PRÁCE 🧰

Pneuservis Chomutov - seznam firem

3. 11. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Přemýšlíte o koupi nových pneu, geometrii kol nebo huštění pneumatik? V Chomutově se nachází mnoho pneuservisů, jak ale vybrat ten pravý? Jaké jsou ceny pneu služeb a čím se liší? Sepsali jsme pro vás tipy a rady, které vám ulehčí volbu pneuservisu v Chomutově.

Pneuservisy Chomutov

Podle čeho vybrat ideální pneuservis

Pneuservisů je po celém Česku více než dost, jak ale vybrat ten správný se kterým budete spokojeni? Zvolte si nejdříve pneu službu, kterou chcete nebo nutně potřebujete. Cenu volte podle vlastního uvážení, doporučujeme ale střední kategorii. Tím budete mít i obsáhlejší výběr a můžete volit z autorizovaných pneuservisů nebo menších lokálních pneuservisů. Podívejte se jak firmu hodnotí ostatní uživatelé na internetu, zeptejte se okolí a porovnejte si ceníky 2-3 pneuservisů, pro lepší představu, kolik dané služby stojí. V neposlední řadě lze vybrat také nonstop pneuservis.

Pneuservisy Chomutov - katalog firem

Přezutí pneumatik - kdy a kolik to stojí?

Obutí plášťů na váš vůz je zákonem určené od 1. listopadu do 31. března, pokud se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. V tomto období jsou řidiči povinni používat zimní pneumatiky. Pravidla přezutí letních pneumatik jsou oproti zimním naprosto odlišná a řídit byste se měli podle teploty a stavu silnice. Využít lze také celoroční pneumatiky, mají ale své výhody a nevýhody. Chtěli jste někdy využít zimní pláště déle než by se mělo, a tak vás napadlo dojíždět zimní pneumatiky v létě? Ano, můžete tím ušetřit finance, ale za vaše zdraví to nestojí. V pneuservisu vám auto přezují na letňáky nebo zimáky za 600 - 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Chomutově

Jak si poradit s poškozenou pneumatikou

Defekt pneumatiky je velmi nepříjemná záležitost, která přidělá vrásky na čele. Naštěstí jsou na auto-moto trhu příslušenství k dispozici lepící sady na opravu pneu. Pořízení takové sady je ale finančně náročné a stojí okolo 2 000 Kč. Navíc, pokud je pneumatika poškozená více, nezbyde vám nic jiného, než ji vyměnit. Objednat se můžete do pneuservisu, budete tak mít jistotu, že bude pneu 100% připravená pro další cesty. Opraví vám ji za 150 až 500 Kč, podle rozsahu poškození.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionalita a rychlost zaměstnanců. Pneuservis, kterému je lepší vyhnout se obloukem poznáte podle zaměstnanců. Proškolenost a vzdělanost personálu se špatně odhaduje. Pozorováním jednotlivých úkonů (zručnost, rychlost, rozhodování,...) si ale obrázek uděláte.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Také malý pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Živnostníci, provozující pneuservisy nacházející se v malých městech, to mají na trhu velmi obtížně. Jejich hlavní výhody jsou v nízké ceně, kvalitě práce a ochotě.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouholeté fungování. Zákazníci se vrací do pneuservisů, které mají zažité návyky a vysoké standardy. Firmy, které fungují několik let na stejném místě jsou spolehlivé a můžete si být jisti, že to se svými službami myslí opravdu vážně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Zázemí na vysoké úrovni. Moderní technické vybavení značí o profesionalitě a ekonomické stabilnosti pneuservisu. Podle vyvažovacího závaží, zouvaček, vyvažovaček nebo sloupcových zvedáků poznáte správný podnik.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka návazných služeb. Doplňkové služby řidičům ušetří mnoho starostí a času. Podívejte se tak, co všechno obsahuje nabídka služeb pneuservisu. Vybírejte z těch pneuservisů, kde nabízí vícero služeb a máte větší výběr.

Pneuservisy v Chomutově a okolí

V Chomutově funguje celkem 33 pneuservisů, které nabízí rozdílné služby:

Vzorek pneumatiky aneb Proč je důležitá kontrola pneu

Pravděpodobně vás to učili v autoškole, ale není od věci si to připomenout - letní pneumatiky by měly mít podle zákona vzorek minimálně 1,6 mm a zimní pláště 4 mm. Každý motorista by měl u svého vozu kontrolovat pneumatiky alespoň 1x měsíčně, zkuste dodržet interval alespoň jednou za tři měsíce. Pro poznání, jestli jsou pneumatiky již sjeté, to vystačí a vy tak budete mít jistotu, že je můžete používat i nadále nebo je nutné objednat nové, pro vaši bezpečnost.

Co je index rychlosti u pneumatiky? Jak poznat letní a zimní pneu? Kde vybrat pneumatiky a jakou zvolit značku? Vše, co potřebujete vědět o pneumatikách, naleznete na jednom místě v rádci Portálu řidiče.

Správné uskladnění letních nebo zimních pneumatik

Myslíte si, že není potřeba pečovat o pneumatiky a dávat pozor na jejich skladování? Jste na velkém omylu a následky můžou být velmi nepříjemné. Špatným uskladněním se u plášťů zhoršuje jejich přilnavost a zkracuje se celková životnost. Pozor byste také měli při uskladnění pneu s disky - nikdy nedávejte pneumatiky vedle sebe na stojato, nýbrž na sebe na ležato. V pneuservisu se vám o vše postarají, za sezónu skladování pneumatik si účtují cca 400 Kč / sada.

Pneuservisy pro nákladní vozy v Chomutově

Pneu služby v okolních okresech

  • Děčín - Ve městě nacházejícím se na soutoku řek Labe a Ploučnice je nejoblíbenější výměna, huštění a přezutí pneumatik. Vybírat ale můžete i z ostatních pneu služeb.
  • Litoměřice - Jestliže žijete v Litoměřicích, k dispozici máte téměř 50 spolehlivých pneuservisů, které nabízí geometrii kol, prodej pneu a uskladnění pneumatik.
  • Louny - Řidiči z malebného města Louny mají v oblibě přezutí pneu, vyvážení kol, plnění pneu dusíkem a mnoho dalších pneu služeb.
  • Most - Pokud pocházíte z Mostu nebo projíždíte zrovna přes Most, zastavte se určitě u místních pneuservisů, kde vám vymění, nahustí a prodají nové pneu.
  • Teplice - Lázeňské statutární město v Ústeckém kraji se může chlubit skoro 40 kvalitními pneuservisy. Poptávat lze geometrii kol, uskladnění pneumatik nebo přezutí pneu.
  • Ústí nad Labem - Katalog pneuservisů v Ústí nad Labem obsahuje 53 firem, které pro vás zkontrolují tlak v pneumatikách, vymění pneu a vyváží kola.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články