PRÁCE 🧰

Nej zimní pneumatiky

22. 9. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Pokud řidič trochu šetří na letních pláštích, nemusí se stát nic hrozného. Ale na zimních se to úplně vyplatit nemusí. Zimáky totiž musejí fungovat v obrovském spektru podmínek a vypořádat se s celou řadou problémů. Pojďme se podívat na ty nej zimní pneu.

Nejlepší zimní pneumatiky

Kdo opravdu nechce dělat kompromisy, má možnost si připlatit za ty nejlepší zimní pneumatiky, na které se už opravdu dá spolehnout a rozdíl je skutečně znát. Tento výběr ukáže ty nej zimní pneu, to znamená vítěze testů a zimní pneumatiky, které doporučují i sami motoristé.

Nejlepší zimní pneumatiky

Michelin Alpin 6

Na sněhu a ledu je tenhle plášť naprosto nekompromisní. Na sněhu vyniká perfektní trakcí a schopností velmi účinně brzdit. Na suché silnici ho někteří konkurenti poráží, ale pořád je to špička třídy. Pneumatika má nízký valivý odpor a rovněž vykazuje dobrou odolnost proti opotřebení.

GoodYear UltraGrip Performance+

Celkem stabilně se GoodYear s touhle gumou umisťuje na předních příčkách. Není divu, na suchu, na sněhu, na ledu i za mokra podává nadprůměrné výkony. Zejména na sněhu skvěle drží a jedou jak po kolejích. Někteří uživatelé je dokonce hodnotí jako nadprůměrně tiché i za vyšších rychlostí.

Prémiové zimní pneu s dopravou zdarma

Bridgestone Blizzak WS80

Opět velmi kvalitní guma, která spoustu testů vyhrála. Na sněhu velmi dobře brzdí a není problém se s ní plynule rozjet i na doslova vyleštěném ledovém podkladu. Stejně tak jistě se chová i na suchém povrchu. Je to dost drahá pneumatika, ale prakticky jedna z těch opravdu nej zimních pneumatik.

Pirelli Winter SottoZero III Runflat

Pokud potřebujete runflaty, asi není lepší volba, než tahle pirellka. Je určena pro prémiový segment trhu a mezi zimními runflat plášti jednoznačně vede. Chová se skvěle na namrzlé vozovce a ledu, na sněhu ji ale někteří soupeři překonávají. Jediné, co jí lze vytknout je vyšší míra opotřebení. 

A které jsou ty nejlepší zimní gumy na osobák nebo SUV podle vás? 

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články