PRÁCE 🧰

Jaké koupit zimní pneumatiky na Hyundai Tucson

8. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy Hyundai

Nejste si jistí, jaké jsou povolené rozměry pneumatik na vozidle Hyundai Tucson? Při výběru zimních pneumatik je důležité, aby byl automobil obut na pláště se správným rozměrem a velikostí.

Jaké zimní pneumatiky na Hyundai Tucson

S výběrem vám mohou pomoci odborníci v pneuservisu. Zde by vám měli nabídnout variantu, která se nejlépe hodí pro vaše vodidlo. Jistým vodítkem pro vás mohou být též výsledky testů. Vozidlo Hyundai Tucson se nejčastěji obouvá na zimní pneumatiky o rozměru 225/60 R17, 225/55 R18, 215/65 R16, 235/60 R16 nebo na oblíbených 245/45 R19. Všechny povolené rozměry pneumatik pro vozidlo Hyundai Tucson je možné najít ve velkém technickém průkazu v jeho dolní polovině. Přehled zimních plášťů je spojen z recenzí samotných uživatelů, podpořený testy odborníků na zimní pneumatiky. Výběr vhodných plášťů na vozidlo značky Hyundai Tucson můžete najít v našem přehledu.

Michelin Pilot Alpin 5 SUV

V segmentu prémiových pneumatik jednoznačně vede známá francouzská Michelinka (3 hvězdičky ADAC 2019 a téměř 91 % spokojenost uživatelů). Perfektní přilnavost na sněhu a ledu, špičkový komfort a krátká brzdná dráha pouze podtrhuje fakt, jaké micheliny jsou. Michelin PILOT ALPIN 5 SUV v rozměru 225/62 R17 pořídíte od 4 380 korun.

Levné zimní pneu na Hyundai Tucson

Nokian WR SUV 4

Vyšší střední třídu ovládají Nokian Tyres. Ty nabízí pneumatiky v rozměru 225/60 R17 nabízí od 3 653 korun. Sám výrobce uvádí, že jsou pláště vhodné především pro mírnou středoevropskou zimu. Dezén Alpine Performance propůjčuje plášti vlastnosti, jako je například rychlý odvod břečky, odolnost proti výkyvům teplot nebo skvělý záběr na sněhu. Hustě umístěné speciální lamely poskytují oporu při rozjíždění na udusaném sněhu nebo do kopce.

Semperit Speed-Grip 3 SUV

V nízké cenové kategorii najdeme pláště rakouské společnosti Semperit Speed Grip 3 SUV, které mají hodně pozitivních hodnocení od samotných uživatelů, kteří s nimi vyjeli do hor a jezdí i po dálnici. ADAC 2020 tyto pneumatiky hodnotí tři a půl hvězdičkami. Vlastnostmi se levná pneumatika Semperit vyrovná i těm dražším. Pneumatiku v rozměru 225/45 R17 pořídíte již od 2 205 korun.

Zdroj info: Bridgestone Tire, Pneumatiky, Good Year.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články