PRÁCE 🧰

Jaké zimní pneumatiky 215/65 R16 pro sezónu 2023/24

14. 12. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Jedním z klíčových faktorů, kterým byste měli před zimou věnovat pozornost, jsou zimní pneumatiky. Pokud má vaše vozidlo rozměr 215/65 R16, máme pro vás dobré zprávy. V tomto článku se zaměříme na pár zimních pneumatik v tomto rozměru pro nadcházející sezonu 2023/24.

Jaké zimní pneumatiky 215/65 R16 pro sezónu 2023/24

Pneumatiky 215/65 R16 jsou důležitým prvkem vašeho vozidla a měly by být pečlivě vybírány podle vašich potřeb a preferencí. Existují tři hlavní kategorie pneumatik, které se liší cenou a výkonem:

Pneumatiky prémiové třídy

Prémiové pneumatiky jsou špičkové pláště s nejmodernějším dezénem a nejlepšími technologiemi. Tyto pneumatiky nabízejí vynikající výkon a bezpečnost, ale zpravidla jsou dražší. Jsou vhodné pro řidiče, kteří nechtějí kompromisy v oblasti kvality a výkonu. Prémiové značky zahrnují Michelin, Bridgestone, Continental a Goodyear. Tyto značky jsou často používány na luxusních a výkonných vozidlech.

Continental WinterContact TS870P – Tato pneumatika získala od řidičů pozitivní hodnocení díky svým vlastnostem v zimě, spolehlivosti a nízké spotřebě paliva. Průměrná cena za kus se pohybuje kolem 3 100 korun.

Bridgestone Blizzak LM005 – Uživatelé těchto pneumatik často oceňují kvalitu značkových pneumatik Bridgestone a věří, že Bridgestone Blizzak LM005 nabízí skvělý výkon za rozumnou cenu. Tato pneumatika je ceněna za svou schopnost udržet stabilitu na sněhu a ledu a také za zlepšené jízdní vlastnosti na mokrém povrchu. Průměrná cena za kus se pohybuje kolem 3 300 korun.

Michelin ALPIN 6 – Uživatelé pneumatik uvádí jako velkou výhodu poměrnou tichost pláště a vysoký kilometrový nájezd. Průměrná cena pneumatiky se pohybuje v průměru za 3 300 korun.

Prémiové zimní pneumatiky 215/65 R16 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy jsou obvykle starší modely prémiových plášťů, které mohou mít mírně zastaralý dezén. Tyto pneumatiky nabízejí dobrý poměr mezi cenou a kvalitou. Poskytují solidní jízdní vlastnosti a jsou vhodné pro řidiče, kteří hledají kvalitní pneumatiky za rozumnou cenu. Mezi významné výrobce střední třídy patří Uniroyal, Kumho, General Tire, Hankook, Firestone a Fulda.

Kumho WinterCraft WP52 – Tyto pneumatiky jsou vybaveny speciálním dezénem, který výrazně zvyšuje trakci na sněhu a ledu. Tímto způsobem se výrazně zlepšuje ovladatelnost vozidla a celková bezpečnost v zimě. Pneumatiky v rozměru 215/65 R16 z této řady jsou dostupné za atraktivní průměrnou cenu 2 150 korun za kus.

Fulda KRISTAL CONTROL HP 2 – Jedná se o pláště střední třídy ve velikosti 215/65 R16, které představují vynikající přilnavost na sněhu a ledu. Tyto pláště disponují speciálním dezénem a složením, což jim umožňuje udržovat stabilitu a trakci na kluzkých površích. To výrazně zvyšuje bezpečnost při řízení v zimě. Průměrná cena za kus se pohybuje kolem 2 200 korun.

General Tire SNOW GRABBER – Tato zimní pneumatika je navržena tak, aby vás bezpečně dopravila kamkoliv, i v nejnáročnějších zimních podmínkách. Tyto pláště excelují v přilnavosti na sněhu a disponují specifickou tuhostí a skvělými vlastnostmi pro zimu. Pneumatiky pořídíte v průměru za 2 200 korun za kus.

Zimní pneumatiky 215/65 R16 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky ekonomické třídy jsou určeny pro řidiče, kteří nejezdí často a nepotřebují extra výkonné pneumatiky. Tyto pneumatiky nabízejí slušný výkon, ale nemají tak vysoké nároky na kvalitu a výkon jako prémiové nebo střední třídy. Jsou cenově dostupné a vhodné pro každodenní jízdu. V této kategorii můžete nalézt značky jako Fortune, Laeo, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Leao Winter Defender HP – Tato pneumatika v ekonomické třídě nabízí několik výhod při ježdění, včetně výborného výkonu na sněhu a ledu, což je v zimním období klíčové. Značka Leao nabízí pneumatiky s konkurenceschopným poměrem ceny a kvality, což může být pro mnoho motoristů atraktivní. Pořídíte v průměru za 1 700 korun za kus.

Barum Polaris 5 – Uživatelé chválí výborný poměr kvality a ceny, který nabízejí pneumatiky Barum Polaris 5. Dále uvádí, že tyto pneumatiky jsou vhodné pro městskou jízdu a normální silniční podmínky, a poskytují dostatečnou přilnavost a ovladatelnost. Průměrná cena tuzemských pneumatik tohoto modelu se pohybuje kolem 2 100 korun za kus.

Sava ESKIMO HP 2 – Jedním z hlavních atraktivních prvků těchto pneumatik je jejich cena. Uživatelé opakovaně zdůrazňují, že pneumatiky Sava Eskimo HP2 nabízejí dobrý poměr mezi cenou a výkonem. V recenzích se často zmiňuje dobrá ovladatelnost těchto pneumatik. Průměrná cena těchto pneumatik se pohybuje kolem 2 000 korun za kus.

Zimní pneumatiky 215/65 R16 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, ADAC, AutoBild.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články