PRÁCE 🧰

Pneuservis Žatec

27. 2. 2021 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete opravit poškozenou nebo píchlou pneumatiku či seřídit geometrii kol v Žatci a okolí? Přemýšlíte o tom, jak vybrat správný pneuservis? Níže naleznete užitečné informace, které se vám budou při rozhodování hodit.

Pneuservisy Žatec

Jak vybrat nejvhodnější pneuservis?

Nejlepší je začít určením konkrétní služby, jakou požadujete. Poptáváte opravu ALU disků? Pak bude výběr pneuservisu jednoduchý, protože tuto službu poskytuje jen pár firem. Chcete si nechat přezout nebo vyměnit pneumatiky? V takovém případě vybírejte firmu podle kvality.

Napadlo by vás, jaká je nejčastěji poptávaná služba řidiči v pneuservisech? Jedná se o přezutí pneumatik. Zákon jasně říká, že ty zimní musíte mít obuté v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelná souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. Cena přezutí se pohybuje v rozmezí od 600 do 800 Kč.

Pneuservisy v Žatci a okolí

Další velice často poptávanou službou v pneuservisech je oprava poškozených nebo propíchnutých pneumatik. Odvážili byste se pokusit se o ni sami? Pak vám pomůže sprej na opravu pneumatik. Chcete-li ale mít stoprocentní jistotu kvalitně provedené služby, objednejte se raději do pneuservisu. Oprava vás vyjde na 150 až 500 Kč.

Co určuje u pneuservisu jeho kvalitu?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Osvědčený pneuservis, do kterého se zákazníci rádi vrací, má dlouholetou tradici a na trhu už se drží desítky let, je v žebříčku kvality na předních místech.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Velký počet zvedáků, kvalitní ruční nářadí a plně automatické vyvažovačky a zouvačky. Takové vybavení pneuservisu ocení každý zákazník.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Všimli jste si při návštěvě pneuservisu, že zaměstnanci trvala oprava vašich pneumatik nějak moc dlouho a vypadal u toho poměrně nejistě? Zřejmě moc šikovný a proškolený nebyl. Kvalitě firmy to rozhodně neprospívá.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Taky vám věčně nezbývá čas na vše, co byste chtěli stihnout? Pak jistě oceníte, když nebudete muset jezdit do několika pneuservisů, ale nabídnou vám všechny služby pěkně pohromadě pouze v jednom.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis nebo velký - který si vybrat? Někdy pro vás může být výhodnější navštívit ten menší. Často totiž nabízí práci mimo pracovní dobu nebo vstřícnější a ochotnější přístup.

Pneuservisy v Žatci a okolí

V Žatci a okolí se nachází zhruba 3 desítky pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

  • 1 nabízí TPMS
  • 2 vyvážení kol
  • 3 seřízení jejich geometrie

Hloubka dezénu. Co o ní říká zákon?

Legislativa stanovuje pevně daná pravidla v této oblasti. Minimální hloubku dezénu pro letní pneumatiky představuje 1,6 milimetrů, pro zimní 4 milimetry. Pokud se jimi nebudete řídit, můžete dostat pokutu až 2 000 Kč na místě. Sjeté pláště pneumatik tedy není radno podceňovat.

Zajímají vás další informace o pneumatikách a zákoně? Můžete si prohlédnout články v rádci Portálu řidiče.

Přemýšlíte někdy nad tím, kde pneumatiky uskladnit? Cena této služby v pneuservisu vás vyjde asi na 400 Kč. Jestliže si na to troufnete sami, dejte si pozor na dodržení určitých pravidel, aby nedošlo k omezení životnosti a bezpečnosti vašich pneumatik.

Pneu služby v Ústeckém kraji

  • Pneuservisy Chomutov - V Chomutově najdete kolem 30 pneuservisů, kde nejčastěji poskytovanou službou je výměna, přezutí a huštění pneumatik.
  • Pneuservisy Děčín - V děčínském okrese se nachází přibližně 40 pneuservisů, ve kterých vám prodají, nahustí, přezují, uskladní, vymění pneumatiky, provedou jejich protektorování, vyváží kola nebo seřídí jejich geometrii.
  • Pneuservisy Litoměřice - V Litoměřicích můžete navštívit jeden ze zhruba 50 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Most - V tomto okrese najdete asi 40 pneuservisů, kde vám kromě běžně poptávaných služeb nabídnou například i plnění pneumatik dusíkem.
  • Pneuservisy Teplice - V Teplicích se nachází zhruba 40 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Ústí nad Labem - Ve zdejším okrese naleznete asi 50 pneuservisů, ve kterých je nejčastěji požadovanou službou přezutí a výměna pneumatik, nabídnou vám ale i například opravu ALU disků.

Pneuservisy v Žatci a okolí pro dodávky

Více zajímavostí z Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články