PRÁCE 🧰

Poradíme, jak vám může být kalkulačka povinného ručení nápomocná při snížení ceny pojistného

6. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Cena povinného ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Povinné ručení v březnu opět zdražilo. A odborníci varují, že jeho ceny porostou i dál. Jak na pojistce jednoduše a legálně ušetřit? Třeba díky obyčejné kalkulačce povinného ručení. Máme pro vás pár jednoduchých fíglů!

Jak díky kalkulačce povinného ručení snížíte cenu pojistného?

Kalkulačka povinného ručení najde nejlevnější nabídku

Velkou předností nejrůznějších kalkulaček a srovnávačů je skutečnost, že si díky nim můžete udělat přehled o tom, která pojišťovna povinné ručení nabízí, co všechno vybraný produkt kryje a kolik za něj zaplatíte. Díky tomuto praktickému nástroji si navíc můžete dostupné nabídky seřadit podle ceny a objevit to aktuálně nejlevnější povinné ručení, které se na trhu nachází.

Měli byste vědět: Kalkulačka povinného ručení vám zdarma a nezávazně dohledá dostupné nabídky na trhu. To většinou na základě osobních údajů, které v prvním kroku zadáte. U některých srovnávačů není potřeba tyto údaje zadávat, cena pojistného bude ale v tomto případě poměrně nepřesná.

Najděte si pojistníka s lepším bonusem

Věděli jste, že bonusy povinného ručení mohou zlevnit pojistné až o 60 %? Pokud vy sami vyježděné bonusy nemáte (např. z důvodu, že s řízením teprve začínáte), případně spadáte do rizikové skupiny (typicky mladí řidiči a řidiči v důchodovém věku), kalkulačka povinného ručení vám umožní sjednat si povinné ručení na pojistníka s lepším bonusem.

Měli byste vědět: Díky výše uvedenému sice můžete zcela zásadním způsobem a legálně na pojistném ušetřit, z dlouhodobého hlediska tento krok ale nic moc neřeší. Časem stejně budete muset začít sbírat bonusy od nuly.

Sjednejte si povinné ručení online a ušetřete

Kalkulačka na povinné ručení vám dostupné nabídky nejen najde, seřadí a srovná. Díky tomuto praktickému nástroji si můžete i vybranou nabídku sjednat online. U spousty pojišťoven díky tomu získáte lepší cenu, oproti situaci, kdy byste se pro povinné ručení vypravili osobně na pobočku vybrané pojišťovny.

Náš tip: Pokud zaplatíte pojistné jednorázově a na celý rok, některé pojišťovny vám mohou opět nabídnout výhodnější cenu nebo jednorázovou slevu (zpravidla ve výši 5 až 10 %).

Získejte slevu za komplexní pojistku

Pokud chcete zvýšit ochranu svého vozu na maximum, sjednejte si společně s povinným ručením také havarijní pojištění u jedné pojišťovny. Někteří poskytovatelé nabízí při současném sjednání obou produktů slevu, nejčastěji ve výši 5 až 10 %.

Kalkulačka na povinné ručení se vám bude hodit každý rok

Stejně jako u jiných pojistných produktů, je potřeba i u povinného ručení smlouvu čas od času aktualizovat. Pokud vám například pojišťovna zvýší cenu pojistného, tuto změnu nemusíte akceptovat a smlouvu můžete ve stanovené lhůtě vypovědět bez sankcí. Protože bez povinného ručení na silnice nesmíte, dostává se opět ke slovu kalkulačka povinného ručení, díky které si můžete najít novou pojistku, která vám bude vyhovovat nejen pojistnou ochranou, ale také cenou a výší pojistných limitů.

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články