PRÁCE 🧰

Pneuservis Most - jak vybrat ten správný

3. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Chcete najít nejlepší volbu pneuservisu v Mostě a okolí? Píchli jste pneumatiku a nevíte kam s tím? Zajímá vás porovnání cen a služeb pneuservisů v Mostě a okolí? V článku níže vám přinášíme mnoho informací, které vám pomohou zodpovědět na zmíněné otázky.

Pneuservisy Most

Nejlepší pneuservis - jak vybrat

Pokud patříte mezi ten typ řidičů, kteří výběr pneuservisu moc neřeší a zajedou do toho prvního, který potkají na cestě, můžete se potkat s problémy v podobě ztráty času a vyhozených peněz. Ceníky a nabízené služby v pneuservisech se totiž mohou dost lišit a proto je důležité věnovat výběru trochu více času. První věci, kterou byste měli udělat je si rozmyslet jakou službu zrovna potřebuji a jaké mám nároky a od toho by se měl odvíjet budoucí výběr. Poté můžete vybírat třeba podle škály nabízených služeb nebo ceníků a ohlasů ostatních zákazníků.

Pneuservisy v Mostě a okolí

Přezutí pneumatik aneb každoroční záležitost

Pokud nepatříte mezi řidiče používající pneumatiky celoroční, potom přezouvání pneumatik není pro vás nic neobvyklého. Jak už určitě znáte tak zákonem je dáno, že od od 1. listopadu do 31. března platí povinnost zimních pneumatik v případě souvislé vrstvy sněhu, ledu nebo námrazy na vozovce. Z toho důvodu většina z nás mění pneumatiky dvakrát ročně. Někdo to zvládne doma, ale většina řidičů volí volbu profesionálního přezutí v pneuservisu, kde vás taková služba vyjde na cca 600 až 800 Kč.

Přezutí pneu v Mostě a okolí

Defekt nebo poškození pneumatiky

Mezi časté problémy, které pracovnicí v pneuservisech řeší je píchlá nebo poškozená pneumatika. S menší opravou si hravě poradíte se sprejem, ale v případě většího poškození bude jistější si nechat řádně opravit pneumatiku odborníky v oboru. Za opravu většinou zaplatíte 150 - 600 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní vybavení. Automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní nářadí a dostatečný počet zvedáků - to je vybavení kvalitních a ekonomicky stabilních pneuservisů. Také to je známka, možnosti poskytovat moderní a složitější služby.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud je pneuservis vyhlášený, značí to že je na trhu několik let a spokojení zákaznicí se k němu rádi vrací. To je určitě dobrá známka kvality. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká škála poskytovaných služebPřezout pneumatiky zvládnete skoro doma a pokud to je jediné, co pneuservis nabízí, doporučujeme najít jiný. Více služeb vám ušetří mnoho času a starostí například s uskladněním pneumatik. Pokud pneuservis nabízí složitější služby jako protektorování pneu nebo plnění pneu dusíkem, tak to značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Šikovný a kvalifikovaný personál. Na první pohled kvalifikaci nepoznáte, ale pokud jim při činnostech padají věci z ruky a celkově jsou nešikovní, tak to známka dobré kvality nebude. Na druhou stranu pokud uvidíte čisto na place a pracovníky, kterým nepadají věci od ruky a vypadají zkušeně, tak to vše podtrhuje kvalitu pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Menší místní pneuservis je často dobrou volbou. Rozsáhlý trh pneuservisů je drsný a menší podniky musí vynikat svojí kvalitou i nižšími cenami. Zákazník je pro ně priorita a často si na práci dávají více záležet. Dokonce práce přes oficiální pracovní dobu je u nich často na denním pořádku.

Pneuservisy v Mostě a okolí

V okresu naleznete něco kolem 38 pneuservisů a z toho:

Sjeté pneumatiky 

Sjeté pneumatiky nejsou bezpečné a pokud nesplňujete zákonnou normu tak ani nesplňují technické požadavky. Zákon stanovuje minimální dezén pro letní pneumatiky 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Ojetý vzorek pneumatik snižuje jejich normální jízdní vlastnosti, jako třeba přilnavost. Jak správně změřit hloubku vzorku a tím zjistit sjetost svých pneumatik se můžete dočíst zde. Stručně pouze řekneme, že pokud v zásadě máte pneumatiky více jak 6 let, čas na výměnu již nastal. Nové pneumatiky můžete koupit přes internet podle rozměrů, nebo si nechat poradit od odborníků v pneuservisu.

Chcete mít jistotu, že jste koupili ty nejlepší pneumatiky? Zajímá vás jak si na tom vedou pneumatiky v nezávislých testech? Nejste si jistí, zdali správně pneumatiky skladujete? Všechny odpovědi a mnohem více se dočtete v našem rádci Portálu řidiče, kde jsme pro vás připravili mnoho užitečných rad.

Proč je důležité správně skladování pneu?

Skladování pneumatik je často podceňováno, ale opravdu to je důležitá věc. Pokud pneumatiky neskladujete správně, tak tím primárně snižujete životnost svých pneumatik, ale hlavně tím přicházíte i o peníze, protože budete muset kupovat nové pneumatiky častěji. Na skladování pneumatik nemá ani mnoho lidí doma nějaký prostor a proto bude lepší a jistější si nechat uskladnit své pneumatiky v pneuservisu. Uskladnění za sezónu vás vyjde na 400 Kč.  

Uskladnění pneumatik v Mostě a okolí

Pneu služby v ostatních okresech

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články