🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
Zimní pneu 🛞

Tyhle triky kalkulaček havarijního pojištění je potřeba dobře znát

20. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat havarijní pojištění Základní info k havarijnímu pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Havarijní pojištění si u nás platí stále více motoristů. Jejich peněženky totiž dokáže uchránit vysokých výdajů. S výběrem toho nejvýhodnějšího havarijního pojištění pomáhají online kalkulačky a srovnávače. To za předpokladu, že si dáte pozor na jejich časté triky.

Kalkulačka havarijního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán

Články na téma kalkulačka havarijního pojištění:

  1. Praktický návod na srovnání havarijního pojištění krok po kroku
  2. Vyplatí se při výběru „havarijka“ využívat nezávislé kalkulačky?
  3. Kalkulačka havarijního pojištění bez osobních údajů je nepřesná. Proč?
  4. Kalkulačka havarijního pojištění je dobrý sluha, ale špatný pán - právě čtete
  5. Kalkulace havarijního pojištění: Praktický návod, jak na ni - již brzy
  6. Proč jsou kalkulačky „havarijka“ bez osobních údajů nepřesné? - již brzy

Jak funguje online kalkulačka havarijního pojištění?

Pokud s tímhle online nástrojem ještě nemáte „tu čest“, pak prozradíme, že jde o praktického pomocníka třeba ve chvíli, kdy vaše stávající pojišťovna oznámila navýšení pojistného a vy tuhle změnu nehodláte akceptovat.

Přesně v tomto případě má smysl využít kalkulačku havarijního pojištění, která vám na základě vstupních údajů najde dostupné produkty napříč trhem. Většinou stačí zadat SPZ vozidla (případně jeho parametry doplnit ručně), způsob zabezpečení, informace o dosažených bonusech a bydliště provozovatele vozidla.

Na základě těchto údajů se před vámi otevře aktuální nabídka havarijního pojištění, kterou si můžete dále vyfiltrovat dle krytých rizik, ale třeba i ceny nebo dalších parametrů. Jak s tímto nástrojem pracovat, aby za vás našel produkt, který ochrání vaše nervy i peněženku?

Sázejte na nezávislé srovnávače

Vždy je dobré zmapovat veškeré dostupné nabídky na našem trhu. Pokud tedy zjistíte, že vybraná kalkulačka havarijního pojištění pracuje pouze s několika pojišťovnami, zkuste provést kalkulaci ještě prostřednictvím jiného srovnávače. Jedině tak budete mít jistotu, že si z dostupných nabídek vyberete přesně tu, která vám „sedne“ cenou i nastavenými parametry.

Zadejte co nejvíce vstupních údajů

Spousta online kalkulaček a srovnávačů havarijního pojištění pracuje převážně s orientačními cenami. K finální ceně se mnohdy přiblížíte až těsně před placením nebo ve chvíli, kdy vás (na základě telefonního čísla a e-mailové adresy) kontaktuje pojišťovací specialita konkrétního srovnávače.

Jaké je pak vaše zděšení, když se původní cena pojistného navýší klidně i několikanásobně? Abyste této situaci předešli, vybírejte si pouze nezávislé kalkulačky havarijního pojištění a při zadávání vstupních údajů buďte co nejvíce konkrétní.

Důležitý je nejen objem motoru, značka vozidla a jeho stáří, ale také zabezpečení, pojistná částka (jak ji správně nastavit, jsme si řekli v jednom z předchozích článků) a také údaje o pojistníkovi (věk, bydliště a bonusy), na základě kterých můžete ušetřit až 60 % z výsledné ceny pojistného.

Neopomeňte ani správný výběr rizik, která vás na cestách mohou potkat a vhodně zvolenou spoluúčast. Všechny tyto parametry ovlivňují výslednou cenu, kterou za sjednané havarijní pojištění zaplatíte.

Pozor na platbu pojistného

Pokud vám kalkulace havarijního pojištění vyhovuje nejen cenou, ale také spoluúčastí a sjednanými riziky, proklikáte se až k závěrečné platbě, kterou lze většinou realizovat bankovním převodem, či platební kartou. Tady většinou máte na výběr, zda provedete platbu jednorázově, či si ji rozdělíte na čtvrt nebo půlroční úhrady.

A zde opět pozor! Některé srovnávače totiž takto rozdělené platby znevýhodňují. Vždy si proto propočítejte, zda výslednou částku nepřeplatíte rozdělením roční platby na několik dílčích částí. I když se jedná spíše o výjimečné případy, praxe ukazuje, že na ně můžete stále ještě narazit.

Co když zjistíte, že jste šlápli vedle?

Pokud havarijní pojištění pomocí online kalkulačky uzavřete a pojistné obratem uhradíte, může se stát, že se vám situace rozleží v hlavě, případně objevíte ještě výhodnější nabídku.

V takovém případě máte dva měsíce na to, abyste od smlouvy odstoupili. To samozřejmě bez sankce a s možností vrácení nespotřebovaného pojistného. Vzor výpovědi havarijního pojištění najdete volně ke stažení v jednom z našich předchozích článků.

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články