PRÁCE 🧰

Jaké koupit zimní pneumatiky na Škoda Octavia

27. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

S výběrem zimních pneumatik často pomáhají odborníci testující ve společnostech AutoBild, Auto Moto und Sport, ADAC, Autoexpress nebo i náš český Autoklub ČR. Dnes se podíváme na výběr vhodných plášťů na vozidlo značky Škoda Octavia.

Jaké zimní pneumatiky na Škoda Octavia

Na vůz Škoda Octavia se nejčastěji obouvají zimní pneumatiky v rozměru 205/55 R16, 225/45 R17, 225/40 R18, 195/65 R15 a 205/60 R15. Za příplatek se mohl objevovat i rozměr 205/50 R17. Pro klid v duši doporučujeme povolené rozměry hledat ve velkém technickém průkazu v dolní polovině. Tento přehled je spojen z recenzí samotných uživatelů a podpořený mnoha testy odborníků na zimní pneumatiky. Může vám dát dobrou představu při výběru zimních plášťů na vůz Škoda Octavia.

Michelin Pilot Alpin A4

Velmi kladně hodnocenými (3 hvězdičky ADAC 2019 a téměř 91 % spokojenost uživatelů) mají zimní pláště francouzského výrobce Michelin. V častém rozměru pneumatiky Škoda Octavia 3 205/55 R16 pláště pořídíte již od 2 395 korun. Uživatelé si pochvalují vysoký kilometrový nájezd, skvělou odolnost vůči aquaplaningu. Výrobce udává 70 dB hlučnost a chlubí se krátkou brzdnou dráhou. Michelin Alpin A4 jsou prémiové pneumatiky vhodné do města i do našich hor a lze je pořídit za poměrně nízkou cenu.

Nokian Snowproof

Řidiči vozů Škoda Octavia 2 také nedají dopustit na zimní pneumatiky od výrobce Nokian Tyres. „Nokiany“ v běžném rozměru 205/55 R16 pořídíte od 2 116 korun a jejich koupí rozhodně neprohloupíte. Pneumatika má výbornou přilnavost nejen na mokrých a zasněžených silnicích. Zimní pláště Nokian Snowproof vás podrží také na sněhové břečce. Nízký valivý odpor pak zajišťuje nízkou spotřebu a podporuje vyvážené jízdní vlastnosti. Výrobce udává hlučnost 69 dB.

Levné zimní pneu na Škoda Octavia

Protektory Vraník

Pokud hledáte ekonomické zimní pneumatiky, které získávají druhý dech v České republice, Vraníky jsou skvělou volbou. Protektory Vraník mají skvělé jízdní vlastnosti zejména v podhorských a horských oblastech středoevropského rázu. V běžných příměstských oblastech jsou protektory výrazně hlučné a nekomfortní. Za protektor 205/55 R16 91H HPL 4 (M+S) VRANIK (PZ065) zaplatíte 1 349 korun.

Barum Polaris 5

Česká Barum Polaris 5, patřící pod skupinu Continental, jsou vhodné pro řidiče vozidel Škoda Octavia 1, kteří potřebují každodenně dojíždět do práce v městských a příměstských oblastech. Dezénová směs zimních plášťů Barum snadno odolává výkyvům teplot a má dobrou adhezi na sněhu. V poměru cena/výkon se jedná o kvalitní pneumatiku. Barum Polaris 5 v běžném rozměru 205/55 R16 pořídíte již od 1 482 korun.

Zdroj info: Škoda Octavia Club, Škoda Forum, Testy Pneumatik, Nokian Tyres, Barum, Continental, Pneu Vraník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články