PRÁCE 🧰

Jaké koupit zimní pneumatiky na Kia Ceed

12. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy Kia

Přemýšlíte nad koupí nových zimních plášťů na vozidlo Kia Ceed? Při výběru zimních pneumatik je důležité na automobil obout pneumatiky správné velikosti a rozměru. Kia Ceed patří do kategorie vozidel nižší střední třídy a je vyráběn jihokorejskou automobilkou Kia Motors.

Jaké zimní pneumatiky na Kia Ceed

Kia Ceed jako vůz nižší střední třídy je nejčastěji obouván na zimní pláště v rozměru 205/55 R16, 225/45 R17, 195/65 R15, 205/50 R16 a 255/55 R16. Povolené rozměry, které můžete obout na vozidlo Kia Ceed je možné najít ve velkém technickém průkazu v jeho dolní polovině. S výběrem vhodných zimních pneumatik vám mohou pomoci odborníci v pneuservisu, kteří by vám po několika správně položených otázkách, měli nabídnou pláště, které budou vyhovovat vašim požadavkům, a především vašemu vozidlu. Tento seznam vám může pomoci při výběru zimních plášťů.

Continental WinterContact TS 860

ADAC 2021 hodnotí třemi hvězdami pneumatiky Continental WinterContact TS 860. Značka byla založena v roce 1971 v Hanoveru a do dnešního dne pod ní patří například česká Barum, Matador nebo třeba ContiTech. Uživatelé si stěžují na nízký kilometrový nájezd a špatnou ovladatelnost na ledu. Na suchu a sněhu jsou pneumatiky skvělé a tiché. Pneumatiky v rozměru 205/55 R16 pořídíte za 2 240 korun.

Levné zimní pneu na Kia Ceed

Nokian WR D4

Střední třídu ovládají Nokian WR D4. Ty nabízí pneumatiky v rozměru 205/55 R16 nabízí od 1 845 korun. Sám výrobce uvádí, že jsou pláště vhodné především pro mírnou středoevropskou zimu. Uživatelé si nové pneumatiky velice chválí. Po třetí sezóně si však mnoho řidičů stěžuje na degradaci dezénu a vysokou hlučnost.

Goodyear UltraGrip Performance

Americké pneumatiky GoodYear UltraGrip Performance pořídíte v daném rozměru od 2 551 korun. Pneumatiky chrání před aquaplaningem. Výrobce zaručuje vysoký kilometrový nájezd. Pneumatiky dále poskytují nízkou hlučnost a díky silným pryžovým blokům se nemusíte obávat proražení nebo nadměrného opotřebení.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, Continental, odborník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články