PRÁCE 🧰

Kalkulace povinného ručení odhalí informace o vozidle i nejlevnější pojistce

23. 2. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Povinné ručení dnes nabízí prakticky všechny pojišťovny na našem trhu. Jak se v nabídkách bezpečně zorientovat? S tím vám pomůžou nezávazné srovnávače a kalkulace povinného ručení. Co všechno tihle praktičtí pomocníci umí?

Co všechno zjistíte díky nezávazné kalkulaci povinného ručení?

Kalkulace povinného ručení odhalí informace o vozidle

Nejrůznější kalkulačky a srovnávače vám najdou povinné ručení na základě vstupních údajů, které zadáte. Údaje o vozidle a pojistníkovi můžete samozřejmě zadat ručně. Mnohem jednodušší je ale vepsat jenom SPZ vozidla, na základě kterého srovnávač doplní údaje o typu vozidla (např. osobní auto), objemu a výkonu i roku výroby.

Nezávazná kalkulace povinného ručení nabídky srovná a seřadí

Naprostá většina řidičů vybírá povinné ručení výlučně na základě ceny. Proč to není ideální, jsme pro vás sepsali do jednoho z dřívějších článků. Pokud ale i vy sami na cenu pojistného tlačíte, kalkulace povinného ručení vám najde aktuální nabídky napříč jednotlivými pojišťovnami. Vy pak můžete povinné ručení seřadit vzestupně/sestupně na základě ceny nebo jiných parametrů. Tady je potřeba doplnit, že jde pouze o nezávaznou kalkulaci povinného ručení a je jen na vás, jestli si některou z nabízených pojistek vyberete.

Neveřejné povinné ručení kalkulace také najde

Naprostá většina srovnávačů a kalkulaček pracuje kromě klasických nabídek i s těmi neveřejnými, na které coby obyčejný zákazník prakticky nemáte na pobočce šanci narazit. Srovnávače totiž často mají s vybranými pojišťovnami uzavřené exkluzivní smlouvy, díky kterým mohou svým klientům nabídnout ještě výhodnější podmínky.

Kalkulace povinné ručení najde a vy si ho můžete online sjednat

Pokud vám některá z nabídek padla – lidově řečeno – do oka, můžete si ji obratem sjednat a pojistné zaplatit kartou nebo bankovním převodem. Výběr vhodného povinného ručení je ovšem potřeba přizpůsobit nejen ceně, ale zejména rozsahu pojistné ochrany a limitům pojistného plnění. Důležité také je pročíst pojistné podmínky vybraného produktu a pozornost věnovat i výlukám, na základě kterých může pojišťovna plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout.

Díky kalkulaci povinného ručení můžete snížit cenu pojistného

Levnější pojistné získáte ve chvíli, kdy uzavřete pojistku na řidiče, který nespadá do rizikové skupiny a bydlí v menším městě nebo vesnici. Zajímavou slevu můžete čerpat i v případě, kdy uzavřete povinné ručení online a pojistné zaplatíte jednorázově na celý rok. Nezapomeňte do kalkulace vepsat také výši bonusů, případně si ji ověřte zadáním osobních údajů. Bonusy totiž snižují výslednou cenu pojistného až o 60 %!

  Online kalkulace povinného ručení

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články