PRÁCE 🧰

Turistické cíle a atrakce chorvatského pobřeží (2022)

20. 8. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Kam na dovolenou

Chorvatsko je velmi populární u českých rodin. A jeho pobřeží nabízí spoustu skvělých míst k návštěvě nebo pobytu. Našli jsme jich pár ne tak úplně profláklých.

Atrakce a turistické cíle chorvatského pobřeží

Články na téma tipy na dovolenou v Chorvatsku:

  1. Kam do Chorvatska autem (2022)
  2. Atrakce a turistické cíle chorvatského pobřeží (2022) - právě čtete
  3. Ceny v restauracích v Chorvatsku – Split
  4. Dovolená v Chorvatsku s dětmi – jak najít to správné místo?

Punta Rata a Brela

Jestli nějaká pláž v Chorvatsku skutečně stojí za to, je to Punta Rata, která byla vyhlášena jednou z deseti nejkrásnějších pláží na světě v roce 2004. Je u ní kus skály porostlý borovicemi jako stvořený pro instagramové fotky. Navíc je tu krásně čistá voda. Pobřeží Chorvatska už moc krásnějších míst nabídnout neumí.

Punta Rata a Brela

Nachází se u vesničky Brela, což je jedno z nejklidnějších míst pro dovolenou v Evropě. Nekonají se tam žádné velké party pro turisty, trochu ospalý denní rytmus se začátkem turistické sezóny nijak nezmění a návštěvnost je uměle omezována. To s sebou nese i vyšší ceny ubytování, nicméně stojí to za to. Kousek odtud je i Národní park Biokovo, což je ideální místo pro jednodenní výlet. Brela je kousek od často navštěvované Makarské.

Připravte se na cestu do Chorvatska: Každý motorista chce být co nejlépe připraven na cestu do Chorvatska. Z toho důvodu se nevyplácí podceňovat sjednání cestovního pojištění. Nabídky jsou cenově přívětivé a porovnat je můžete snadno přes online kalkulačku cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění do Chorvatska

Dubrovník

Na mapě pobřeží Chorvatska najdete i tuto perlu, která je sice pravda trochu profláklá, ale stojí za to. Pokud cestujete mimo sezónu, nebude Dubrovník přeplněný lidmi a budete mít klid na procházení krásných uliček a objevování skrytých zákoutí. Není divu, že si místo vybrali tvůrci seriálu Hry o trůny, takže máte možnost podívat se do míst, kde se odehrávaly některé ikonické scény.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Dračí jeskyně (Zmajeva špilja) na ostrově Brač

Za války mezi Chorvatskem a Tureckem našli v této jeskyni útočiště mniši, kteří prchali před osmanskými hordami z pobřeží. Sluhové boží si zde zařídili bydlení, to znamená kapli i obytné prostory, navíc vyzdobili jeskyni nejrůznějšími reliéfy. Tou největší je podobizna draka. Místo je ale zajímavé i z historického hlediska, protože na rytinách je dobře znatelný tehdejší „zlom kultur“, kdy se blížil konec pohanství a nastupovalo křesťanství.

Dračí jeskyně (Zmajeva špilja) na ostrově Brač

Mokřina Palud

Skvělým turistickým cílem na pobřeží Chorvatska je i Palud, což jsou mokřady. Kdysi to byl ráj pro komáry, ale v roce 1906 byl vyhlouben kanál, který oblast spojil s mořem. Smíchání slané mořské a sladké močálové vody mělo vyhubit komáry – přenašeče malárie, což se částečně podařilo. Vedlejším efektem, který nikdo nepředpokládal bylo, že tím vznikly ideální podmínky pro celou řadu ptáků, například pěnice, lysky, hřivnáče nebo bekasíny. Nakonec se zde usadilo kolem 200 druhů opeřenců a dnes je místo rájem pro ornitology a přírodní rezervací.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Mokřina Palud

Tip na závěr: Nalákali jsme vás na krásy Chorvatska a rozhodli jste se je letos jet omrknout? Sjednejte si pro svůj vůz raději připojištění, které pokryje případná rizika jako je porucha nebo vandalismus a ochrání tak vás i vaší peněženku. Zmíněná rizika můžete připojistit jako součást cestovka, případně zainvestujte do krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: fullsuitcase, essenceofcroatia.
Zdroj médií: Depositphotos, beroullia, fullsuitcase, essenceofcroatia.

Podobné články