PRÁCE 🧰

Pneuservis Ústí nad Labem - rádce výběru

4. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pneuservis v Ústí nad Labem a jeho blízkém okolí, kde vám přezutí nebo vymění pneu u vašeho vozu, opraví kolo, provedou geometrii kol a nebo třeba uskladní pneumatiky na zimu nebo léto? Nejste si jisti, který pneuservis si vybrat? V tom případě je tento článek přesně pro vás.

Pneuservisy Ústí nad Labem

Jak se rozhodnout, který pneuservis si vybrat

Při výběru toho správného pneuservisu vám bude záležet na tom, zda má pneuservis dostatečně technické vybavení, proškolený a šikovný personál a nebo třeba také to, jak daleko je od místa vašeho bydliště nebo firmy. V neposlední řadě pro někoho bude rozhodovat také cena. Základní výběr se však odvíjí od toho, jaký produkt nebo službu hledáte.

Nejvíce se však pneuservis hledá za účelem přezutí pneumatik. Je to také díky tomu, že je zákonem stanovené období, kdy byste měli mít zimní pneumatiky. Víte, kdy je čas přezout vašeho mazlíčka? Od 1. listopadu do 31. března byste měli mít zimní pneu v případě, je-li na pozemní komunikaci souvislá vrstva sněhu, námraza a nebo led. Přezutí pneumatik zvládnete dost možná i doma. Pokud si však výměnou chcete být jisti, obrátíte se na pneuservis. Vyjde vás to zhruba na 600-800 Kč.

Pneuservisy Ústí nad Labem - katalog firem

Pokud jste někdy píchli a nebo si jinak poškodili pneumatiku, asi víte, že vám to dokáže zkazit náladu. Nezoufejte. Na českém trhu existuje hned několik druhů sprejů na opravu pneu. Nechcete-li se tím zabývat, využijete služeb pneuservisů. Za opravu jedné píchlé pneumatiky zaplatíte něco mezi 150 až 500 korunami. Sundání kol či jejich zpětná montáž na váš vůz vás vyjde zhruba na 300 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, je nejspíš vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Pneuservisy v Ústí nad Labem a okolí

V okolí města Ústí nad Labem se nachází zhruba 53 pneuservisů, které nabízí různé služby, konkrétně např.:

Minimální hloubka dezénu aneb co říká český zákon

V České republice stejně tak jako ve většině evropských zemích platí, že minimální hloubka dezénu pro letní pneumatiky je 1,6 mm a pro zimní pneu jsou to 4 mm. Za téměř nebo kompletně sjeté pláště pneumatik vám může policista udělit pokutu až do výše 2 tisíc korun. Nové pneumatiky si dnes již můžete objednat přes internet a nebo zajet do vybraného pneuservisu a nechat si poradit od proškoleného personálu.

Podívejte se na sérii článků o pneumatikách, která vám pomůže s výběrem nových letních nebo zimních pneumatik pro váš vůz. Všechny články jsme přehledně seřadili v rádci Portálu řidiče.

Další možnou věcí nad kterou přemýšlíte je uskladnění pneumatik do další sezóny. Někoho možná napadne uskladnit si pneu doma, ale pamatujte na to, že při nesprávném uskladnění může dojít k nenávratné ztrátě bezpečnosti a životnosti pneumatik. Pokud si je necháte uskladnit v pneuservisu, zaplatíte něco okolo 400 korun.

Autorizované pneuservisy v Ústí nad Labem

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Chomutov - 22. největší město České republiky disponuje nabídkou 33 pneuservisů. Nejběžnějšími pneu službami jsou huštění pneumatik, přezutí pneu a výměna pneumatik.
  • Pneuservisy Děčín - Ve městě ležícím na soutoku řek Labe a Ploučnice lze poptávat pneu služby jakožto přezutí pneu, prodej pneu nebo geometrie kol. Najdeme vám kvalitní pneuservis v Děčíně.
  • Pneuservisy Litoměřice - Na Litoměřicku, kterému se také přezdívá Zahrada Čech, provozuje 48 pneuservisů svoji činnost. Poptávat můžete výměnu a přezutí pneumatik, vyvážení a huštění kol a nebo také uskladnění pneumatik do další sezóny.
  • Pneuservisy Louny - V Lounech, kterým se mj. přezdívá „jižní brána Českého středohoří“ můžeme najít necelých 30 pneuservisů, které pro své zákazníky zajišťují pneu služby.
  • Pneuservisy Most - Okresní město, ve kterém nalezneme kostel Nanebevzetí P. Marie, se pyšní nabídkou 38 pneuservisů - ať už běžných a nebo s rozsáhlou nabídkou doplňkových služeb.
  • Pneuservisy Teplice - Mezi Krušnými horami a Českým středohořím leží Teplice, které disponuje hned 38 pneuservisy.
  • Pneuservisy Ústí nad Labem - V krajském městě Ústeckého kraje můžeme najít až 53 pneuservisů, které pro vás zajistí od přezutí a výměny pneu, přes huštění a vyvážení kol, až po prodej nových pneumatik a nebo jejich uskladnění do další sezóny.

Pneuservisy pro nákladní vozidla v Ústí nad Labem

O čem jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články