PRÁCE 🧰

Pneuservis Teplice - rádce výběru

5. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Nevíte si rady s výběrem pneuservisu v Teplicích a okolí? Chcete zjistit jaké služby pneuservisy nabízejí? Zapomněli jste přezout a hledáte nejrychlejší řešení? Hromadí se vám doma pneumatiky a potřebujete je uskladnit? Hledáte pneuservis na vyvážení kol? V našem rádci výběru vám rádi pomůžeme zorientovat se v nabídce pneuservisů v Teplicích a okolí

Pneuservisy Teplice

Výběr pneuservisu

Výběr pneuservisu by se určitě neměl podceňovat, pneuservisů je na výběr mnoho a liší se mnoha faktory. Určitě není vhodné zajet do prvního pneuservisu, který najdeme bez toho, aniž bychom si o daném pneuservisu našli informace. Klíčové je si říct, co zrovna potřebuji a co bych očekával od nabízených služeb. Od kvalitního pneuservisu by se mělo očekávat profesionální vybavení, proškolený personál, který vám rád poradí a široká nabídka služeb. Pro někoho jsou dostačující pouze základní služby, ale náročnější řidiči budou potřebovat naplnění pneu dusíkem nebo třeba protektorování pneumatik a to už v každém pneuservisu nedělají.

Pokud hledáte jako většina řidičů každý rok pneuservis na přezutí, tak jenom připomeneme že povinnost zimních pneumatik začíná od 1. listopadu v případě vrstvy sněhu, ledu nebo náledí na vozovce a nebo při předpokladu těchto podmínek a končí 31. března. Za přezutí si každý pneuservis účtuje jinou sazbu, ale většinou zaplatíte kolem 500 - 900 Kč.

Pneuservisy pro přezutí v Teplicích a okolí

Oprava pneumatik

Opravení poškozené pneumatiky patří také mezi běžně nabízené služby pneuservisů a skoro všude by vám takový požadavek měli splnit. Pokud se vám tedy stane, že píchnete nebo pneumatiku jinak poškodíte, můžete se níže podívat na seznam pneuservisů a vybrat si pro vás ten ideální. Počítejte s cenou v rozmezí od 150 - 600 Kč.

Pneuservisy v Teplicích a okolí

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, je nejspíš vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Pneuservisy v Teplicích a okolí

Teplice mají uspokojující výběr mezi zhruba 38 servisy:  

Kdy je potřeba koupit nové pneumatiky

Sjeté pneumatiky jsou nebezpečné a pokud nedodržíte zákonem danou hloubku dezénu, tak i porušujete i zákon. O tom jak poznat sjeté pneumatiky jsme již psali. Životnost se liší podle vašeho stylu jízdy, uskladnění, jak často jezdíme a mnoho dalšího. Zákonem jsou pneumatiky nepoužitelné pří porušení minimální hloubky dezénu 1,6 mm pro letní pneumatiky a pro zimní pneumatiky 4 mm. Nové pneumatiky se dají podle rozměrů nakoupit online nebo si nechte poradit v pneuservisu. 

Zjistili jste, že potřebujete nové pneumatiky? Trochu tápete jak pneumatiky koupit nebo na co si dát pozor? Zajímají vás srovnávací testy a chcete si vybrat ty nejlepší pneumatiky na trhu? Neváhejte se podívat do našeho rádce Portálu řidiče.

Pneumatiky můžete mít uskladněné doma, ale pokud nedodržíte jejich správné uskladnění zkracujete tím jejich životnost. Lepší varianta bude uskladnění v pneuservisu, kde za takovou službu zaplatíte kolem 400 Kč. 

Uskladnění pneumatik v Teplicích a okolí

Pneuservisy v okolních okresech

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články