PRÁCE 🧰

Jaké koupit zimní pneumatiky na Škoda Fabia

30. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Vybíráte zimní pneumatiky na vůz Škoda Fabia 1? S výběrem vám mohou pomoci odborníci testující ve společnostech AutoBild, Auto Moto und Sport, ADAC, Autoexpress nebo i náš český Autoklub ČR. Nabízíme vám výběr vhodných plášťů na vozidlo značky Škoda Fabia.

Jaké zimní pneumatiky na Škoda Fabia

Vozidlo Škoda Fabia 2 je nejčastěji obuto na zimních pláštích v rozměru 205/45 R16, 195/55 R15, 205/40 R17, 185/60 R14 nebo dokonce na prémiových 225/45 R17. Všechny povolené rozměry je možné najít ve velkém technickém průkazu v dolní polovině. Přehled zimních plášťů je spojen z recenzí samotných uživatelů, podpořený testy odborníků na zimní pneumatiky. Tento seznam vám může pomoci při výběru zimních plášťů na vůz Škoda Fabia.

Protektory Vraník

Pokud s Fabií vyrážíte často do hor, skvělým řešením pro výběr zimních pneumatik můžou být pláště, které získávají druhý dech v České republice. Protektory Vraník se pyšní velmi dobrými jízdními vlastnostmi, a to zejména v podhorských a horských oblastech na sněhu a sněhové břečce Středoevropského rázu. V běžných příměstských oblastech jsou protektory výrazně hlučné a nekomfortní. Za protektor VRANIK 195/55 R15 HPL 4 85T zaplatíte 1 125 korun.

Barum Polaris 5

S vozidlem Škoda Fabia mnoho řidičů jezdí především ve městských a příměstských oblastech. Vhodným kandidátem na ekonomické zimní pneumatiky, se skvělým poměrem cena/výkon může být i například česká Barum Polaris 5, která po sedmdesátileté tradici spadá pod skupinu Continental. Dezénová směs zimních plášťů Barum snadno odolává výkyvům teplot a má dobrou adhezi na sněhu. V poměru cena/výkon se jedná o kvalitní pneumatiku. Barum Polaris 5 v běžném rozměru 195/55 R15 pořídíte již od 1 276 korun.

Levné zimní pneu na Škoda Fabia

Continental WinterContact TS870

Zimní pneumatiky Continental WinterContact TS 870 (ADAC 2021 3 hvězdy) mají hlučnost 72 dB. Uživatelé pneumatiky hodnotí velmi kladně, ale nelíbí se jim vyšší pořizovací cena. Zimní pneumatiky Continental disponují skvělou ovladatelností, přesnou reakcí pří řízení, nízkou spotřebou a dokonalým komfortem. Vysoký kilometrový nájezd je snad již samozřejmostí. Pneumatiky Continental WinterContact TS 870 v daném rozměru 185/60 R14 pořídíte za 1 721 korun.

Goodyear UltraGrip 9+

Pneumatiky značky Goodyear UltraGrip 9 plus, excelují především na mokré vozovce a svou nízkou spotřebou. Vyšší cenovka je „vykoupena“ především okamžitou odezvou pneumatiky při brzdění, zatáčení nebo akceleraci. Lepší ovladatelnost na sněhu a ledu je dána díky vysokému počtu hran a velkou členitostí lamel na ramenních blocích. Pneumatiku v rozměru 185/60 R14 pořídíte za cca 1 966 korun.

Zdroj info: Škoda Fabia Club, Škoda Forum, Testy Pneumatik, Barum, Continental, Pneu Vraník, GoodYear.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články