PRÁCE 🧰

Zimní pneu 205/60 R16: Jaká je nejlepší volba pro vaše auto?

6. 11. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Sezóna zimního počasí je tady a s ní přichází čas, kdy je důležité mít na svém vozidle správné zimní pneumatiky. Pokud máte na autě pneumatiky v rozměru 205/60 R16, máme pro vás dobré zprávy. V tomto článku se podíváme na nejlepší zimní pneumatiky v tomto konkrétním rozměru pro sezónu 2023/24, abyste byli připraveni na náročné zimní cesty.

Zimní pneu 205/60 R16: Jaká je nejlepší volba pro vaše auto?

Hledáte zimní pneumatiky, které nabídnou spolehlivý výkon za přijatelnou cenu? Pak jste na správném místě. V dnešní době je na trhu k dispozici široký výběr zimních pneumatik různých značek a cenových kategorií a my se podíváme na pár z nich. Mějte ovšem na paměti, že ceny u uvedených pneumatik se mohou lišit v závislosti na období a obchodu, kde nakupujete.

Pneumatiky ekonomické třídy 205/60 R16

Pokud hledáte pneumatiky, které splňují základní bezpečnostní standardy a jsou za dostupnou cenu, ekonomická třída je dobrou volbou. Pokud však jezdíte často v náročných podmínkách, je lepší zvolit pneumatiky vyšší třídy.

Fortune FSR901 SNOWFUN – pneumatiky vhodné pro nenáročné řidiče, kteří s autem nevyjíždí často. Uživatelé oceňují komfort a tichou jízdu těchto pneumatik na suchých silnicích. Pneumatiky Fortune FSR901 SNOWFUN splňují očekávání řidičů, kteří hledají bezpečný a spolehlivý výkon v zimních podmínkách. Pořídíte v průměru za 1 500 korun za kus.

Barum Polaris 5 - Uživatelé zdůrazňují, že pneumatiky Barum Polaris 5 nabízejí dobrou kvalitu za rozumnou cenu. Tento poměr mezi cenou a výkonem je pro ně uspokojivý. Recenzenti také uvádějí, že tyto pneumatiky jsou vhodné pro městskou jízdu a běžné silniční podmínky. Poskytují dostatečnou přilnavost a ovladatelnost. Tuzemské pneumatiky v průměru pořídíte asi za 1 800 korun.

Leao Winter Defender HP - Jedním z hlavních lákavých prvků těchto pneumatik je jejich poměrně nízká cena. Uživatelé často zdůrazňují, že pneumatiky Leao nabízejí dobrý poměr mezi cenou a výkonem. Recenzenti často komentují dobrou ovladatelnost těchto pneumatik za různých povětrnostních podmínek, což je důležité pro pocit jistoty za volantem. Pořídíte je v průměru za 1 820 korun za kus.

Zimní pneumatiky 205/60 R16 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy 205/60 R16

Střední třída pneumatik je dobrou volbou pro řidiče, kteří chtějí pneumatiky, jež poskytují lepší výkon než ekonomické pneumatiky, ale zároveň jsou cenově dostupné. Pokud hledáte pneumatiky vhodné pro běžnou jízdu po suchých, mokrých a sněhových silnicích, střední třída je dobrou volbou.

Fulda KRISTALL CONTROL HP 2 - Pneumatiky střední třídy v rozměru 205/60 R16, které nabízejí dobrý kompromis mezi cenou a výkonem. Uživatelé oceňují výbornou přilnavost těchto pneumatik na sněhu a ledu. Pláště mají speciální dezén a složení, které jim umožňuje udržet stabilitu a trakci na kluzkých površích. To zvyšuje bezpečnost řízení za zimního počasí. Pořídíte v průměru za 2 000 korun.

Hankook Winter i*cept RS3 W462 - Klíčovými vlastnostmi těchto zimních pneumatik jsou dobrá přilnavost a výkon na sněhu. To je zvláště důležité, pokud žijete v oblasti s častým výskytem sněhu a ledu, a to je přesně to, co tyto pneumatiky nabízejí. Pořídíte si je v průměru za 2 100 korun.

Firestone WINTERHAWK 4 - Tyto pneumatiky mají solidní přilnavost na sněhu a ledu a zároveň nabízejí relativně nízkou hladinu hluku. Uživatelé často zdůrazňují, že se s nimi cítí jistě i na kluzkých površích. Jednou z hlavních výhod těchto pneumatik je jejich cenová dostupnost. Firestone Winterhawk 4 jsou obvykle cenově dostupné a přinášejí za svou cenu solidní výkon. Pořídíte si je v průměru za 2 200 korun.

Pneumatiky prémiové třídy 205/60 R16

Prémiové pneumatiky jsou dobrou volbou pro řidiče, kteří hledají nejlepší možný výkon a bezpečnost. Pokud hledáte pneumatiky, které vám poskytnou maximální jistotu na silnici, prémiová třída je tou správnou volbou.

Dunlop WINTER SPORT 5 - Tato pneumatika obdržela v uživatelských recenzích pozitivní hodnocení, zejména díky svým skvělým jízdním vlastnostem v zimních podmínkách. Řidiči zmiňují, že tyto pneumatiky jsou tiché, výborně drží stopu na mokrém povrchu, mají vynikající trakční vlastnosti a rychlou odezvu na řízení. Pořídíte si je v průměru za 2 500 korun za kus.

Bridgestone Blizzak LM005 – Uživatelé těchto pneumatik často zdůrazňují výborný poměr mezi cenou a výkonem. Řidiči si cení kvality značkových pneumatik Bridgestone a věří, že Bridgestone Blizzak LM005 nabízí vynikající výkon za rozumnou cenu. Jsou ceněny za schopnost udržet stopu na sněhu a ledu a také za zlepšené jízdní vlastnosti na mokrém povrchu. Tyto pneumatiky pořídíte v průměru za 2 600 korun za kus.

Continental ContiWinterContact TS 870 - Tyto pneumatiky získaly od řidičů pozitivní hodnocení za své výkonné vlastnosti v zimě, spolehlivost a nízkou spotřebu paliva. Pořídíte si je v průměru za 2 600 korun za kus.

Zdroj info: Autoklub České republiky, Test Pneumatik, Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články