PRÁCE 🧰

S čím pomůže online kalkulačka pro povinné ručení?

8. 2. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Cena povinného ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Výběr povinného ručení může být občas dosti zmatečný. Na našem trhu totiž tento pojistný produkt nabízí téměř všechny tuzemské pojišťovny. Jak se v nabídce zorientovat? Jednou z možností je praktická online kalkulačka povinného ručení.

Jak funguje a s čím pomůže online kalkulačka povinného ručení?

Jak funguje taková kalkulačka povinného ručení online?

Nejrůznější online kalkulačky a srovnávače jsou určeny primárně těm, kdo si potřebují ověřit, že nebudou u konkurence platit za pojistku více, případně hledají výhodnější nabídku v poměru k ceně a rozsahu pojistné ochrany.

Kalkulačka povinného ručení online je jednoduchým nástrojem, jak na základě vstupních parametrů (údaje o pojistníkovi, bonusech a malusech a vozidle) najít to nejvýhodnější nebo nejlevnější pojištění. S čím vším vám může pomoct?

Nejlevnější povinné ručení? Online kalkulačka ho najde za pár minut

Pokud je pro vás stěžejní cena zákonného pojištění, bez kalkulačky povinného ručení online se neobejdete. Jednotlivé nabídky pojišťoven sice můžete porovnávat ručně, ve finále jde ale o nesmírně zdlouhavou a neefektivní metodu.

Zmíněné online kalkulačky ale dostupné pojistky (některé pracují i s neveřejnými nabídkami) během několika mála minut seřadí podle ceny a je jen na vás, jestli dáte přednost tomu nejlevnějšímu povinnému ručení nebo vsadíte raději na dražší produkt, který ale zpravidla nabídne lepší ochranu.

Povinné ručení kalkulačka srovná a vy si ho můžete snadno sjednat

Další funkcí nejrůznějších srovnávačů a online kalkulaček povinného ručení je i možnost jednoduchého online sjednání. Pokud vám tedy některý z produktů padne – lidově řečeno – „do oka“, můžete si ho u vybrané pojišťovny prostřednictvím zvolené kalkulačky jednoduše sjednat.

Výhodou je nejen časová úspora, ale také zajímavá sleva, kterou vám můžou pojišťovny za online sjednání nabídnout. Ve finále stačí vyplnit základní údaje o vozidle a pojistníkovi, navolit frekvenci platby pojistného a obratem zaplatit kartou nebo jinou platební metodou online.

Platit pojistné jednorázově nebo ho rozložit do více splátek? Zatímco některé pojišťovny zvýhodňují roční platby pojistného, jiné se snaží klientům vyjít vstříc a nabízí půlroční, čtvrtletní nebo dokonce měsíční platby bez navýšení. Vždy je proto potřeba se o této skutečnosti informovat u vybrané pojišťovny.

Online kalkulačka spočítá povinné ručení za vás

Pokud zatím pojistku měnit nechcete, ale zjišťujete, kolik za stejný nebo obdobný pojistný produkt zaplatíte u konkurence, je kalkulačka pro povinné ručení online skvělým rádcem i pomocníkem.

Na základě vstupních parametrů si totiž můžete spočítat, na kolik vás vyjde pojistné u jiné pojišťovny, případně objevíte levnější nebo výhodnější produkt s lepší pojistnou ochranou a vyššími limity.

Měli byste vědět: Některé kalkulačky budou potřebovat pro výpočet ceny povinného ručení vaše rodné číslo. Jedině tak mohou ověřit správnost zadaných informací a vaše bonusy. Pokud tyto údaje zadávat nechcete, najděte si kalkulačky povinného ručení online, které osobní údaje nepožadují. Počítejte ale s tím, že výsledná kalkulace bude velmi nepřesná.

Online kalkulačka proklepne ceny i podmínky povinného ručení

Pročítat pojistné podmínky jednotlivých produktů je poměrně zdlouhavé, přesto byste jim měli věnovat pozornost. Kalkulačka povinného ručení online sice většinou umí vypíchnout základní informace (např. výši pojistných limitů, možnosti připojištění, co je zahrnuto v ceně), ale často se nezmiňuje o výlukách nebo dalších informacích, které mohou výběr ovlivnit. Proto je dobré pojistné podmínky projít, případně si nechat některé pojmy nebo pasáže vysvětlit od pojišťovacích specialistů.

Kalkulačka pro povinné ručení online je skvělým rádcem

Na základě výše uvedeného můžeme tvrdit, že moderní srovnávače a online kalkulačky povinného ručení jsou skvělým rádcem ve chvíli, kdy se potřebujete v aktuálních nabídkách zorientovat nebo si udělat alespoň základní představu o tom, na kolik vás povinné ručení vyjde.

Tady je ale potřeba upozornit, že cena by měla být při výběru jedním, nikoliv jediným faktorem, na základě kterého povinné ručení vybírat. Mnohem důležitější je rozsah pojistné ochrany a zejména výše pojistných limitů.

Pokud totiž dojde k dopravní nehodě, vše nad sjednaný limit budete muset uhradit z vlastní kapsy. Rozhodně se tak nenechte nalákat na to nejlevnější povinné ručení, které se může stát ve finále nedostatečným!

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články