PRÁCE 🧰

Zimní pneumatiky 205/55 R16 pro sezónu 2023/24

16. 10. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Zima se blíží a je čas začít přemýšlet o zimních pneumatikách. Pokud máte auto s rozměrem pneumatik 205/55 R16, v tomto článku najdete přehled nejlepších zimních pneumatik pro sezónu 2023/24.

Jak vybrat zimní pneumatiky 205/55 R16

Při výběru zimních pneumatik je důležité zvážit několik faktorů, jako jsou rozměry pneumatik, typ pneumatik, výrobce a cena. Ceny u uvedených pneumatik se mohou lišit v závislosti na období a obchodu, kde nakupujete.

Pneumatiky prémiové třídy 205/55 R16

Prémiové pneumatiky jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů a mají nejmodernější konstrukci. Poskytují vynikající výkon a bezpečnost v široké škále jízdních podmínek. Pneumatiky prémiové třídy mají nejnovější bezpečnostní prvky.

Bridgestone Blizzak LM005 – díky své výjimečnosti získaly tyto zimní pneumatiky v rozměru 205/55 R16 velkou přízeň řidičů. Pláště mají skvělý výkon a přilnavost na sněhu i ledu. Cena těchto pneumatik se pohybuje průměrně kolem 2 300 korun, což je přijatelná investice do vaší bezpečnosti a komfortu během zimního období.

Pirelli CINTURATO WINTER 2 – Mezi prémiové pneumatiky patří také pláště od společnosti Pirelli. Mají vynikající vlastnosti na suchu, mokru i na sněhu. Tyto prémiové pneumatiky jsou dostupné za cenu přibližně 2 300 korun, což je cenově dostupná volba v porovnání s jinými prémiovými možnostmi na trhu.

Nokian Tyres Snowproof WR - jsou prémiové zimní pneumatiky, které vynikají především svou skvělou přilnavostí na sněhu a ledu, a to i ve velikosti 205/55 R16. Tyto pneumatiky, i když mají vyšší cenovku 2 500 korun za kus, nabízejí výbornou kvalitu, která může tuto investici velmi dobře odůvodnit.

Prémiové zimní pneumatiky 205/55 R16 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy 205/55 R16

Střední třída pneumatik je dobrou volbou pro řidiče, kteří hledají kompromis mezi cenou a výkonem. Pneumatiky této třídy jsou vyrobeny z kvalitnějších materiálů než ekonomické pneumatiky, což jim zajišťuje delší životnost a lepší výkon.

Kumho WinterCraft WP52 - jsou vybaveny speciálním dezénem, který výrazně zvyšuje trakci na sněhu či ledu. Tímto způsobem se podstatně zlepšuje ovladatelnost a zvyšuje se celková bezpečnost auta v zimě. Pneumatiky v rozměru 205/55 R16 této řady jsou dostupné za atraktivní průměrnou cenu 1 900 korun za kus.

Firestone WinterHawk 4 - jsou zimní pneumatiky střední třídy, které nabízejí výborný poměr mezi cenou a výkonem. Ve srovnání s prémiovými pneumatikami mají pneumatiky Firestone menší kilometrový nájezd, nicméně za cenovku 1 900 korun za kus, představují výbornou volbu pro ty, kteří hledají solidní výkon v zimních podmínkách bez přílišného zatížení svého rozpočtu.

Fulda Kristall Control HP 2 – zimní pneumatiky střední třídy, které mají skvělé jízdní vlastnosti za poměrně málo peněz. Tyto pneumatiky nabízejí vynikající výkon a můžete je získat za velmi příznivou cenu, za 1 900 korun kus.

Zimní pneumatiky 205/55 R16 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy 205/55 R16

Ekonomické pneumatiky jsou dobrou volbou pro řidiče, kteří chtějí ušetřit peníze. Poskytují základní bezpečnostní ochranu a jsou vhodné pro běžné jízdy po suchých a mokrých silnicích. V zimních podmínkách však nemusí poskytovat stejnou úroveň výkonu jako pneumatiky vyšší třídy. V této kategorii můžete nalézt značky jako FortuneLaeoLaufennBarumSava a Matador.

Fortune FSR901 SNOWFUN – ekonomické zimní pneumatiky Fortune nabízejí solidní výkon na mokru i sněhu. Pořídíte si je za pouhých 1 100 korun za kus.

Sava Eskimo HP 2 – ve světě ekonomických pneumatik vynikají pneumatiky Sava svou přilnavostí a skvělou trakcí, díky speciálnímu dezénu s hlubokými drážkami.

Barum Polaris 5 – pokud chcete klasiku, můžete také sáhnout po zimních pneumatikách Barum Polaris 5. Tyto pláště ve velikosti 205/55 R16 jsou univerzální a nabízí skvělý poměr mezi cenou a kvalitou. Barumky jsou cenově dostupné a pořídíte si je za 1 500 korun za kus.

Zimní pneu 205/55 R16 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Autoklub České republiky, Test Pneumatik, Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články