PRÁCE 🧰

Testy zimních pneumatik 2021

1. 10. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle roků Testy zimních pneu Rádce motoristy Zimní sezóna Testy zimních pneumatik

Každoročně vznikají nezávislé testy pneumatik především díky německým redakcím a autoklubům.

Testy zimních pneu 2021

Nacházíme se v druhé polovině roku, bohužel je to ještě brzy, aby mohly vzniknout nové testy pneumatik pro období 2021. Na ně si tak budeme muset ještě pár měsíců počkat. Již teď se dá ale očekávat, že na předních příčkách se vyskytnou znovu prémiové pláště prvotřídní kvality jako tomu bylo v loňském roce. 

Ostatně si můžeme teď připomenout, jaké pláště se umístily na prvních místech v nezávislých testech v roce 2020. Které tak za to stojí a až vzniknout nové testy, budeme moci posoudit, jak moc se pořadí změnilo a nebo jaké nově vyvinuté pneumatiky do hry zasáhly.

Rozměr 205/55 R16

Testu se ujal německý ADAC, který testoval oblíbené pneumatiky na vozy střední třídy, které se mimo jiné hodí na Škodu Octavii nebo třeba Volkswagen Passat. Vítězem testu se staly pláště Bridgestone Blizzak LM-005. Ty jednoznačně zaválely především v mokré disciplíně, kde dosáhly nejlepšího výsledku. Kus lze pořídit kolem 2750 korun.

Zimní pneu 205/55 R16 s dopravou zdarma

Rozměr 225/40 R18

Rozměr mohou obout auta jako Audi A4 nebo Ford Focus. Test se konal pod křídly Autobild a dopadl stejně jako v předchozím rozměru a to jasným vítězem: Bridgestone Blizzak LM-005. Tato pneumatika lze koupit na daný rozměr průměrně za 3500 korun. Nejlepší vlastnosti se prokázaly na sněhu a mokru, horší to bylo ale na suché vozovce.

Zimní pneu 225/40 R18 s dopravou zdarma

Rozměr 225/50 R17

Ani zde se vítěz testu nemění a jak je vidět japonský výrobce pneumatik tak válí hned v několika rozměrech pneumatik. Vítězem testu se tedy stal Bridgestone Blizzak LM-005, nutno ale podotknout, že v závěsu na druhém místě překvapily neprémiové pneumatiky celkem neznámé značky - BFGoodrich G-Force Winter, které na první místo ztrácejí pouze šest bodů.

Zimní pneu 225/50 R17 s dopravou zdarma

Rozměr 225/55 R17

Zde obouváme na SUV, pro příklad lze uvažovat pneumatikách na Kia Sportage nebo Renault Espace. Zimního testu se ujal Autobild a pneumatiky byly testovány za přísných horských podmínek. Není divu, že se na prvním místě umístila prémiová značka, tentokrát ale poněkud jiná. Jedná se o GoodYear UltraGrip Performance+, který se vedl velmi dobře na sněhu, ostatní disciplíny byly už horší. Kus seženete kolem 3600 korun.

Zimní pneu 235/55 R17 s dopravou zdarma

Rozměr 235/55 R17

Rovněž tento rozměr se obouvá na SUV, přesněji pak například na Mercedes-Benz GLK nebo Volkswagen Tiguan. O testování se postaral ADAC a mnohé možná překvapí, že v minulých letech opěvované Continentaly na první příčce vystřídaly pneumatiky Michelin Pilot Alpin 5, které lze pořídit kus už od 3700 korun.

Rozměr 245/45 R18

Rozměr pneumatiky se obouvá na SUV jako je třeba Citroën C5 Aircross nebo Ford S-Max. Není žádným překvapením, že se dařilo Michelinské novince, a tak jako v předchozím testu pro rozměr 235/55 R17, vyhrála právě ona na plné čáře. I v tomto případě je nutné počítat s vyšší pořizovací cenou.

Rozměr 255/55 R19

Posledním testovaným rozměrem roku 2020 je pro velké vozy typu pick-up a offroad. V minulých letech si svou dávku slávy užily Nokiany, které budou i na dále skvělou volbou pro každého řidiči, v testu ale zvítězil někdo jiný a to GoodYear UltraGrip Performance SUV Gen-1. Pořizovací cena za kus začíná na 4500 korun, za to Nokiany pořídíte o 700 korun levněji.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články