PRÁCE 🧰

Pro koho jsou vhodné pneumatiky střední třídy

9. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Pneumatiky ani ne dobré, ani ne špatné. Pro koho jsou vhodné pláště ze střední třídy? Vyplatí se připlatit za prémiovou kvalitu nebo postačí levnější náhrada? Jaké jsou výhody a nevýhody pneumatik střední třídy a jaký řidič je nejlépe využije?

Pro koho jsou vhodné pneumatiky střední třídy

Články na téma třídy pneumatik:

  1. Pro koho jsou vhodné pneumatiky ekonomické třídy
  2. Pro koho jsou vhodné pneumatiky střední třídy - právě čtete
  3. Pro koho jsou vhodné pneumatiky vyšší třídy
  4. Rozdíly v rámci tříd značek pneumatik
  5. Letní pneumatiky ze střední třídy
  6. Ekonomická třída pneumatik
  7. Celoroční pneumatiky z ekonomické třídy 2024 - již brzy
  8. Prémiové značky pneumatik - již brzy

Plusy a mínusy pneumatik střední třídy

Při výběru pneumatik střední třídy je důležité srovnání několika faktorů. Prvním z faktorů je shoda rychlostní kapacity a nosnosti vozidla. Druhým zásadním faktorem je fakt, kde s autem jezdíte. Jezdíte v horách nebo ve městě? Pokud s autem jezdíte do hor i do města, mohou být pro vás pneumatiky střední třídy ideální. Pláště střední třídy vytváří skvělý kompromis mezi cenou a kvalitou spojenou s jízdními vlastnostmi. Je důležité si uvědomit, že pneumatiky jsou jako jediné v neustálém kontaktu s vozovkou a většinou na nich závisí život nejen váš, ale také dalších účastníků silničního provozu.

Komu se vyplatí pneumatiky střední třídy?

„Zlatý střed“ je častokrát řidiči přehlížen – buď se zaměřují na ty prémiové nebo ty nejlevnější pneumatiky. Střední třídu tvoří značky jako Point S, Fulda, Kumho, Uniroyal, Hankook, General Tire nebo Semperit. Často to jsou značky, které patří pod koncern (například Uniroyal patří pod křídla společnosti Continental). Výrobce tak často těží z výhod prémiové značky a používá jíž zavedené technologie, které se již zaplatily na prémiových pneumatikách a jsou tak nyní lépe cenově dostupné. Střední třída tak někdy může být tou správnou volbou.

Pneu střední třídy s dopravou zdarma

Pokud si při výběru nových pneumatik střední třídy nejste stoprocentně jistí, navštivte odborníky v pneuservise. Zde vám, po pár správně položených otázkách, mohou nabídnout variantu, která se nejlépe hodí pro váš profil (dle auta, stylu jízdy, většinové komunikaci atd.). Jistým vodítkem pro vás mohou být též výsledky testů.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, Continental, odborník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články