PRÁCE 🧰

Rozměr pneumatik 215/60 R16: jaké vybrat pro sezónu 2023/24?

21. 11. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Pokud hledáte pro své vozidlo nové zimní pneumatiky v rozměru 215/60 R16, rozhodně nejste sami. V tomto článku vám poradíme při výběru nejlepších zimních pneumatik v tomto rozměru.

Rozměr pneumatik 215/60 R16: jaké vybrat pro sezónu 2023/24?

Pneumatiky těchto rozměrů můžete najít například na vozidlech Volkswagen Passat, Honda Accord, Hyundai Sonata, Škoda Octavia, Kia Optima, Toyota Camry nebo Mazda 6. Ceny u uvedených pneumatik se mohou lišit v závislosti na období a obchodu, kde nakupujete. Existují tři hlavní kategorie pneumatik, které se liší cenou a výkonem:

Pneumatiky prémiové třídy

V prémiové třídě zimních pneumatik v rozměru 215/60 R16 najdete pneumatiky, které mají vysokou trakci na suchu i mokru, dobré jízdní vlastnosti a výdrž. Jsou ideální pro řidiče, kteří potřebují nekompromisní výkon po celou zimu. Prémiové značky zahrnují Michelin, Bridgestone, Continental a Goodyear.

Dunlop WINTER SPORT 5 – Tyto pneumatiky byly ve recenzích velmi pozitivně hodnoceny. Recenzenti zdůrazňují jejich vynikající jízdní vlastnosti a kvalitu, přičemž tato chvála jde ruku v ruce s velmi atraktivní cenou. Průměrná cena těchto pneumatik se pohybuje kolem 2 800 korun za kus.

Bridgestone Blizzak LM005 – tyto pláště vynikají skvělými vlastnostmi na sněhu a ledu. Podle recenzí uživatelů mají nižší kilometrový nájezd. Pořídíte v průměru za 3 200 korun.

Continental ContiWinterContact TS 830 P – Tato pneumatika byla vyvinuta s ohledem na zimní podmínky. Má vylepšený dezén a směs, která zajišťuje výbornou přilnavost na sněhu a ledu, což je klíčové pro bezpečnou jízdu v chladném počasí. Continental se také zaměřuje na výkon těchto pneumatik na mokrých silnicích. Mají výbornou schopnost odvádět vodu, což zlepšuje brzdnou dráhu a ovladatelnost na mokru. Pneumatiky pořídíte v průměru za 3 400 korun.

Prémiové zimní pneumatiky 215/60 R16 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy jsou ideální volbou pro majitele vozidel, kteří hledají kvalitní zimní pneumatiky za rozumnou cenu. Tyto pneumatiky nabízejí vyvážený poměr mezi výkonem a cenou, což je důležité pro řidiče, kteří potřebují spolehlivé pneumatiky pro zimní podmínky, ale nechtějí investovat příliš mnoho peněz do pneumatik prémiové třídy. Tyto pneumatiky obvykle získávají dobrá hodnocení v testech a recenzích a poskytují solidní výkon v různých zimních podmínkách, což činí tuto střední třídu pneumatik atraktivní volbou pro mnoho řidičů. Mezi významné výrobce střední třídy patří Uniroyal, Kumho, General Tire, Hankook, Firestone a Fulda.

Kumho WinterCraft WP52 – Tyto pneumatiky jsou vybaveny speciálním dezénem, který výrazně zvyšuje trakci na sněhu či ledu. Tímto způsobem se podstatně zlepšuje ovladatelnost a zvyšuje se celková bezpečnost auta v zimě. Pneumatiky pořídíte v průměru za 2 100 korun.

Firestone WINTERHAWK 4 – Tato generace zimních pneumatik je navržena tak, aby poskytovala optimální ovladatelnost a přesné řízení i v nepředvídatelném zimním počasí. Pneumatiky jsou vybaveny certifikací 3PMSF, což znamená, že splňují přísné evropské normy pro zimní pneu. Průměrná cena za kus těchto pneumatik se pohybuje kolem 2 400 korun.

Fulda KRISTAL CONTROL HP 2 – Tyto pneumatiky nabízejí vynikající výkon na sněhu a ledu, ale zároveň jsou cenově dostupné. Průměrná cena za kus těchto pneumatik se pohybuje kolem 2 500 korun. To je výrazně méně než u prémiových pneumatik, které nabízejí podobné výkony.

Zimní pneumatiky 215/60 R16 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Zimní pneumatiky ekonomické třídy často neposkytují tak vysoký výkon jako pneumatiky prémiové nebo střední třídy. Tyto pneumatiky jsou však vynikající volbou pro řidiče s menším rozpočtem, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné pláště. V této kategorii můžete nalézt značky jako Fortune, Laeo, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Leao Winter Defender UHP – Tato pneumatika ekonomické třídy podle zkušeností uživatelů poskytuje dobrý výkon za rozumnou cenu. Ačkoli na suchém asfaltu nemusí dosahovat extrémních výkonů, na sněhu a ledu je hodnocena testy jako vyhovující. Průměrná cena těchto pneumatik se pohybuje kolem 1 600 korun za kus.

Matador MP93 Nordicca – Dezén těchto pneumatik byl koncipován tak, aby zlepšil ovladatelnost v těchto náročných podmínkách. V této cenové kategorii jsou Matador MP93 Nordicca pneumatiky vhodnou volbou pro řidiče, kteří hledají spolehlivost za přijatelnou cenu. Pořídíte v průměru za 1 900 korun.

Laufenn LW31 i FIT + – Tato zimní pneumatika je vybavena moderním dezénem a speciální zimní směsí, která zajišťuje optimální přilnavost na sněhu a ledu. Uživatelé chválí vysoký kilometrový nájezd a poměrně tichou jízdu. Pneumatiky prořídíte v průměru za 2 000 korun za kus.

Zimní pneumatiky 215/60 R16 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články