PRÁCE 🧰

Zimmní pneumatiky 225/55 R17: Jaké se vyplatí vybrat?

21. 12. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Pokud hledáte nové zimní pneumatiky pro své vozidlo v rozměru 225/55 R17, rozhodně nejste sami. V tomto článku vám poradíme při výběru nejlepších zimních pneumatik pro vaše vozidlo.

Rozměr 225/55 R17: jaké pneumatiky vybrat pro sezónu 2023/24?

Rozměr pneumatik 225/50 R17 je vhodný pro sportovní a výkonné vozy, ale také pro středně velké až větší osobní automobily a SUV. Je důležité vybrat si správný typ pneumatiky pro váš vůz, abyste zajistili bezpečnost na silnici. Mezi automobilové značky, které mohou mít výbavu s tímto rozměrem, patří například Audi, BMW, Mercedes-Benz, Lexus, Volkswagen, Volvo, Subaru a další. Ceny u uvedených pneumatik se mohou lišit v závislosti na období a obchodu, kde nakupujete. Existují tři hlavní kategorie pneumatik, které se liší cenou a výkonem:

Pneumatiky prémiové třídy

Pneumatiky prémiové třídy jsou obvykle té nejvyšší kvality a nabízejí optimální výkon a bezpečnost. Tyto pneumatiky jsou vyvíjeny s využitím nejmodernějších technologií a kvalitních materiálů, a procházejí důkladnými testy, aby poskytly výjimečný výkon na suchu i mokru, vysokou stabilitu a maximální komfort. Prémiové značky zahrnují Michelin, Bridgestone, Continental a Goodyear.

Bridgestone Blizzak LM005 – Díky svým výjimečným vlastnostem si tyto zimní pneumatiky v rozměru 225/55 R17 získaly velkou oblíbenost u řidičů. Pláště Bridgestone dále excelují výkonem a přilnavostí na sněhu a ledu. Průměrná cena těchto pneumatik se pohybuje kolem 3 400 korun za kus.

Dunlop WINTER SPORT 5 – Pláště Dunlop se pyšní vysokým kilometrovým nájezdem a skvělou stabilitou v zatáčkách na sněhu a ledu. Pneumatiky Dulop jsou zároveň velmi tiché. Pořídit si je můžete v průměru za 3 500 korun.

Continental ContiWinterContact TS 850 P – Výrobce Conti je vyhlášený svými zimními pneumatikami a jejich funkčností. Ani tyto gumy nejsou výjimkou, excelují ve stabilitě na sněhu a ledu. Zároveň ani tak rychle neubývají a obvykle s nimi najedete mnoho kilometrů. Pořídit si je můžete v průměru za 3 800 korun.

Prémiové celoroční pneumatiky 225/55 R17 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy obvykle představují volbu, která přináší vyšší úroveň kvality než pneumatiky ekonomické třídy a zároveň jsou cenově dostupné. Zajímavým faktem je, že při výběru pneumatik se řidiči často zaměřují na prémiové nebo naopak na nejlevnější možnosti, což může způsobit, že pneumatiky střední třídy jsou nespravedlivě opomíjeny, a přitom výrobci pneumatik střední třídy často využívají výhody, které nabízejí prémiové značky a integrují již osvědčené technologie, které byly uplatněny u prémiových pneumatik. Tím se pneumatiky střední třídy stávají cenově dostupnými, aniž by byl výrazně omezen výkon a bezpečnost. Mezi významné výrobce střední třídy patří Uniroyal, Kumho, General Tire, Hankook, Firestone či Fulda.

Fulda KRISTAL CONTROL HP 2 – Tyto pneumatiky střední třídy disponují speciálním dezénem, který dobře odvádí vodu a tím snižuje riziko aquaplaningu. Tyto pneumatiky nabízejí vynikající výkon a můžete je získat za velmi příznivou cenu 2 500 korun za kus.

Kumho WinterCraft WP52 – Tyto pneumatiky střední třídy jsou ideální volbou pro řidiče, kteří hledají optimální kompromis mezi výkonem a cenou. Jsou spolehlivé a zajišťují bezpečnou jízdu, což je vhodné pro střední až velké osobní vozy a SUV. Průměrná cena těchto pneumatik se pohybuje kolem 2 500 korun za kus.

Firestone WINTERHAWK 4 – Tato nová generace zimních pneumatik byla pečlivě navržena s cílem zajistit bezpečnou a ekonomickou jízdu na zasněžených silnicích. Jejich výkon je dosažen díky více příčným drážkám v ramenní oblasti, což zlepšuje ovladatelnost na sněhu a ledu. S certifikací 3PMSF jsou tyto pneumatiky připraveny na výborný výkon v různých zimních podmínkách. Průměrně se pořídí za 2 800 korun.

Zimní pneumatiky 225/55 R17 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky ekonomické třídy bývají často vyrobeny z méně kvalitních materiálů a jsou vybaveny méně pokročilými technologiemi, což může ovlivnit jejich celkový výkon a kilometrový nájezd. Přesto však pneumatiky ekonomické třídy zůstávají vhodnou volbou pro některé řidiče, zejména pro ty, kteří neprovádějí časté dlouhé jízdy nebo nepotřebují extrémní výkon. Tyto pneumatiky jsou často využívány na vozidlech nižších tříd nebo jako rezervní sada. V této kategorii můžete nalézt značky jako Fortune, Laeo, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Fortune FSR901 SNOWFUN – Tato pneumatika disponuje dobrou přilnavostí na sněhu i ledu. Jsou ideální pro řidiče, kteří hledají kompromis mezi cenou a výkonem a přes zimu moc nenajezdí. V průměru pořídíte asi za 1 500 korun.

Laufenn LW31 i FIT + – Tyto pneumatiky mají moderní dezén a obsahují speciální směs, která zajišťuje optimální přilnavost na sněhu a ledu. Tyto pneumatiky jsou dostupné v průměrné cenovém relaci kolem 1 900 korun za kus.

Leao Winter Defender UHP  Tato pneumatika dle recenzí uživatelů nabízí dobrý výkon za přijatelnou cenu. Na suchém asfaltu nemusí dosahovat závodního výkonu, ale na sněhu a ledu je považována za dobrou. Průměrná cena těchto pneumatik se pohybuje kolem 2 000 korun za kus.

Zimní pneumatiky 225/55 R17 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články