PRÁCE 🧰

Kalkulačka povinného ručení a havarijního pojištění je skvělým rádcem i pomocníkem

24. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Povinné ručení a havarijní pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Zatímco povinné ručení si musí sjednat každý majitel nebo provozovatel motorového vozidla, havarijní pojištění je čistě dobrovolné. Jak se ale zorientovat v aktuálních nabídkách? S tím vám pomůže kalkulačka povinného ručení a havarijního pojištění. Co všechno umí a jak ji správně používat?

Jak funguje kalkulačka povinného ručení a havarijního pojištění?

Kalkulačka povinné ručení a havarijní pojištění najde a porovná

Nezávislý online nástroj vám pomůže s orientací na trhu. Protože oba druhy pojistek nabízí téměř všechny pojišťovny u nás, jednotlivé nabídky se liší nejen pojistnou ochranou, ale také výší limitů a cenou. A vybrat z nich tu nejlepší proto může být poměrně náročné.

Namísto toho, abyste porovnávali nabídky jednotlivých pojišťoven srze informace na oficiálních stránkách, stačí zadat do zmíněné kalkulačky údaje o provozovateli a vozidle a následně si jen vybrat z aktuální nabídky.

Výhodou nezávislé kalkulačky pro havarijní a povinné ručení je nepochybně i skutečnost, že kromě klasických nabídek často pracuje i s těmi neveřejnými. Jak postupovat, aby vám srovnávač našel tu nejvýhodnější nabídku?

Ujasněte si, co vlastně chcete

Pokud hledáte pro auto tu nejlepší zákonnou pojistku, určitě se při výběru zaměřte na rozsah pojistné ochrany a výši limitů pojistného plnění. Zajímat by vás měly i výluky, na základě kterých může pojišťovna pojistné plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout (o těch nejčastějších výlukách jsme se rozepsali v jednom z dřívějších článků).

Chcete-li ovšem zvýšit ochranu svého vozu na maximum, prozkoumejte také nabídku vhodných připojištění nebo si rovnou vyhledejte dostupná havarijní pojištění. U některých pojišťoven se vyplatí sjednat si společně havarijní pojištění i povinné ručení, jinde bude pro klienta výhodnější uzavřít tyto pojistky odděleně. Vždy záleží na tom, jaká rizika chcete nechat pojistit a jaké balíčky konkrétní pojišťovna nabízí.

  Kalkulačka havarijního pojištění online

Bez osobních údajů to nepůjde

Kalkulačka pro pojištění auta pracuje s osobními údaji řidiče nebo provozovatele vozidla. Zadat proto musíte nejen jméno a příjmení, ale také datum narození, bydliště a rodné číslo. Důvodem není dostat z vás maximum osobních údajů, ale vypočítat co nejpřesnější cenu pojistného. Ta se totiž odvíjí od několika faktorů, do kterých vstupuje nejen věk a bydliště pojistníka, ale také jeho bonusy za předchozí bezeškodní průběh pojištění. Bonusy totiž mohou zlevnit pojistku až o 60 %.

Měli byste vědět: Některé srovnávače a kalkulačky pro povinné ručení a havarijní pojištění vám dokážou vypočítat cenu pojistného i bez zadání osobních údajů. V tomto případě bude ale výpočet velmi nepřesný a hrubě orientační.

Nevíte si rady? Požádejte o pomoc pojišťovacího specialistu

Kalkulačka pro povinné ručení a havarijní pojištění je nepochybně skvělým rádcem a pomocníkem ve chvíli, kdy máte o zamýšleném pojistném produktu alespoň minimální povědomí a víte, co od něj čekat. Ani v opačném případě ale její pomoc nemusíte zatracovat.

Pokud vám přehledné srovnání dostupných nabídek nepomohlo, není problém na sebe zanechat kontakt, prostřednictvím kterého se vám ozve pojišťovací specialista. Ten vám zodpoví veškeré dotazy, ale také doporučí nejvhodnější produkt pro váš vůz i aktuální situaci.

Díky kalkulačce si můžete povinné a havarijní pojištění také sjednat

Už dávno neplatí, že pro novou pojistku musí řidič na kamennou pobočku vybrané pojišťovny. Praktický a nezávislý srovnávač za vás dostupné nabídky najde a srovná dle ceny nebo dalších parametrů. Vybraný produkt si můžete sjednat bez toho, abyste opouštěli pohodlí domova.

Praktický tip závěrem: Pokud do dvou měsíců od sjednání pojistky objevíte výhodnější nabídku, můžete stávající smlouvu bez sankcí vypovědět.

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články