PRÁCE 🧰

Jaké jsou rozdíly mezi třídami značek pneumatik?

13. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Nevíte si rady, jaké obutí vybrat pro svůj vůz? Společně s odborníky vám poradíme, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými třídami pneumatik.

Rozdíly v rámci tříd značek pneumatik

Články na téma třídy pneumatik:

  1. Pro koho jsou vhodné pneumatiky ekonomické třídy
  2. Pro koho jsou vhodné pneumatiky střední třídy
  3. Pro koho jsou vhodné pneumatiky vyšší třídy
  4. Rozdíly v rámci tříd značek pneumatik - právě čtete
  5. Letní pneumatiky ze střední třídy
  6. Ekonomická třída pneumatik
  7. Prémiové značky pneumatik - již brzy
  8. Celoroční pneumatiky z ekonomické třídy 2024 - již brzy

Prémiové pneumatiky od výrobců Goodyear, Pirelli, Michelin, Continental, Bridgestone nebo Nokian Tyres jsou díky své vyšší ceně ve velkém technologickém náskoku. Výrobce prémiových pneumatik se vždy zaměřuje na výrobu pneumatik, které poskytují tichou a bezpečnou jízdu a která jej podrží v extrémních situacích. Hlavní výhodou prémiových pneumatik je především skvělé ovládání v krizových situacích. Při běžné jízdě uživatel prémiovost ne vždy dokáže pocítit. V krajních situacích pneumatiky vyšší třídy dokážou i zachránit život.

Prémiové pneu s dopravou zdarma

Mezi pneumatiky střední třídy jsou například výrobci Fulda, Kumho, Uniroyal, Hankook, General Tire nebo Semperit. Často tyto pneumatiky střední třídy spadají pod prémiového výrobce. Například Uniroyal nebo Point S patří pod Continental. Tato třída je často řidiči přehlížena, často si vybírají prémiovou kvalitu nebo právě tu nejekonomičtější. Ale „zlatý střed“ může být někdy tou správnou volbou. Výrobci pneumatik totiž často používají stejné postupy a směsi od právě prémiových značek a prodávají je za dostupnější cenu.

Budgetové pneumatiky

Ekonomická třída se zaměřuje hlavně na poměr cena/výkon. Častokrát se jedná o dezény pneumatiky, které „frčely“ například již před deseti lety. Ekonomické pneumatiky není možné jednoznačně zavrhnout a říct, že jsou špatné. Svůj účel plní a každé zboží má svého kupce. Při koupi pneumatik je důležité si uvědomit, jaký styl jízdy preferujete a v jakém autě se pohybujete. Do této kategorie patří téměř všichni čínští výrobci Kingstar, Fortune a také evropské značky Barum, Matador, Sava nebo Debica. Mezi největší rozdíly mezi prémiovou a ekonomickou třídou pneumatiky patří hodnoty v hlučnosti, valivém odporu a brzdné dráze.

Jedny z nejlevnějších pneu na trhu s dopravou zdarma

Pokud si nejste jistí výběrem těch správných pneumatik, rozhodně doporučujeme navštívit odborníky v pneuservisu. Zde vám, po pár správně položených otázkách, nabídnou variantu, která se nejlépe hodí pro váš profil (dle auta, stylu jízdy, většinové komunikaci atd.). Jistým vodítkem pro vás mohou být též výsledky testů.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, Continental, odborník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články