PRÁCE 🧰

Poradíme, co si vzít s sebou na dovolenou autem

27. 7. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování

Cesta na letní dovolenou autem do zahraničí nemusí zdaleka proběhnout bez problémů. Proto není od věci k nafukovacímu lehátku, opalovacímu krému a povinné výbavě přibalit i něco málo navíc. Může se to sakra hodit.

Co přibalit do auta před odjezdem na dovolenou?

Články na téma dovolená autem:

  1. Plánovač trasy autem - jak funguje?
  2. Cestování a dovolená autem po Evropě
  3. Co si vzít s sebou na dovolenou? - právě čtete
  4. Cesta na dovolenou - jak připravit děti, psa i sebe
  5. Pojištění auta na dovolenou krok po kroku
  6. Plánovače trasy a co pro ně platí - již brzy

Nabíječka na telefon do auta

Navigace v telefonu se dnes už vyrovná těm v infotainmentech, navíc mnohdy obsahuje aktuální info o dopravě a dokáže člověka navést mimo kolony a zácpy. Baterie moderních smartphonů mají však omezenou kapacitu, takže nabíječka do auta přijde určitě vhod. Berte ideálně takovou, která má jak starší hranatý USB konektor, tak i moderní USB-C.

Rukavice do auta

Tohle je něco, co se vyplatí mít v autě prostě permanentně. Pár pracovních rukavic v kufru nezabere žádné místo, ale ve chvíli, kdy dojde na výměnu pneumatiky či jinou ne úplně čistou činnost, přijdou fakt vhod. Přijet na schůzku s umazanýma rukama asi nechcete, stejně jako si nechcete umazanýma rukama sahat na volant.

Voda

Jakmile se na hlavním tahu do oblíbené letní destinace stane nehoda, je to často i na několik hodin čekání. V letních úmorných vedrech to není nic příjemného, a proto je určitě dobré nebrat pro celou rodinu jednu doulitrovou petku, ale klidně velkou pětilitrovou nádobu navíc. Poslouží k doplnění tekutin, evenutálně se s ní můžete trochu opláchnout. Když je úplně nejhůř, dá se dolít i do chladiče, nezapomeňte ji ale co nejdříve vyměnit za destilovanou.

Náš tip: Ke zmíněnému se vyplatí přihodit i cestovní pojištění. Nenechte se překvapit a sjednejte si cestovní pojištění online. Praktickým a osvědčeným nástrojem, který vám dokáže ušetřit značnou částku, je online kalkulačka cestovního pojištění.

  Srovnání nejvýhodnějšího cestovní pojištění

Plastový pytel

Na kratší cestě klidně narvete obral od tatranky do popelníku, ale ve chvíli, kdy je na palubě třeba celá rodina, je odpadu prostě víc. Proto je dobré ho nějak centralizovat a ideálně házet do jednoho pytle. Nechcete pak přeci čistit přihrádky ve dveřích od žvýkaček nebo čokolády. Obyčejný plastový pytel do koše naplněný odpadem pak jednoduše vyhodíte do popelnice a nic neřešíte. No a ve chvíli, kdy se někomu udělá nevolno, se může taky hodit.

Americká páska

Americká páska

V hollywoodských trhácích s touhle šedou páskou obvykle hlavní hrdina provede zásadní opravu raketoplánu či jaderného reaktoru. No dobře, to jsem si možná trochu zapřeháněl, ale je pravda, že sem tam může přijít opravdu hodně vhod. Nekupujte nějakou levnou, neznačkovou, raději investujte klidně několik stovek. Přilepíte s ní poškozený nárazník a když na to přijde, tak opraví i protržený stan nebo menší díru v kánoi.

Toaletní papír

Ehm. Řekněme si to na rovinu. Jedna z nejhorších věcí, co vás na cestách může potkat je takový ten podivný pocit v břiše, který je předzvěstí něčeho velkého. Když to nestihnete na benzínku, poslouží les, případně třeba polní cesta. A aby to proběhlo v rámci možností důstojně, můžete sáhnout po roli toaletního papíru, kterou si s sebou vozíte v autě. Eventuálně se s ním dá utřít třeba i majonéza ze sedačky.

Svítilna do auta

Některá auta mají tuhle šikovnou věc jako součást základní výbavy. Pokud ne, rozhodně si jednu, alespoň menší, do auta přibalte. Při nějaké drobné noční poruše jako když ji najdete. A v případě nehody může posloužit jako signalizace nebezpečí.

100% příprava: Pokud chcete mít před cestou na dovolenou pokryté opravdu všechny eventuality, nezapomeňte svůj vůz připojistit v rámci výše uvedeného cestovního pojištění, případně si pro něj sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění. Správně vybrané pojištění vás dokáže ochránit před nepříjemnými situacemi jako je například havárie nebo odcizení vozidla.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj médií: pxhere.

Podobné články