PRÁCE 🧰

Pneuservis Litvínov

30. 11. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pneuservis v Litvínově a okolí, kde vám prodají, vymění, přezují, nahustí nebo uskladní pneumatiky? Jak postupovat při výběru z velké nabídky firem? Odpověď naleznete níže.

Pneuservisy Litvínov

Jak vybrat kvalitní pneuservis?

Při rozhodování vás určitě ovlivňuje velké množství faktorů - vzdálenost od vašeho bydliště, cena služeb, tradice pneuservisu a počet let na trhu, šikovnost personálu, ale především nabídka služeb. Pokud totiž požadujete nějakou speciální, nemusí ji všechny pneuservisy nabízet. Při výběru tedy začněte určením konkrétní služby, kterou hledáte.

Každého řidiče by asi napadlo, že nejčastěji poptávanou službou je přezutí pneumatik. Co o něm říká zákon? Povinnost použít zimní pneumatiky máte od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce sníh, led nebo námraza. Častou snahou řidičů o ušetření jejich peněz je dojíždění zimních pneumatik v létě. To může ale ve výsledku zvýšit spotřebu paliva a tím i vaše výdaje. Cena přezutí pneu v pneuservisu se pohybuje v rozmezí od 600 do 800 Kč.

Pneuservisy Litvínov a okolí

Další službou často poptávanou v pneuservisech je oprava poškozených nebo propíchnutých pneumatik. Pokud jste šikovní a troufnete si na ni sami, můžete využít sprej na opravu pneumatik. Jestliže vám ale nevadí si za stoprocentní kvalitu připlatit, navštivte raději specializovanou firmu.

Jaké jsou znaky kvalitního pneuservisu?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Víte o pneuservisu, který má dlouholetou historii a často o něm slýcháte ve svém okolí? Taková firma pro vás pravděpodobně bude dobrou volbou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Znáte pneuservis, ve kterém mají všemožné moderní technické vybavení, jako například automatické vyvažovačky a zouvačky, velký počet zvedáků nebo 3D měření geometrie kol? Tím se také vyznačuje kvalita firmy.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Pamatujete si, jak dlouho trvalo pracovníkovi pneuservisu přezout pneumatiky při vaší poslední návštěvě? Šla mu práce od ruky? Proškolenost a šikovnost personálu má na kvalitu firmy velký vliv.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když jste si byli nechat v pneuservisu přezout pneumatiky, nabídli vám také seřízení geometrie kol a informovali vás o jejich dalších službách? Velké množství doplňkových služeb rovněž značí kvalitu firmy.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis není tak dobrý jako ten velký. Jste si tím jistí? Živnostníci totiž často oproti velkým hráčům na trhu nabízí vyšší kvalitu služeb, nižší cenu nebo plnění vašich požadavků mimo pracovní dobu.

Pneuservisy v Litvínově a okolí

V Litvínově a okolí naleznete asi 4 desítky pneuservisů zaměřujících se na různé služby:

  • 34 jich nabízí výměnu pneumatik
  • 5 jejich uskladnění
  • 16 prodej pneumatik

Legislativa a požadavky na hloubku dezénu

Český zákon stanovuje minimální hloubku dezénu pro letní pneumatiky na 1,6 milimetrů a pro zimní na 4 milimetry. Nové si můžete koupit buď podle konkrétního rozměru online nebo v pneuservisu. Sjeté pláště pneumatik není radno podceňovat, ať už kvůli bezpečnosti jízdy nebo hrozbě pokuty od policisty, která může dosáhnout až 2 000 Kč.

Spoustu dalších užitečných informací o pneumatikách můžete získat v rádci Portálu řidiče.

Další podstatnou věcí, nad kterou vlastníci vozidel často přemýšlejí, je uskladnění pneumatik. Můžete si je buď nechat uskladnit odborníky v pneuservisu (cena se pohybuje kolem 400 Kč) nebo se o to pokusit sami. V takovém případě si ale dejte pozor na správný postup, aby nedošlo ke ztrátě jejich bezpečnosti a životnosti.

Pneu služby - blízké okresy

  • Pneuservisy Chomutov - V Chomutově najdete přibližně 30 pneuservisů, ve kterých je nejčastěji poptávanou službou výměna, huštění a přezutí pneumatik.
  • Pneuservisy Děčín - V tomto okrese se nachází asi 40 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Litoměřice - V okrese Litoměřice naleznete kolem 50 pneuservisů, ve kterých vám prodají, přezují, vymění, nahustí, uskladní pneumatiky nebo změří geometrii kol, opraví ALU disky či vyváží kola.
  • Pneuservisy Louny - V Lounech najdete přibližně 30 pneuservisů nabízejících nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Teplice - V okrese Teplice se nachází kolem 4 desítek pneuservisů, kde nejčastěji poptávanou službou je výměna a přezutí pneumatik.
  • Pneuservisy Ústí nad Labem - V Ústí nad Labem můžete navštívit jeden ze zhruba 50 pneuservisů. Z nabídky služeb si vyberou i náročnější řidiči.

Pneuservisy Litvínov a okolí pro motocykly

Více zajímavých článků z Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články