PRÁCE 🧰

Kalkulačka havarijního pojištění vám pomůže s výběrem vhodné pojistky i cenou

22. 2. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat havarijní pojištění Výběr havarijního pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Havarijní pojištění slouží k ochraně vozidla před škodami způsobenými živly nebo vzniklými v důsledku havárie, odcizení, vandalismu či neoprávněného užití vozidla. Jak vám s jeho výběrem pomůže nezávislá kalkulačka?

Vyplatí se při výběru „havarijka“ využívat nezávislé kalkulačky?

Články na téma kalkulačka havarijního pojištění:

  1. Praktický návod na srovnání havarijního pojištění krok po kroku
  2. Vyplatí se při výběru „havarijka“ využívat nezávislé kalkulačky? - právě čtete
  3. Kalkulačka havarijního pojištění bez osobních údajů je nepřesná. Proč?
  4. Kalkulačka havarijního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán - již brzy

Havarijní pojištění kalkulačka najde, seřadí a porovná

Díky nezávislým online srovnávačům a kalkulačkám havarijního pojištění se můžete jednoduše zorientovat v nabídce tuzemských pojišťoven. Nemusíte tak pracně porovnávat jednotlivé nabídky na základě podkladů od pojišťoven. V rámci kalkulačky havarijního pojištění jednoduše zadáte vstupní údaje (údaje o vozidle a řidiči) a o nic dalšího se nestaráte.

Havarijní pojištění kalkulačka najde, seřadí ho (dle ceny nebo doporučení konkrétního srovnávače) a porovná napříč trhem. Vy si o vybraném produktu můžete přečíst všechny důležité informace, a pokud si některou z pojistek vyberete, není problém ji také obratem sjednat online. Pojistné zaplatíte kartou nebo bankovním převodem.

Havarijní pojištění kalkulačka najde pojištění i bez osobních údajů

Spousta řidičů ve snaze najít lepší pojistku nebo ušetřit na té stávající nechce při porovnávání nabídek zadávat do kalkulaček svoje osobní údaje. Kalkulačka havarijního pojištění bez osobních údajů samozřejmě existuje, její výsledky jsou ale poměrně zavádějící a nepřesné.

Kalkulačky havarijního pojištění a povinného ručení totiž potřebují vaše osobní údaje pro výpočet bonusu, který může snižovat cenu pojistného až o 60 %. Pokud tyto údaje nezadáte, možná vás u výsledků srovnání překvapí nízká cena, ta se ale po zadání zmíněných údajů, nutných ke sjednání pojistky, rapidně zvýší.

Havarijní pojištění učiní kalkulačka dostupným pro každého

To samozřejmě za předpokladu, že víte, jak na to. Nižší pojistné budou platit řidiči, kteří nespadají do rizikové skupiny a ti z menších měst nebo vesnic. Levnější pojistné budou mít i řidiči, kteří si sjednají havarijní pojištění online a zaplatí ho jednorázově na celý rok.

Pokud přecházíte od jedné pojišťovny k druhé, nezapomeňte si sem převést stávající bonusy! A pamatujte – „havarijko“ nemusíte uzavírat na sebe, ale klidně na jiného člena rodiny nebo známého, který bude mít pojistné levnější.

Havarijní pojištění auta kalkulačka zlevní klidně o polovinu

Spousta řidičů vybírá povinné ručení i havarijní pojištění s ohledem na co nejnižší možnou cenu. Najít ji vám pomůžou právě nejrůznější online srovnávače. Navíc vaše stávající havarijní pojištění auta kalkulačka zlevní klidně o polovinu. To samozřejmě při zachování stávající pojistné ochrany i limitů pojistného plnění. Pokud vám tedy pojišťovna zvýšila pojistné na následující období, porovnejte nabídky konkurence. Pravděpodobně budete příjemně překvapení.

Kalkulačka najde havarijní pojištění pro motocykl, taxi i osobák

Naprostá většina kalkulaček a srovnávačů vám umožní pojistit nejen osobní auto, ale také služební vůz, vůz taxislužby nebo třeba motocykl. Stejně jako u „osobákuhavarijní pojištění motocyklu kalkulačka najde, porovná a seřadí dle zadaných parametrů. Vy pak můžete pojistku uzavřít online, případně na sebe nechat kontakt, na základě kterého se s vámi spojí pojišťovací specialista.

Praktický tip závěrem: U havarijního pojištění bude potřeba vaše auto nechat prohlédnout. Prohlídky se provádí za účelem zajištění transparentní dokumentace o tom, že vozidlo bylo při sjednání pojistné smlouvy v pořádku a nepoškozené. Tyto prohlídky mohou probíhat klasicky, ale i online. V naprosté většině případů jsou samozřejmě zdarma. 

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články