PRÁCE 🧰

Pneuservis Louny

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete vyměnit, uskladnit, vyvážit pneumatiky nebo opravit kolo? Hledáte pneuservis v Lounech a okolí? Víte, jak postupovat při jeho výběru nebo co značí jeho kvalitu? Níže naleznete užitečné informace, které vám pomohou s výběrem.

Pneuservisy Louny

Jak vybrat nejlepší pneuservis

Vybrat dobrý pneuservis není jednoduché. Určitě vás ovlivní jeho kvalita, pověst nebo i cena. Řidič si musí nejdříve rozmyslet, jestli pro něj nepředstavuje nižší cena u neznámého servisu vyšší riziko. Nejprve by si měl také určit, jakou službu hledá a vyžaduje a podle toho se poté rozhodnout.

Víte, kterou službu řidiči poptávají nejvíce? Přezutí pneumatik. Podle zákona mají totiž povinnost použít zimní pneu v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se během jízdy může vyskytovat.

Katalog pneuservisů v Lounech a okolí

Jakou další službu řidiči velice často poptávají? Opravu propíchnutých nebo jinak poškozených pneumatik. Pokud si na ni troufnete sami, zkuste použít sprej na opravu pneumatik. Ti, kteří upřednostňují stoprocentní kvalitu, by ale raději měli navštívit pneuservis.

Co je kvalitní pneuservis?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Každý asi upřednostní pneuservis s dlouholetou tradicí a dobrou pověstí před tím, který vznikl před pár dny. Je totiž osvědčený a zákazníci se do něj rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Automatické zouvačky a vyvažovačky, dostatečný počet zvedáků, přístroje pro 3D měření geometrie kol nebo kvalitní AKU nabíječky - to vše přispívá ke kvalitě pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Kvalitu pneuservisu určuje i nakolik se pracovníci věnují školení. Pokud jim vše trvá snad sto let a navíc jim padají věci z rukou, asi se do takového pneuservisu nebudete moc rádi vracet.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Pokud pneuservis nabízí jak huštění, přezutí prodej, uskladnění, výměnu pneumatik či jejich plnění dusíkem a zároveň měření geometrie kol, opravu ALU disků i vyvážení kol, poukazuje to na jeho vysokou kvalitu.  

Jak poznat kvalitní pneuservis

Někdy mohou být malé lokální pneuservisy lepší než ty velké. I živnostníci mohou uspět na velkém trhu pneu služeb. Jejich kvalita totiž často spočívá v ochotnějším přístupu zaměstnanců k zákazníkům nebo práci mimo oficiální dobu.

Pneuservisy v Lounech a okolí

V Lounech a okolí najdete asi 3 desítky pneuservisů, které nabízejí nejrůznější služby:

  • 22 jich nabízí výměnu pneu
  • 18 huštění pneumatik
  • a 2 jejich uskladnění

Znáte zákonné požadavky na hloubku dezénu?

Protože opotřebené pneumatiky významně zhoršují vlastnosti přilnavosti k vozovce a rychlosti brždění, je třeba dát si na hloubku dezénu pozor. Čím slabší je dezén pneumatiky, tím větší existuje riziko jejího defektu nebo možné nehody. Minimální hloubku dezénu pro letní pneumatiky stanovuje zákon na 1,6 milimetrů, pro zimní pak 4 milimetry.

Zajímá vás, jakou značku pneumatik zvolit, kde je nechat přezout nebo jaké pneu vyšly v testu nejlépe? Podívejte se na série článků, které jsme přehledně seřadili v rádci Portálu řidiče.

Nad jakou podstatnou věcí řidiči také často přemýšlí? Nad uskladněním pneumatik. Pokud se rozhodnete zkusit to sami, dejte si pozor, aby neztratily svou životnost a bezpečnost. Za profesionální přístup k této službě v pneuservisech zaplatíte kolem 400 Kč.

Pneu služby - okolní okresy

  • Pneuservisy Chomutov - V Chomutově najdete asi 3 desítky pneuservisů, které nabízí například změření geometrie kol nebo jejich plnění dusíkem.
  • Pneuservisy Děčín - V děčínském okrese se nalézá přibližně 37 pneuservisů nabízejících nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Litoměřice - Litoměřice nabízí zhruba 5 desítek pneuservisů, ve kterých si můžete nechat například vyvážit kola nebo i opravit ALU disky.
  • Pneuservisy Most - V Mostě můžete navštívit jeden z přibližně 40 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Teplice - V okrese Teplice najdete kolem 40 pneuservisů, které nabízejí nejčastěji výměnu pneumatik, ale zaměřují se i na jiné služby.
  • Pneuservisy Ústí nad Labem - Ve zdejším okrese naleznete přibližně 50 pneuservisů s rozsáhlou nabídkou služeb.

Pneuservisy Louny pro nákladní vozidla

Portál řidiče: Další zajímavé články

Zdroj médií: redakce.

Podobné články