PRÁCE 🧰

Pneuservis Litoměřice - rádce výběru

5. 11. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte v okolí Litoměřic kvalitní a spolehlivý pneuservis, který pro vás zajistí pneu služby jako přezutí pneu, výměna pneumatik a nebo například huštění a geometrie kol? Zajímají vás ceny za jednotlivé služby? Nevíte, jestli si vybrat autorizovaný servis a nebo spíš menší lokální? Sepsali jsme pro vás několik užitečných rad a tipů, které vám usnadní výběr pneuservisu v Litoměřicích a blízkém okolí.

Pneuservisy Litoměřice

Vybíráme kvalitní pneuservis

Hodnocení, podle čeho je pneuservis kvalitní, může znamenat pro každého něco jiného. Pro někoho to může znamenat, že je pneuservis ověřený (autorizovaný), pro jiné, že je na trhu již několik let. Prvně byste si měli říct, jakou službu nebo produkt od pneuservisu požadujete - tím si zajistíte základní výběr, protože ne každý servis nabízí veškeré pneu služby, které existují.

Seznam pneuservisů Litoměřice a blízké okolí

Kdy přezout váš vůz a kolik to stojí v servisu

Nejste-li fanouškem celoročních pneumatik a nebo se pro vás jednoduše nehodí, pravděpodobně přezouváte pneu dvakrát do roka. Dle zákona jste povinni mít zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března v případě, že je na silnici námraza, led a nebo souvislá vrstva sněhu. Pokud jste manuálně zruční, máte po ruce hever a nevadí se vám trochu ušpinit, můžete si přezout pneumatiky sami doma. V opačném případě se obrátíte na pneuservis, který vám zajistí profesionální přezutí pneu již od 600-800 Kč.

Autorizované pneuservisy Litoměřice a blízké okolí

Co dělat s poškozenou nebo píchlou pneumatikou

Žádnému našemu čtenáři nepřejeme, aby se s defektem pneumatiky někdy setkal, ale když už se to stane, je potřeba vědět, jak s poškozenou pneu naložit. Jedná-li se o poškození menšího rozsahu, dobře vám poslouží spreje nebo lepící sady na opravu pneu - v obou dvou případech se však jedná o krátkodobé řešení. Pokud chcete mít jistotu o kvalitě opravy a nechcete se spoléhat na zmíněné možnosti, navštivte vybraný/nejbližší pneuservis ve kterém vám pneumatiku opraví za 150 až 500 korun.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Menší pneuservisy sází na nižší cenu oproti větším. Výběrem malého pneuservisu se vám dostane precizně odvedené práce, vstřícnějšímu zacházení a větší ochotě.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionalita a rychlost zaměstnanců. Nedávejte ihned na první dojem, zrovna vzdělání personálu se odhaduje stěží. Při prohlídce se ale dívejte, jak jim to jde s nářadím, jestli všemu rozumí a kolik času jim dané úkoly zabírají.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technika a zázemí. Součástí výbavy pneuservisu, který drží krok s dobou, by měly být profesionální stroje - sloupcové zvedáky, zařízení na měření geometrie kol, zouvačky a vyvažovačky. Takové firmy svou činnost myslí seriózně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouhodobé fungování na trhu. Když pneuservis funguje řadu let na stejném místě, značí to o tom, že má správné zvyky a vysoko nastavené standardy. Řidiči se do takového podniku rádi opětovně vrací a připlácí i za více služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka služeb navíc. Když už přijedete a objednáte se do pneuservisu, rádi byste možná využily doplňkové služby. Každý motorista jednou za čas potřebuje změřit a seřídit geometrii kol nebo vyvážit kola.

Pneuservisy v Litoměřicích a blízkém okolí

V okolí Litoměřic se nachází 48 pneuservisů, které nabízí různé pneu služby:

K čemu řešit hloubku dezénu

Začněme zákonnými náležitostmi - zákon říká, že od 1.11. do 31.3. musíte mít zimní pneumatiky, je-li na silnici námraza, led a nebo souvislá vrstva sněhu. Je to proto, že zimní pneu mají minimální hloubku dezénu 4 mm, kdežto letní pneumatiky pouze 1,6 mm. Když pomineme legislativu, hloubku dezénu byste měli kontrolovat také s ohledem na to, zda nemáte sjeté pneumatiky. I s tím souvisí jeden legislativní bod - budete-li mít pneu sjeté a zastaví vás policista, hrozí vám pokuta až do výše 2 tisíc korun. Nemluvě o tom, že se vám při sjetých pneumatikách prodlužuje brzdná dráha a to může mít za následky velké problémy.

Odpovědi na otázky okolo pneumatik, testy, informační články a spoustu dalších informací jsme pro vás přehledně seskupili do rádce Portálu řidiče.

Uskladnění pneumatik do další sezóny - jak na to a kde je skladovat

Spousta řidičů nejen v České republice uskladnění pneumatik příliš neřeší a prostě je jen tak „odhodí“ do sklepa, garáže a nebo dílny. Je to ale správně? Troufneme si říct, že nikoliv. Alespoň pokud chcete zachovat bezpečnost a životnost vašich pneu. Pneumatiky potřebují zajistit podmínky vhodné pro jejich uskladnění - jedná se o primárně teplotu místnosti, vlhkost a světlo. Proto bychom vám doporučili vyhledat pneuservis, kde vám pneu profesionálně uskladní. A za jednu sezónu vás to vyjde na cca 400 Kč za sadu pneu.

Pneuservisy pro nákladní vozy Litoměřice a okolí

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Děčín - Severní hranice tohoto okresu tvoří státní hranici s Německem a můžeme zde poptávat pneu služby jako přezutí a výměna pneu, huštění gum a nebo prodej nových pneumatik. Kompletní seznam pneuservisů a nabízených služeb zde.
  • Pneuservisy Most - V okresu Most a jeho blízkém okolí funguje 37 pneuservisů, které zajišťuje pneu služby pro své zákazníky. Naleznete zde autorizované pneuservisy a nebo také pneuservisy specializující se na nákladní vozy.
  • Pneuservisy Teplice - Huštění pneumatik, prodej nových pneumatik a nebo také výměnu a přezutí pneu pro vás zajistí 38 pneuservisů v Teplicích.
  • Pneuservisy Ústí nad Labem - V Ústí nad Labem a blízkém okolí tohoto okresu zajišťuje přes 50 pneuservisů pneu služby - od těch základních jako výměna a přezutí pneu, huštění pneumatik nebo prodej nových pneu až po ty ojedinělejší jako oprava ALU (hliníkových) disků, plnění pneu dusíkem a další služby.

O čem dalším jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články