PRÁCE 🧰

Zimní pneu 195/65 R15 pro sezónu 2023/24: Jak si vybrat, aby vás nezklamaly?

19. 10. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Zima se blíží a s ní přichází důležité rozhodnutí – jaké koupit zimní pneumatiky na vaše auto? Víme, že výběr zimních pneumatik může být záhadou pro mnoho motoristů. Rozměr 195/65 R15 je jedním z nejběžnějších rozměrů pro osobní vozidla a volba vhodných zimních pneumatik je klíčová pro bezpečnost a výkon vašeho vozu během zimního období.

Zimní pneu 195/65 R15 pro sezónu 2023/24: Jak si vybrat, aby vás nezklamaly?

Ceny u uvedených pneumatik se mohou lišit v závislosti na období a obchodu, kde nakupujete.

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky ekonomické třídy jsou obvykle cenově dostupnější než pneumatiky vyšší třídy. To může být atraktivní pro řidiče s omezeným rozpočtem, kteří potřebují nové pneumatiky, aniž by museli moc investovat. V této kategorii můžete nalézt značky jako FortuneLaeoLaufennBarumSava a Matador.

Fortune FSR901 SNOWFUN – pneumatiky mají dobrou přilnavost na sněhu a ledu. Díky tomu jsou bezpečnější při jízdě v zimních podmínkách. Pneumatiky Fortune FSR901 SNOWFUN jsou dobrou volbou pro motoristy, kteří hledají zimní pneumatiky za rozumnou cenu. Pláště jsou dostupné za cenu kolem 1000 korun za kus.

Leao Winter Defender HP - tato pneumatika dle recenzí uživatelů nabízí dobrý výkon za přijatelnou cenu. Na suchém asfaltu nemusí nabízet závodní výkony, ale na sněhu a ledu je považována za vynikající. Pneumatiky pořídíte v průměru za 1 200 korun za kus.

Barum Polaris 5 – tyto pneumatiky ekonomické třídy mají dobrou přilnavost na sněhu a ledu, dobře se ovládají a jsou stabilní. Barum Polaris 5 195/65 R15 si můžete pořídit v průměru za 1 500 korun za kus.

Zimní pneu 195/65 R15 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy často nabízejí solidní výkon a dobrý grip na silnicích. Zajišťují dostatečný komfort a řízení je obvykle pohodlné. Tyto pneumatiky jsou obvykle konstruovány tak, aby byly odolné proti opotřebení a mohly nabídnout slušnou životnost.

Firestone WINTERHAWK 4 – podle uživatelů, kteří si pneumatiky koupili, jsou spolehlivé s výbornými vlastnostmi na sněhu, nízkou spotřebou a vysokým kilometrovým nájezdem. Příznivá cena je v tomto případě jen příjemné plus. Pneumatiky pořídíte v průměru za 1 400 korun za kus.

Hankook Winter i*cept RS3 W462 - Uživatelé, kteří měli předchozí model RS2, vyzdvihují i nový Hankook Winter i*cept RS3 W462.  Tento model pokračuje ve výborném výkonu svého předchůdce. Uživatelé si cení skvělého poměru cena / výkon a zmiňují, že pneumatiky dobře sedí i na mokru a sněhu. Dalším pozitivním bodem je, že pneumatiky nejsou příliš hlučné a pořídíte je za cenu 1 500 korun za kus.

Fulda KRISTALL CONTROL HP 2 – pneumatiky mají podle výrobce vysoký kilometrový nájezd, jsou výkonné na sněhu a pořídíte je za slušnou cenu. V průměru pneumatiky Fulda pořídíte za 1 600 korun za kus.

Zimní pneumatiky 195/65 R15 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky prémiové třídy

Pneumatiky prémiové třídy jsou vyrobeny z pryže s vysokou přilnavostí, která poskytuje vynikající trakci na sněhu, ledu i mokré vozovce. Většinou mají asymetrickou konstrukci, která zajišťuje vynikající ovladatelnost a stabilitu. A mají vylepšené vzorky dezénu, které pomáhají odvádět vodu a sníh z povrchu pneumatiky.

Bridgestone Blizzak LM005 – jsou výborné zimní pneumatiky, což potvrzují mnozí uživatelé, včetně těch žijících v horských oblastech. Tyto pneumatiky se vyznačují vysokou adhezí, což znamená výbornou přilnavost na mokrých i zasněžených cestách. Uživatelé hlásí, že pneumatiky dokážou udržet stopu i na 5 cm čerstvém sněhu bez jakýchkoli problémů. Uživatelé, kteří vybrali Bridgestone Blizzak LM005 na základě testů, ve kterých tato pneumatika dosáhla prvního místa, jsou s nimi zatím spokojeni. Pořídit si je můžete v průměru za 1 600 korun za kus.

Nokian Tyres Snowproof WR – Většina uživatelů nezaznamenala žádné významné nevýhody v používání těchto pneumatik a vnímají je jako výbornou volbu pro zimní období. Tyto pneumatiky dokáží poskytnout solidní přilnavost na vozovce a zdají se být cenově příznivé ve srovnání s jinými renomovanými výrobci při zachování kvality. Pneumatiky pořídíte v průměru za 1 600 korun za kus.

Dunlop WINTER RESPONSE 2 – Uživatelé, kteří mají zkušenosti s touto značkou, vyjadřují svou dlouholetou spokojenost s pneumatikami Dunlop. Pneumatiky se pyšní vysokým kilometrovým nájezdem a také poměrně tichou jízdou. Pořídíte v průměr za 1 500 korun za kus.

Prémiové zimní pneumatiky 195/65 R15 s dopravou zdarma

Zdroj info: Autoklub České republiky, Test Pneumatik, Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články