Ideální pro horké letní dny, protože se ve skalách snadno schováte před teplem. Ze skal sálá toužebný chlad, který nechá mozek neuvařený, abyste se nikde neztratili. Co vše můžete ve skalách vidět a kudy se vydat, si můžete přečíst v našem článku. Procházka je trochu delší, avšak zvládnou ji v pohodě všechny děti. Jediné pro koho není tento výlet vhodný, jsou maminky s kočárky a lidé na vozíku - zejména kvůli lesním a kamenitým cestám.

  • Vstupné - dospělí 180 Kč, děti/studenti/senioři 110 Kč, pes 50 Kč

Koněpruské jeskyně

Další místo pro horké dny, kam se můžete schovat před úmorným vedrem venku. Průměrná teplota v jeskyních je 10 stupňů, proto je vhodné si na sebe vzít nějakou teplejší mikinu nebo bundu. Jeskyni vykreslují nádherné krápníkové útvary. K vidění jsou i Koněpruské růžice, které jsou staré údajně až 1,5 milionu let. Čas na prohlídku jeskynního komplexu zabere zhruba 2 hodiny, tak si vyhraňte dostatečné množství času.

  • Vstupné - dospělí 170 Kč, studenti 130 Kč, děti 100 Kč

Za poznáváním zvířátek

Zoopark Chuchle

V srdci pražského lesa daleko od hlučících davů a aut se nachází místo pro raněná nebo zachráněná zvířátka z lesa. Chovejte se tedy v místě slušně a pokorně. Některá zvířátka můžete pozorovat z dřevěné rampy, díky které uvidíte celý výběh s několika jeho obyvateli. Jiná musí být za mřížemi kvůli bezpečnosti návštěvníků a především té jejich. Zahlédnout tak můžete několik druhů bažantů, ale také lišku nebo jezevce. Občerstvit se po náročném výstupu lze ve stánku s lidovými cenami.

  • Vstupné - zdarma

Safari Park Dvůr Králové

Afrika jako na dlani. Velkým lákadlem je absolvování safari offroadu ve vlastním voze nebo díky safaribusu. Jen pozor nevystrkujte za jízdy ruce ven a nevystupujte, na tuhle projížďku není vhodné brát ani domácí mazlíky. Jinak zbytek Safari parku je hezky postavený a zvířata mají pěkné a čisté výběhy. Kdo by chtěl trochu více dobrodružství, pak se můžete ubytovat v hotelu nebo kempu.

  • Vstupenky lze koupit i online - taky jsou výrazně levnější.
  • Na pokladně - dospělí 240 Kč, děti 190 Kč
  • Online - dospělí 200 Kč, děti 160 Kč
  • Africké a lví safari vlastním autem - 350 Kč
  • Africké a lví safari elektromobilem - 175 Kč
  • Africké a lví safari Afrika truckem - 80 Kč
  • Africké a lví safari Safaribusem - 50 Kč

Zoopark Zájezd

Jen kousek od Kladna se nachází tento zvířecí poklad rodinného charakteru. Na jednom místě tu uvidíte přes 100 exotických i domácí zvířat. Nejdelší čas ale jistě strávíte u surikat nebo lemurů. A i když budete u nich tařka na dotek, stejně na ně nesahejte - stále to jsou svým způsobem divoká zvířata. Zajímavé jsou i terária s chameleony. V druhé polovině Zooparku, který se nachází jen pár desítek metrů naleznete kontaktní koutek s domácími zvířaty, dětské hřiště a také občerstvení. Rozhodně stojí za to se vydat do výběhu za veverkou, která vám zběsile bude lítat nad hlavou a možná přistane i na ruce. 

  • Vstupné - dospělí 120 Kč, děti 75 Kč

Zdroj médií: Redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články