PRÁCE 🧰

Nejlepší zimní pneumatiky 215/55 R17 pro sezónu 2023/24

16. 11. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Sezóna zimního počasí přichází a s ní i nutnost připravit své vozidlo na náročné podmínky, které s sebou zima a sníh přináší. Jedním z klíčových prvků, které by neměly chybět na vašem vozidle, jsou samozřejmě zimní pneumatiky. A pokud na vozidle máte pneumatiky o rozměru 215/55 R17, máme pro vás dobré zprávy. V dnešním článku se zaměříme na výběr nejlepších zimních pneumatik tohoto rozměru pro nadcházející sezónu 2023/24.

Zimní pneu 215/55 R17 pro sezónu 2023/24

Pneumatiky prémiové třídy

Prémiové pneumatiky jsou nejnovější pláště s nejmodernějším dezénem. Tyto pneumatiky zajištují vynikající výkon i bezpečnost, ale za vyšší cenu. Tyto pneumatiky však nabízí velmi vysokou kvalitu provedení, dlouhou životnost a dokonalé jízdní vlastnosti v různých podmínkách. Mezi prémiové značky pneumatik patří například MichelinBridgestoneContinental nebo Goodyear. Tyto značky se často používají na luxusních vozidlech a na vozech s vysokým výkonem.

Bridgestone Blizzak LM001 3700 – Cena těchto pneumatik odráží jejich kvalitu a bezpečnost na silnici. Zimní pneumatiky jsou klíčovým prvkem pro vaši bezpečnost v zimě, a výběr kvalitních zimních pneumatik může výrazně zlepšit jízdní vlastnosti a ovladatelnost vašeho vozidla za nepříznivých zimních podmínek. Pneumatiky pořídíte v průměru za 3 700 korun.

Dunlop WINTER SPORT 5 – Tyto pneumatiky se vyznačují vysokým kilometrovým dojezdem a zároveň relativně tichou jízdou. Průměrná cena za kus se pohybuje kolem 3 600 korun.

Continental WinterContact TS870P – Společnost Continental je známá pro své velmi výkonné zimní pneumatiky a model WinterContact TS870P tomu není výjimkou. Tyto pneumatiky nabízejí vynikající přilnavost a stabilitu na sněhu a ledu, což výrazně zvyšuje bezpečnost při jízdě v zimě. Pneumatiky Continental jsou také známé svou odolností proti opotřebení. Cena za jeden kus se obvykle pohybuje kolem 3 800 korun.

Prémiové zimní pneumatiky 215/55 R17 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy jsou většinou starší prémiové pláště, které mají již „zastaralý vzorek“ dezénu. Tyto pneumatiky nabízí většinou dobrý poměr mezi cenou a kvalitou. Poskytují dobré jízdní vlastnosti a mohou být volbou pro řidiče, kteří by rádi pořídili pneumatiky za rozumnou cenu. Mezi významné výrobce střední třídy pneumatik patří například Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone anebo Fulda.

Kumho WinterCraft WP52 – Tyto pneumatiky střední třídy nabízejí vynikající kompromis mezi výkonem a cenou, což je ideální volba pro řidiče, kteří hledají spolehlivost bez přehnaných nákladů. Tyto zimní pneumatiky jsou navrženy pro střední až velké osobní vozy a SUV, a jejich průměrná cena činí 2 500 korun za kus.

Fulda KRISTAL CONTROL HP 2 – Díky technologii Snow Catcher zajišťují tyto pneumatiky vynikající ovladatelnost na sněhu. Tato technologie spolu s technologií „3D Bubble Blades“ přispívá k vynikajícím jízdním vlastnostem na zimních silnicích. Průměrná cena za kus činí zhruba 2 600 korun.

Firestone WINTERHAWK 4 – Tato generace pneumatik přináší optimální ovladatelnost a řízení i v nepředvídatelném zimním počasí. Pneumatiky byly pečlivě konstruovány s cílem zajistit bezpečnou a ekonomickou jízdu na zasněžených silnicích. S certifikací 3PMSF jsou tyto pneumatiky připraveny na excelentní výkon v různorodých zimních podmínkách. Průměrná cena za kus se pohybuje kolem 2 800 korun.

Zimní pneumatiky 215/55 R17 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky ekonomické třídy jsou vhodné pro řidiče, kteří tak často se svým autem nevyjíždí. Tyto pneumatiky využijete například na autě, se kterým jedete v neděli do kostela a na nákup. Nabízí slušný výkon, ale nemůžete po nich chtít moc. Je to taková volba, kvůli které nesáhnete hluboko do peněženky. V této třídě se nacházejí značky jako FortuneLaeo, LaufennBarumSava nebo Matador.

Sava ESKIMO HP 2 – Tyto pneumatiky jsou dle recenzí solidní volbou v dané cenové kategorii, která dokáže předčit některé konkurenční pneumatiky. Tyto pláště mohou být pro některé řidiče vhodné, pokud hledají cenově dostupné pneumatiky. Někteří recenzenti také poznamenali, že při vyšších rychlostech jsou pneumatiky poměrně hlučné. Průměrná cena za kus se pohybuje kolem 2 350 korun.

Laufenn LW31 i FIT + – Tyto gumy disponují moderním dezénem a speciální zimní směsí pro optimální přilnavost na sněhu a ledu. Jejich konstrukce byla pečlivě optimalizována pro bezpečnou jízdu na kluzkých a zledovatělých silnicích, což zahrnuje i dlouhou životnost a rovnoměrné opotřebení dezénu. Tyto pneumatiky jsou dostupné v průměrné cenové relaci kolem 2 400 korun za kus.

Barum Polaris 5 – Tyto pláště ekonomické třídy v rozměru 215/55 R17 nabízejí spolehlivou přilnavost na sněhu a ledu, což v kombinaci s dobrou ovladatelností a stabilitou zajišťuje bezpečnou jízdu. Pneumatiky Barum Polaris 5 ve velikosti 215/55 R17 jsou dostupné za průměrnou cenu 2 500 korun za kus.

Zimní pneumatiky 215/55 R17 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články