PRÁCE 🧰

Jaké koupit zimní pneumatiky na Škoda Superb

3. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Nevíte, kde najít povolené rozměry pneumatik na vozidlo Škoda Superb 3. generace a vybíráte zimní pneumatiky? S výběrem vám mohou pomoci odborníci a samotní řidiči, kteří si pláště koupili. Nabízíme vám seznam vhodných plášťů na vozidlo značky Škoda Superb.

Jaké zimní pneumatiky na Škoda Superb

Vozidlo Škoda Superb je nejčastěji obuto na zimních pláštích v rozměru 225/45 R17, 205/55 R16, 225/40 R18, 235/45 R18 nebo na oblíbených 225/45 R18. Všechny povolené rozměry pro vozidlo Škoda Superb je možné najít ve velkém technickém průkazu v jeho dolní polovině. Přehled zimních plášťů je spojen z recenzí samotných uživatelů, podpořený testy odborníků na zimní pneumatiky. Tento seznam vám může pomoci při výběru zimních plášťů na vůz Škoda Superb.

Michelin Pilot Alpin A4

Velmi kladně hodnocenými (3 hvězdičky ADAC 2019, 3 hvězdičky AutoBild 2019 a téměř 95 % spokojenost uživatelů) jsou zimní pláště od francouzského výrobce Michelin. Pilot Alpin A4 v častém rozměru pneumatik, pro vůz Škoda Superb 2. generace, 225/40 R18 pořídíte již od 3 425 korun. Zimní pneumatiky se pyšní vysokým kilometrovým nájezdem, krátkou brzdnou dráhou, odolností vůči aquaplaningu a samotný výrobce udává hlučnost 70 dB. Michelin Alpin A4 jsou prémiové pneumatiky vhodné do města i našich středoevropských hor a lze je pořídit za poměrně nízkou cenu.

Levné zimní pneu na Škoda Superb

Goodyear UltraGrip Performance+

ADAC v roce 2022 ohodnotil pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance+ hned čtyřmi hvězdičkami. Americké pláště excelují především v ochraně vůči aquaplaningu, dále poskytují nízkou hlučnost (výrobce uvádí 72 dB) a disponují vysokým kilometrovým nájezdem. Díky silným pryžovým blokům (XL bočnice) se řidič nemusí obávat proražení nebo nadměrného opotřebení.  Goodyear Ultragrip Performance+ v rozměru 225/40 R18 pořídíte od 2 980 korun.

Barum Polaris 5

Pokud se svým vozem Škoda Superb jezdíte především ve městských a příměstských oblastech, vhodným kandidátem, se skvělým poměrem cena/výkon může být i například česká Barum Polaris 5, patřící pod skupinu Continental. Směs, ze které je vyroben dezén zimních plášťů Barum snadno odolává výkyvům teplot a má dobrou adhezi na sněhu. Barum Polaris 5 v běžném rozměru 225/40 R18 pořídíte již od 2 162 korun.

Zdroj info: Škoda Superb Club, Škoda Forum, Testy Pneumatik, Barum, Continental, Michelin.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články