PRÁCE 🧰

Pro koho jsou vhodné prémiové pneumatiky

11. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

V jakém případě se vyplatí investovat do lepších prémiových pneumatik a rozhodně se nespoléhat na levné obutí? Poradíme vám s výběrem vhodných pneumatik vyšší třídy.

Pro koho jsou vhodné pneumatiky vyšší třídy

Články na téma třídy pneumatik:

  1. Pro koho jsou vhodné pneumatiky ekonomické třídy
  2. Pro koho jsou vhodné pneumatiky střední třídy
  3. Pro koho jsou vhodné pneumatiky vyšší třídy - právě čtete
  4. Rozdíly v rámci tříd značek pneumatik

Při výběru pneumatik je důležité si uvědomit, jak a s jakým autem jezdíte. Jedná se o dynamickou jízdu s autem o vysokém výkonu?
V takovém případě se rozhodně hodí vybírat mezi těmi dražšími pneumatikami. Prémiové pneumatiky vás ve většině případů podrží rozhodně lépe, než jiné levnější pneumatiky. Jejich kilometrový nájezd bude sice nejspíš nižší, ale za to vás nikdy nenechají na holičkách.

Hlavní výhody prémiových pneumatik (zde řadíme například pneumatiky značky Goodyear, Pirelli, Michelin, Continental, Bridgestone nebo Nokian Tyres jsou v jejich technologickém náskoku. Každý prémiový výrobce si klade za cíl vyrobit pneumatiku, která nabídne uživateli tichou a bezpečnou jízdu. Řešení extrémních situací jsou hlavní devízou prémiových pneumatik. Při běžné jízdě ne vždy dokážete jejich kvality zcela ocenit. V krajních situacích vám však mohou zachránit život.

Prémiové pneu s dopravou zdarma

Přizpůsobení výběru pneumatik vozidlu

Pokud kvalitu pneumatik nepřizpůsobíte výkonu svého vozidla, může to přinejmenším skončit nějakým ťukancem, v tom horším případě to může stát život nejen vás, ale i ostatních řidičů na silnici. Prémiové pneumatiky vás podrží zejména při vyhýbaní se překážce, nouzovém brzdění nebo jiných krizových situacích.

Pneumatiky nejvyšší prémiové třídy jsou vhodné pro limuzíny, sportovní vozy nebo i automobily střední třídy, jako jsou například vozy Volkswagen Passat, Audi A4, Mercedes-Benz třída C nebo Škoda Superb.

Pokud si s výběrem nových pneumatik nejste zcela jistí, navštivte odborníky, Například v pneuservisu vám po pár správně položených otázkách, mohou nabídnout variantu, která se nejlépe hodí pro váš profil (dle auta, stylu jízdy, většinové komunikaci atd.). Jistým vodítkem pro vás mohou být též výsledky testů.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, Continental, odborník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články