PRÁCE 🧰

Kalkulačka havarijního pojištění bez osobních údajů pracuje jen s orientačními cenami. Proč na ni nespoléhat?

21. 5. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat havarijní pojištění Výběr havarijního pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Zatímco bez povinného ručení na silnice nesmíte, havarijní pojištění je čistě dobrovolné. Sjednávají si ho především řidiči, kteří chtějí ochránit vůz i vlastní peněženku. Aby našli tu nejvýhodnější nabídku, často využívají nejrůznější srovnávače a kalkulačky.

Kalkulačka havarijního pojištění bez osobních údajů je nepřesná. Proč?

Články na téma kalkulačka havarijního pojištění:

  1. Praktický návod na srovnání havarijního pojištění krok po kroku
  2. Vyplatí se při výběru „havarijka“ využívat nezávislé kalkulačky?
  3. Kalkulačka havarijního pojištění bez osobních údajů je nepřesná. Proč? - právě čtete
  4. Kalkulačka havarijního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán - již brzy

Výsledky mohou být zkreslené

Kalkulačka havarijního pojištění najde dostupné produkty pojišťoven na základě vstupních údajů, které řidič v prvním kroku zadá. Většinou jde nejen o jméno a příjmení řidiče, ale také o jeho věk a bydliště. Důležité jsou i informace o konkrétním vozidle a jeho zabezpečení, orientační ceně i údaje o předchozím pojištění a případném bezeškodném průběhu.

Někteří řidiči ale pro srovnání dostupných nabídek odmítají zadávat osobní údaje, případně zadají údaje smyšlené, na základě kterých nelze ověřit cenu pojistného a výsledky proto mohou hrubě zkreslené. Skutečná cena se pak dopočítá až v posledním kroku a většinou je mnohem vyšší než částka, s níž řidič od začátku počítal.

Kalkulačka havarijního pojištění je skvělým rádcem i pomocníkem

Cenu havarijního pojištění ovlivňuje zejména druh vozidla a účel jeho použití, značka a model vozu, výše spoluúčasti (vyšší spoluúčast = nižší cena havarijního pojištění), rozsah pojistné ochrany, který jde ruku v ruce s pojištěnými riziky, ale i cena vozidla a jeho stáří.

Výsledná cena ale závisí také na zmíněných údajích konkrétního řidiče. Do hry vstupuje věk a bydliště pojistníka i předchozí bezeškodný průběh pojištění, stejně jako navolené varianty připojištění (např. pojištění zavazadel, úrazové pojištění apod.) i frekvence a platba pojistného. Pokud tedy chcete získat co nejpřesnější nabídku, která vám sedne nastavenými limity, pojistnou ochranou i cenou, je nezbytně nutné osobní údaje do kalkulačky zadávat.

Co když některé údaje neznáte?

Pokud si nejste jistí například délkou předchozího pojištění nebo počtem způsobených nehod z minulosti, můžete tyto údaje ověřit později. U vybrané nabídky stačí doplnit rodné číslo pojistníka a registrační značku vozidla, na základě čehož za vás kalkulačka skrze informace od České kanceláře pojistitelů ověří bonusy a dopočítá aktuální cenu havarijního pojištění.

Máte-li k vybranému produktu jakýkoliv dotaz nebo si nejste některými údaji jistí, případně potřebujete pomoci s výběrem, nechte na sebe telefonní číslo, na základě kterého vás bude kontaktovat pojišťovací specialista. S ním můžete probrat výše uvedené, případně společně ověřit bonusy, které mohou cenu pojistky snížit klidně i o několik desítek procent.

Měli byste vědět: O osobní údaje se samozřejmě nemusíte strachovat. Kalkulačka havarijního pojištění auta je při přenosu údajů do ČKP zabezpečena šifrovací technologií!

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články