PRÁCE 🧰

Proč se vyplatí využívat nezávislý kalkulátor povinného ručení? Získáte díky němu řadu výhod

21. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Základní info k povinnému ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Povinné ručení je zákonným pojištěním, bez kterého nesmíte s vozidlem vyrážet na silnice. Protože ale tento produkt nabízí téměř všechny pojišťovny, může být občas složité se v nabídce zorientovat. Naštěstí existuje online kalkulátor povinného ručení, se kterým se pojí řada výhod.

Jak využívat kalkulátor povinného ručení a v čem vám může pomoci?

Kalkulátor povinné ručení najde, srovná a seřadí do 2 minut

Díky nezávislé kalkulačce si uděláte rychlý přehled o tom, které pojišťovny u nás povinné ručení nabízí, jak se pohybují ceny jednotlivých produktů pro váš vůz, případně i to, jaká rizika vybrané produkty kryjí. To vše během několika mála minut.

Stačí do úvodního formuláře zadat několik základních informací o vozidle, pro které chcete povinné ručení sjednat, osobě provozovatele nebo majitele auta a doplnit informace k bonusům, které mohou zlevnit výslednou cenu pojistného až o 60 %! Údaje o vozidle navíc nemusíte vepisovat ručně, stačí znát SPZ auta.

Měli byste vědět: Při zadávání osobních údajů bude potřeba do kalkulátoru povinného ručení vepsat i rodné číslo majitele nebo provozovatele vozidla. To z důvodu ověření bonusů a dalších informací, na základě kterých pro vás srovnávač najde dostupné nabídky včetně cen. I když některé srovnávače s osobními údaji nepracují, výsledky srovnání jsou v tomto případě velmi nepřesné a výsledná cena se navýší až po zadání těchto údajů.

Obratem zjistíte, kdo u nás nabízí nejlevnější povinné ručení

Díky intuitivní kalkulačce povinného ručení získáte obratem informace o nejnižší možné ceně povinného ručení, na kterou můžete u tuzemských pojišťoven dosáhnout. Kromě klasických nabídek budete mít přehled také o neveřejných produktech, na které na pobočce pojišťovny sami prakticky nemáte šanci narazit.

Náš tip: Při výběru povinného ručení se zaměřujte nejen na jeho cenu, ale zejména rozsah pojistné ochrany a výši pojistných limitů. Pozornost věnujte i výlukám, na základě kterých může pojišťovna plnění krátit, nebo ho dokonce úplně odmítnout.

Díky kalkulátoru povinného ručení pojistku snadno sjednáte

Pokud vám některá z aktuálních nabídek vyhovuje rozsahem pojistné ochrany, výší limitů pojistného plnění, cenou a dalšími parametry, nemusíte opouštět pohodlí domova a vydávat se osobně na pobočku konkrétní pojišťovny. Pojistku sjednáte online během několika mála kliknutí. Pojistné můžete uhradit kartou nebo bankovním převodem. Jakmile bude částka připsána na bankovní účet pojišťovny, obratem obdržíte zelenou kartu na e-mail.

Mohlo by vás zajímat: Pokud byste během dvou měsíců od sjednáí povinného ručení objevili výhodnější nabídku, můžete stávající smlouvu bez sankcí vypovědět.

Nedokážete si vybrat? Nechte si poradit od pojišťovacího specialisty

U jednotlivých nabídek vždy vidíte nejen cenu, ale také rozsah pojistné ochrany, limity a možnosti vhodného připojištění. Pokud si nevíte rady, nechte na sebe kontakt, na základě kterého vás osloví pojišťovací specialista. Ten vám zodpoví veškeré otázky týkající se vybraného pojistného produktu, případně doporučí nejvhodnější povinné ručení s ohledem na vaše preference.

Kalkulačka pro povinné ručení je zcela zdarma

Kalkulačka povinného ručení je nezávislým nástrojem, který vám pomůže s orientací na trhu i v jednotlivých nabídkách tuzemských pojišťoven. Srovnání je zcela zdarma a to, jestli si některou z dostupných nabídek vyberete, je čistě na vašem uvážení. Sjednat si ji nicméně také můžete snadno online. Tento způsob je mnohem efektivnější, rychlejší a přehlednější, než kdybyste aktuální nabídku povinného ručení ověřovali u jednotlivých pojišťoven.

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články