PRÁCE 🧰

Zimní pneumatiky v rozměru 165/70 R14 – Jak vybrat ty nejlepší?

9. 11. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Sezóna přezouvání zimních pneumatik se nám nezadržitelně blíží, a s ní i čas na správný výběr zimních gum. Pomůžeme vám s výběrem vhodných zimních pneumatik v rozměru 165/70 R14.

Zimních pneumatiky v 165/70 R14, jak vybrat ty nejlepší?

Pneumatiky v rozměru 165/70 R14 jsou ideální volbou pro mnoho osobních automobilů, zejména pro ty nižší a střední třídy. Tento rozměr pneumatik se často vyskytuje na vozech Volkswagen Polo, Renault Clio, Škoda Fabia, Seat Ibiza, Toyota Yaris, Ford Fiesta, Peugeot 208 a mnoho dalších. Ceny u uvedených pneumatik se mohou lišit v závislosti na období a obchodu, kde nakupujete. Existují tři hlavní kategorie pneumatik, které se liší cenou a výkonem:

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky v ekonomické třídě s rozměrem 165/70 R14 jsou ideální volbou pro řidiče, kteří hledají pneumatiky, jež spojují solidní kvalitu s příznivou cenou. V této kategorii naleznete výrobce jako Fortune, Laeo, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Leao Winter Defender HP – Tato pneumatika poskytuje solidní výkon za rozumnou cenu. I když na suchém asfaltu nemusí dosahovat výkonů závodních pneumatik, na sněhu a ledu si získala pověst vynikajícího produktu. Průměrná cena za kus těchto pneumatik činí zhruba 900 korun.

Matador MP93 Nordicca – Tyto pneumatiky ekonomické třídy jsou vhodné pro řidiče, kteří hledají zimní pneumatiky s dostatečným výkonem na sněhu a ledu za přijatelnou cenu. Je však důležité mít realistická očekávání ohledně jejího výkonu. Pořídíte v průměru za 1 130 korun.

Barum Polaris 5 – Tyto cenově dostupné zimní pneumatiky využijete především ve městě na sněhu a ledu. Mají dobrou ovladatelnost a jsou vhodné pro řidiče, kteří v zimě nenajezdí moc kilometrů. Barum Polaris 5 v rozměru 165/70 R14 jsou dostupné za přibližně 1 200 korun za kus.

Zimní pneumatiky 165/70 R14 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy v rozměru 165/70 R14 nabízejí výrazně vylepšený výkon a kvalitu oproti pneumatikám ekonomické třídy. Tyto pneumatiky obvykle disponují vylepšenými vlastnostmi, jako je například kratší brzdná dráha, lepší stabilita v zatáčkách a delší životnost. V této kategorii naleznete renomované značky, jako jsou Uniroyal, Kumho, General. Tire, Hankook, Firestone a Fulda, které jsou známé pro svou spolehlivost a poměrně slušnou kvalitu. I když cena pneumatik střední třídy bývá mírně vyšší než u pneumatik ekonomické třídy, stále zůstávají cenově dostupné pro průměrného řidiče.

Kumho WinterCraft WP52 – Jedná se o pláště, které slibují bezpečnou a spolehlivou jízdu v různých zimních podmínkách. Tyto pneumatiky poskytují spolehlivý výkon v zimním prostředí, a to ve všech možných situacích, což je výbornou volbou pro řidiče, kteří kladou důraz na bezpečnost a výkonnost. Průměrná cena za tyto pneumatiky se pohybuje kolem 1 300 korun.

Fulda Kristall Montero 3 – Výrobce těchto pneumatik chválí jejich dlouhou životnost s vynikajícím výkonem na sněhu a dostupností za výhodnou cenu. Průměrná cena pneumatik Fulda v této velikosti se pohybuje kolem 1 320 korun za kus.

Hankook Winter i*cept RS3 W462 – Uživatelé, kteří měli předchozí model RS2, pozitivně hodnotí i nový Hankook Winter i*cept RS3 W462. Je zřejmé, že tento model navazuje na vynikající výkon svého předchůdce. Uživatelé si cení skvělého poměru mezi cenou a výkonem a zdůrazňují, že pneumatiky poskytují vynikající přilnavost jak na mokrých, tak na zasněžených površích. Další výhodou je, že pneumatiky nejsou příliš hlučné a koupit si je můžete za poměrně přijatelnou cenu přibližně 1 470 korun za kus.

Zimní pneumatiky 165/70 R14 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky prémiové třídy

V kategorii prémiových pneumatik v rozměru 165/70 R14 najdeme výrobce Michelin, Bridgestone, Continental a Goodyear. Tyto pneumatiky excelují v maximální bezpečnosti a pohodlí během jízdy. Této výjimečné úrovně dosahují díky využití kvalitních materiálů, které zajišťují dlouhou životnost, a díky inovativním technologiím. Prémiové pneumatiky jsou určeny pro náročné řidiče, kteří kladou důraz na prvotřídní kvalitu a ochotně investují více finančních prostředků do spolehlivých a výkonných pneumatik.

Goodyear UltraGrip 9+ – V rozměru 165/70 R14 se tyto pneumatiky dočkaly velmi pozitivních recenzí. Recenzenti zdůrazňují výborné jízdní vlastnosti a kvalitu těchto pneumatik za trochu vyšší cenu, která činí 1 750 korun za kus.

Nokian Tyres WR D4 – Jedná se o prémiové zimní pneumatiky, které se vyznačují vynikající přilnavostí na sněhu a ledu. Navzdory vyšší ceně, která činí 1 800 korun za kus, tyto pneumatiky nabízejí vynikající kvalitu.

Continental WinterContact TS 860 – Uživatelé těchto pneumatik je oceňují za jejich výborný výkon v zimním období, spolehlivost a nízkou spotřebu paliva. Průměrná cena těchto pneumatik se pohybuje okolo 1 850 korun.

Prémiové zimní pneumatiky 165/70 R14 s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články