PRÁCE 🧰

Zimní pneumatiky 185/60 R15: Jak vybrat ty správné a ušetřit?

14. 11. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Blíží se zima a s ní i potřeba výměny letních pneumatik za zimní. Pokud má vaše auto rozměr pneumatik 185/60 R15, máme pro vás několik tipů na to nejlepší, co trh s pneumatikami nabízí pro sezónu 2023/24.

Zimní pneu 185/60 R15: Jak vybrat ty správné a ušetřit?

V této recenzi vám představíme několik pneumatik ekonomické, střední i prémiové třídy, které jsou cenově dostupné a zároveň poskytují spolehlivý výkon v zimních podmínkách. Je třeba mít na paměti, že ceny uvedených pneumatik mohou kolísat v závislosti na obchodu a sezóně, proto vám nabízíme přehled jejich klíčových vlastností, abyste mohli udělat správné rozhodnutí při nákupu pneumatik pro nadcházející zimní sezonu.

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky ekonomické třídy jsou cenově dostupnější než pneumatiky vyšších tříd. Mají také nižší spotřebu paliva, vyšší kilometrový výkon a nižší úroveň hlučnosti. Díky těmto vlastnostem mohou být pneumatiky ekonomické třídy dobrou volbou pro řidiče, kteří hledají pneumatiky s nízkými provozními náklady.

Je však důležité si uvědomit, že pneumatiky ekonomické třídy nemusí mít stejnou úroveň výkonu a odolnosti jako pneumatiky vyšších tříd. Proto je důležité vybrat si pneumatiky, které odpovídají vašim potřebám a jízdním podmínkám. V této kategorii můžete nalézt značky jako Fortune, Laeo, Laufenn, Barum, SavaMatador.

Fortune FSR901 SNOWFUN – poskytují solidní výkon v zimě a nabízí komfortní a tichou jízdu také na suchých silnicích. Mají vynikající záběrové vlastnosti na sněhu díky 3D drážkám, které zlepšují stabilitu a ovladatelnost. Speciální směs s obsahem siliky zajišťuje nízký valivý odpor a dobrou přilnavost. Pneumatiky pořídíte v průměru za 1 000 korun.

Leao Winter Defender HP – zimní pneumatiky, které zajišťují bezpečnou jízdu v lehkém zimním období. Tvar dezénu je moderní a přizpůsobený pro výkon na mokrých a zasněžených vozovkách. Příčné drážky jsou navrženy tak, aby efektivně odváděly vodu a snižovaly riziko aquaplaningu. Pořídíte v průměru za 1 020 korun.

Barum POLARIS 5 – tyto tuzemské pneumatiky získaly pozitivní recenze od uživatelů. Byly chváleny za to, že vydrží velký nájezd kilometrů a dobře drží i v zatáčkách a za jízdy na sněhu. Někteří uživatelé zdůrazňují, že Barum je osvědčená značka a že nabízí solidní produkt za dobrou cenu. Pořídit si je můžete v průměru za 1 300 korun.

Zimní pneu 185/60 R15 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy, jako jsou Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone nebo Fulda, nabízejí dobrý poměr mezi výkonem a cenou. Jsou dražší než pneumatiky ekonomické třídy, ale nabízejí lepší přilnavost, ovladatelnost na mokré vozovce, nižší hlučnost a vyšší jízdní komfort.

Fulda KRISTALL CONTROL HP 2 – pneumatiky, které získaly uživatelské hodnocení založené na konkrétních zkušenostech. Na menších autech si uživatelé pneumatiky velmi chválí za skvělé chování na sněhu, krátkou brzdnou dráhu a vynikající ovladatelnost. U větší aut je však už nedoporučují. Pořídit si je můžete v průměru za 1 360 korun za kus.

Firestone WINTERHAWK 4 – jsou zimní pneumatiky, které nabízejí optimální kontrolu a ovladatelnost v nepředvídatelném zimním počasí. Pneumatiky mají více příčných drážek pro lepší trakci na sněhu a ledu. Pláště Fulda mají kratší brzdnou dráhu v porovnání s předchozím modelem a splňují standard 3PMSF. Pořídit si je můžete v průměru za 1 450 korun za kus.

Hankook W462 Winter i*cept RS3 – jsou pneumatiky, které nabízejí spolehlivý výkon za rozumnou cenu. Podle uživatelů jsou tyto pláště trochu hlučné. Mají však několik klíčových vlastností, jako například vysoký kilometrový nájezd či běhoun s ochranou proti vzniku aquaplaningu. Běhoun má speciální okrajovou drážku Aqua Slush která zajistí, že se pneumatiky budou spolehlivě ovládat i na mokré vozovce. Drážka efektivně odvádí vodu z pneumatiky na strany, což zlepšuje přilnavost a snižuje riziko aquaplaningu. Pořídit si je můžete v průměru za 1 670 korun.

Zimní pneumatiky 185/60 R15 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky prémiové třídy

Pneumatiky prémiové třídy jsou vysoce kvalitní pneumatiky, které jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální výkon a bezpečnost. Tyto pneumatiky jsou obvykle vyráběny s použitím nejnovějších technologií a materiálů a jsou určeny pro výkonná vozidla.

Pneumatiky prémiové třídy často nabízejí lepší vlastnosti v oblasti jízdního komfortu, stability, trakce a brzdění na mokru a suchu. Díky tomu poskytují řidičům lepší kontrolu nad vozidlem a vyšší bezpečnost v náročných jízdních podmínkách. Pneumatiky prémiové třídy jsou obvykle dražší než pneumatiky střední nebo ekonomické třídy. Jejich cena je však odůvodněna vyšší kvalitou a výkonem. Mezi výrobce pneumatik prémiové třídy patří Nokian Tyres, Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin a Pirelli.

Dunlop WINTER RESPONSE 2 – v rozměru 185/60 R15 tyto pneumatiky získaly v recenzích velmi pozitivní ohlasy. Recenzenti zdůrazňují dobré jízdní vlastnosti a kvalitu této gumy za velmi atraktivní cenu. Pneumatiky byly výborně hodnoceny ve sněhových podmínkách a získaly uznání za výkon na mokrých silnicích, nízkou hlučnost a úspornost v spotřebě paliva. Jejich výkon byl také oceněn v německých testech pneumatik, kde obsadily přední místa. Pneumatiku je možné pořídit v průměru za 1 850 korun.

Bridgestone Blizzak LM005 – dle recenzí uživatelů mají nové pneumatiky Bridgestone vynikající vlastnosti na mokru, sněhu i ledu. Podle uživatelů však mají pláště nižší kilometrový nájezd. Pneumatiky pořídíte v průměru za 1 970 korun.

Continental WinterContact TS870 – v rozměru 185/60 R15 se tyto pneumatiky používají jako referenční pro testy, což naznačuje jejich vynikající výkon. "Conti" nabízí krátkou brzdnou dráhu a mají rozumný poměr ceny a výkonu. Pořídit si je můžete v průměru za 1 980 korun.

Prémiové zimní pneumatiky 185/60 R15 s dopravou zdarma

Zdroj info: Autoklub České republiky, Test Pneumatik, Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články