PRÁCE 🧰

Kam do Chorvatska s dětmi – tipy na skvělá místa

24. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Kam na dovolenou

Výběr dovolené s dětmi má samozřejmě odlišná kritéria, než když jedou třeba jenom dva dospělí. Chorvatsko je naštěstí plné míst, kde si rodiny s dětmi užijí skvělou dovolenou.

Dovolená v Chorvatsku s dětmi – jak najít to správné místo?

Články na téma tipy na dovolenou v Chorvatsku:

  1. Kam do Chorvatska autem (2022)
  2. Atrakce a turistické cíle chorvatského pobřeží (2022)
  3. Ceny v restauracích v Chorvatsku – Split
  4. Dovolená v Chorvatsku s dětmi – jak najít to správné místo? - právě čtete

Split

Světoznámé město nabízí spoustu možností vyžití, na své si přijdou i fanoušci historie. Tamní pláže klesají do vody jen velmi mírně a bývají na nich i atrakce pro děti. Stín přes poledne poskytnou blízké parky. Známá (a rušná) je pláž Žnjan, kde si lze například i půjčit šlapadlo. Jsou tu i sprchy se sladkou vodou a toalety. Doporučit lze i pláž Bačvice, ale jen mimo hlavní turistickou sezónu. Je totiž relativně malá a bývá na ní doslova hlava na hlavě.

Trogir

S dětmi doporučujeme na koupání klidně i Čiovo, kde si můžete najít pláž klidně na každý den dovolené jinou. Každopádně na okraji Trogiru je pláž Pantan, která je tvořena pískoštěrkem. Vstup do moře je zde pozvolný.

Rab

Už název Rajska Plaža napovídá, že půjde asi o něco mimořádného. Voda je zde krásně čistá, pláž je pokrytá jemným pískem a dno klesá velmi, velmi pozvolna. Nebývají tu velké vlny a v přilehlém borovicovém lese lze najít stín přes poledne, kdy bývají největší vedra. Za nás asi nejlepší pláž pro děti v Chorvatsku vůbec.

Moře na ostrově Rab

Další tipy k hledání optimálního letoviska pro dovolenou s dětmi v Chorvatsku:

Vyhledat ubytování v Chorvatsku

Vyhledat ubytování na Booking.com

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Modrá vlajka napoví

Existuje ocenění Blue flag, které je každoročně udělováno plážím, které splní docela náročná kritéria. Zaměřují se z velké části na ekologii, takže daná pláž musí být čistá, musí na ní být dostatek odpadkových košů, voda v místě musí plnit určité kvalitativní parametry a podobně. Organizace udělující ocenění navíc vyžaduje i čisté a udržované toalety na pláži, stejně jako dohled plavčíků, zdroj pitné vody v místě a spousty dalších opatření.

Náš tip: Pokud se letos chystáte jet na dovolenou do Chorvatska autem a nechcete zbytečně riskovat, sjednejte si cestovní pojištění. Cestovní pojištění vás ochrání před mrzutostmi, které mohou na cestě nastat a nepotěší ani vás, ani vaši peněženku. Využijte online kalkulačku cestovního pojištění a ušetřete si čas i nemalé finance. 

  Nejlepší cestovní pojištění do Chorvatska

Popravdě se většina z nich do značné míry překrývá s představou ideálního místa pro koupání dětí v moři. Jestli vás zajímá, zdali zrovna ta „vaše“ pláž plní kritéria a ocenění Blue flag dostala, můžete si to zkontrolovat přímo na webu s mapkou (www.blueflag.global). Jen pro upřesnění – každý rok musí místo získat Modrou vlajku znovu, není to tedy něco, co by se udělovalo jedno za deset let.

Jeďte v noci

Ne každému to vyhovuje, ale na dovolenou s dětmi autem je lepší se vydat v noci. Potomci usnou a nebudou rušit, zároveň posádka není obtěžována vedrem. Jízda na noc má ještě jednu výhodu v tom, že obvykle nepotkáte na silnici tolik komplikací jako přes den.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Chorvatsko letecky

Není od věci zvážit i tuto možnost. Chorvatsko letecky s dětmi je totiž daleko menší otrava, než se trmácet autem, nebo dokonce autobusem. Let do Splitu nezabere ani dvě hodiny a při včasném objednání jsou letenky za relativně akceptovatelnou cenu.

Zdroj info: tripadvisor, chorvatsko.cz, adriatic.hr.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články