PRÁCE 🧰

Test zimních pneumatik 2022 AutoBild

29. 11. 2022 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy zimních pneu Rádce motoristy Zimní sezóna Testy zimních pneumatik

Auto Bild je německý automobilový časopis z roku 1986 se sídlem v německém Hamburku. Autobild má celosvětovou licenci a pravidelně vychází v 36 zemích.

Test zimních pneumatik 2022 AutoBild

V Anglii se Auto Bild prodává pod názvem Auto Express, v Turecku jako Auto Show a v Česku jej najdete pod názvem Auto Tip. AUTO BILD ve své webové podobě (od roku 1996) každoročně vydává také velký test zimních pneumatik. Letos přichází se třemi rozměry a více než čtyřiceti pneumatikami.

Zimní pneumatiky rozměr 215/55 R17

Na začátku testu Auto Bild začíná s 56 zimními pneumatikami. Tito kandidáti jsou testováni na mokré trati při rychlosti 80 km/h na brzdnou dráhu. Po tomto testu pokračovalo 30 nejlepších pneumatik na další překážku a tím bylo brzdění z rychlosti 50 km/h na udusaném sněhu. Dvacet nejlepších bylo kvalifikováno do hlavního testu, ve finálovém kole byli kandidáti podrobeni 13 dodatečným testovacím disciplínám, mezi které paří například slalom a ovladatelnost na sněhu, aquaplaning v zatáčkách, hlučnost, ujeté kilometry, valivý odpor a podobně.

O první a druhé místo se dělí pláště Michelin ALPIN 6 a Pirelli Cinturato Winter 2. Michelin se chlubí vysokým kilometrovým nájezdem, velmi vyrovnanými vlastnostmi ve všech testovaných podmínkách, špičkovou přilnavostí a dynamickým chováním, a to nejen na suché a mokré vozovce, ale i na sněhu. Jediným nepříjemným mínusem je vyšší pořizovací cena. Pneumatiku v rozměru 215/55 R 17 můžete pořídit již od 3 830 korun bez započtení ceny dopravy.

Levné zimní pneu 215/55 R17 s dopravou zdarma

Italská pirellka, svým posledním kouskem velmi příjemně překvapila a zlomila své dlouholeté prokletí. Pirelli Cinturato Winter 2 se pyšní nízkou spotřebou paliva, tichou jízdou, ochranou proti aquaplaningu, skvělou přilnavostí a vysokým kilometrovým nájezdem. Pneumatiku v rozměru 215/55 R 17 pořídíte již od 3 932 korun plus dopravné.

Třetí místo obsadil americký výrobce pneumatik GoodYear UltraGrip Performance+. Goodyear má nízkou spotřebu, vysoký kilometrový nájezd a skvěle vyvážené vlastnosti ve všech klimatických podmínkách. Pneumatiku v rozměru 215/55 R 17 lze pořídit od 3 634 korun plus doprava.

V těsném závěsu na čtvrtém místě se pak nachází Dunlop Winter Sport 5, dále na osmém místě Continental WinterContact TS 870 P a 19. a 20 místo okupují zimní pláště Fulda Kristall Control HP2 spolu s Uniroyal WinterExpert.

Zimní pneumatiky v rozměru 225/45 R19 (2022)

Příčku pneumatiku pro SUV ovládla francouzská klasika Michelin PILOT ALPIN 5. Perfektní přilnavost na sněhu a ledu, špičkový komfort a krátká brzdná dráha pouze podtrhuje fakt, jaké Micheliny jsou. Michelin PILOT ALPIN 5 v rozměru 225/45 R 19 pořídíte od 5 740 korun plus dopravné.

Na druhém místě ve velkém testu německého časopisu Auto Bild skončily pneumatiky Continental WinterContact TS 870 P, které se pyšní skvělou ovladatelností, přesnou reakcí pří řízení, nízkou spotřebou a dokonalým komfortem. Zimní pneumatiky Continental WinterContact TS 870 P v rozměru 225/45 R19 můžete pořídit již od 5 885 korun bez započtení ceny dopravy.

Zimní pneu 225/45 R19 s dopravou zdarma

Třetí místo obsadily zimní pláště Vredestein Wintrac Pro, které si mohou získat srdce mnoha řidičů především díky nízké pořizovací ceně. Ta se však promítá v horších vlastnostech na sněhu a vyšší spotřebou. Na mokré vozovce jsou nové pneumatiky Vredestein skvělé a mají dobrou ochranu proti aquaplaningu.

Největším propadákem na desátém místě jsou turecké zimní pneumatiky Petlas Explero Winter W671, které na mokré vozovce zastaví až po 63,3 metrech.

Zimní pneumatiky 245/40 R19 (2022)

První příčku nízkoprofilových zimních pneumatik obsadily pláště Bridgestone Blizzak LM-005, které se pyšní skvělou odezvou řízení, sportovním chováním, vysokou přilnavostí, a to i v zatáčkách a krátkou brzdnou dráhou na mokré vozovce. Mnoho řidičů však může odradit vyšší pořizovací cena, která u rozměru 245/40 R 19 začíná na 5 253 korun.

Druhé místo se stejným hodnocením získaly jihokorejské pneumatiky Hankook Winter i*cept evo3 W330. Tyto zimní pláště mají poměrně nízkou pořizovací cenu, a i přes to poskytnou skvělé jízdní vlastnosti, mezi které patří například ochrana vůči aquaplaningu, vynikající ovladatelnost a krátká brzdná dráha. Hankook Winter i*cept evo3 W330 v rozměru 245/40 R 19 pořídíte již od 3 992 korun plus dopravné.

Třetí stupínek ovládly známé pneumatiky Continental WinterContact TS 870 P, které se svou vyšší cenou nabídnou excelentní jízdní vlastnosti na suchu, mokru, sněhu, ledu i na sněhové břečce. Nízká spotřeba a vysoký kilometrový nájezd je snad již samozřejmostí. Continental WinterContact TS 870 P pořídíte od 5 901 korun.

Zdroj info: AutoBild.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články