🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
Zimní pneu 🛞

Jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách na zahraniční dovolenou?

17. 6. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Základní info k cestovnímu pojištění

Plánujete letos dovolenou v zahraničí? Aby se zasloužené dny volna neproměnily v noční můru, je potřeba nepodcenit jednu důležitou skutečnost. Tou je sjednání cestovního pojištění. Jak kvalitní pojistku poznat a co všechno v rámci ní pojistit?

Chystáte se do zahraničí? Nezapomeňte na cestovní pojištění!

Když do zahraničí vyrážíte autem…

Jako první příklad si vezměme klasický autotrip. Pokud do zahraničí cestujete vlastním vozidlem, nezapomeňte cestovní pojištění posádky rozšířit také o asistence vozidla na cesty, která se vám může hodit v různých situacích.

Nejde jen o defekt, ale také případný odtah do servisu, u neopravitelných závad potom repatriace zpátky do Česka. Tato rizika bývají součástí rozšířené asistence, která nebývá součástí nejlevnějších a základních balíčků cestovního pojištění do zahraničí. Proto je potřeba vybranou pojistku prozkoumat, případně zvolit vhodné připojištění. Při cestách autem na zahraniční dovolenou je dobré rozšířit klasické cestovní pojištění do zahraničí také o pojištění úrazu a pojištění převážených zavazadel.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Tip pro řidiče: Vlastníte starší vozidlo nebo zkrátka chcete mít jistotu bezproblémové cesty? Ke klasickému cestovnímu pojištění si sjednejte připojištění asistenčních služeb. Vše vyřídíte online, během několika mála minut.

Cestovní pojištění s asistencí pro vozidla na cesty

Když na dovolenou vyrážíte s dětmi nebo domácími mazlíčky...

Při cestách do zahraničí s dětmi si vždy sjednávejte klasické cestovní pojištění s vysokými limity pojistného krytí u léčebných výloh, které by měly při cestách po Evropě činit minimálně 5 000 000 Kč. U vzdálenějších destinací pak volte cestovní pojištění s vyšším krytím.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Pojistku rozšiřte také o storno. Často se totiž stává, že malý cestovatel před dovolenou onemocní a rodina tak musí drahý zájezd zrušit. Pokud nemáte sjednané pojištění pro případy storna, musíte počítat se stornopoplatky, které často bývají i ve výši 100 % z uhrazené ceny!

U cest s dětmi nebo domácími mazlíčky se vám bude hodit i pojištění odpovědnosti. To využijete v případě, kdy dítko nebo zvířátko způsobí nedopatřením škodu třetí osobě (např. rozbití drahé vitríny se značkovým alkoholem, znečištění oděvu, poškození drahocenné vázy na recepci apod.).

Náš tip: Cestovní pojištění do zahraničí snadno sjednáte online klidně pár hodin před odletem nebo odjezdem na vysněnou dovolenou. Vždy si ale samozřejmě překontrolujte, od kdy začne vybraná pojistka platit.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Když se na dovolené hodláte oddávat sportovním aktivitám...

Plánujete se v zahraničí oddávat sportům nebo jiným pohybovým aktivitám? Pak byste měli dopředu vědět, jaké aktivity vybrané cestovní pojištění kryje. Klasické pojistky většinou kryjí pouze rekreační sporty (typicky turistika, plavání, jóga apod.).

Další sporty pak mohou spadat do kategorie rizikových, nebo dokonce nepojistitelných aktivit. Proto je dobré před cestou překontrolovat, zda vybraná pojistka konkrétní sport kryje, případně tento sport pojistit samostatně v rámci připojištění.

Pokud si konkrétní aktivitu nepojistíte a během jejího provozování se vám stane úraz, pojišťovna vám s největší pravděpodobností nevyplatí ani korunu. Obdobná situace nastane i ve chvíli, kdy k úrazu dojde v situaci, která je popsaná v seznamu výluk. Sem patří například alkohol, či jiná omamná látka, provozování sportů mimo značené trasy a stezky nebo v příliš vysoké nadmořské výšce.

Ať vás ani nenapadne vyrážet do zahraniční bez cestovního pojištění! Kvalitní pojistka ochrání vaši peněženku nečekaných výdajů a zároveň vás podrží v nepříjemných situacích.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Nezávislé srovnávače a kalkulačky, pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články