PRÁCE 🧰

Když víte, jak vybrat cestovní pojištění, klidně můžete svůj stav konzultovat s českým lékařem

23. 2. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Při cestách na zahraniční dovolenou by asi nikoho nenapadlo vyrážet sem bez cestovního pojištění. Věděli jste ale, že správně vybrané a nastavené „cestovko“ vám umožní zkonzultovat aktuální zdravotní stav s českým lékařem? Podívali jsme se blíže na to, jak tahle novinka funguje.

Kvalitní „cestovko“ zajistí i českého lékaře. Ne každá pojišťovna ho ale nabízí

Co zahrnuje základní cestovní pojištění?

Při výběru cestovního pojištění, které vás na cestách ochrání před nepříznivými finančními důsledky nemocí nebo úrazů, je potřeba dbát v první řadě na rozsah pojistné ochrany. Jinými slovy to znamená, že byste měli vždy překontrolovat krytá rizika, která vybraná pojistka zahrnuje.

Základní balíčky cestovního pojištění kryjí výdaje související s ošetřením nejrůznějších úrazů, ale i nemocí a dalších zdravotních komplikací. Obvykle ale jenom do určitého limitu, který byste měli přizpůsobit zejména destinaci, do níž vyrážíte.

V Evropě stačí vybírat z pojistek, které mají krytí alespoň 5 000 000 Kč. Při cestách mimo Evropu je potom vhodné zvolit cestovní pojištění s vyšším nebo neomezeným krytím léčebných výloh. Vše nad ujednaný limit totiž budete muset uhradit z vlastní kapsy.

Měli byste vědět: Spoustu cestovatelů zajímá, jak funguje cestovní pojištění při zubním ošetření. Zde je potřeba zmínit, že pojistka se vztahuje pouze na neodkladné zákroky, nikoliv preventivní návštěvu! Minimální limit pro stomatologické zákroky by měl činit alespoň 10 000 Kč.

Díky připojištění můžete svůj stav konzultovat s českým lékařem

Spousta pojišťoven dnes už nabízí komplexní balíčky na míru, které zahrnují nejen výše zmíněné léčebné výlohy, ale také třeba úrazové pojištění, rozšířenou asistenci, která pomůže například v případě komplikací s vlastním, či vypůjčeným autem, repatriací nebo tlumočením.

Novinkou posledních několika měsíců je připojištění ke klasickému cestovnímu pojištění, díky kterému cestovatel získá možnost zkonzultovat svůj zdravotní stav s českým lékařem po telefonu. Jak tohle připojištění funguje v praxi? Podívali jsme se na to detailně!

Konzultace s českým lékařem v praxi

Jako první je samozřejmě potřeba kontaktovat asistenční službu pojišťovny, u níž máte toto připojištění sjednané. Před hovorem si připravte veškeré informace o zdravotním stavu, ale i případné dokumenty a lékařské zprávy. Operátor asistenční linky vám bez zbytečného odkladu zprostředkuje kontakt s lékařem doporučené odbornosti. S tím se následně můžete domluvit na telefonické nebo online konzultaci, případně i vyšetření prostřednictvím video hovoru.

Náš tip: Cena tohoto připojištění se pohybuje okolo desetikorun za osobu na den. Například u základní varianty týdenního cestovního pojištění na dovolenou po Evropě v ceně 212 Kč (30 Kč/osoba a den), bude činit připojištění lékaře na telefonu 170 Kč (24 Kč/osoba a den). U komplexnějších balíčků je cena tohoto připojištění mnohem nižší. Nejdražší balíčky pak mají tuto službu již v ceně pojistného.

Jak vybrat cestovní pojištění a v klidu odcestovat?

Při výběru se zajímejte nejen o rozsah pojistné ochrany (krytá rizika), ale také o dostatečné pojistné limity. Zajímat by vás měl i rozsah asistenčních služeb. A to zejména, cestujete-li do zahraničí autem, případně si vozidlo v cílové destinaci plánujete půjčit.

Náš tip: Pokud cestujete na italské sjezdovky, nezapomeňte si sjednat pojištění odpovědnosti!

Prozkoumejte také nabídku připojištění, a to zvláště ve chvíli, kdy se na dovolené plánujete věnovat nejrůznějším sportovním aktivitám. V tomto případě zvažte také možnost úrazového připojištění, případně pojištění ztráty a poškození zavazadel. Překontrolujte také seznam výluk a dejte si pozor na karenční lhůtu!

  Nejlepší cestovní pojištění online

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články