PRÁCE 🧰

Jak vám pomůže kalkulačka povinného ručení a havarijního pojištění s výběrem vhodné pojistky?

15. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Základní info k povinnému ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Možná vám přestalo vyhovovat stávající povinné ručení nebo vám pojišťovna zvedla cenu pojistného. V jednom nebo druhém případě vás bude určitě zajímat, kde mají lepší nabídku nebo jak na výsledné ceně ušetřit. Díky nezávislým kalkulačkám a srovnávačům se snadno zorientujete. Co všechno umí?

K čemu je dobrá kalkulačka povinného ručení a havarijního pojištění?

Nezávislé kalkulačky a srovnávače usnadní orientaci

Povinné ručení a havarijní pojištění dnes nabízí prakticky všechny tuzemské pojišťovny. Jednotlivé produkty se ale mezi sebou liší nejen pojistnou ochranou a krytými riziky, ale také limity pojistného plnění. Jak se v nabídce bezpečně zorientovat a vybrat produkt, který vám svými parametry nejlépe sedne? S tím pomůže právě kalkulačka povinného ručení a havarijního pojištění.

Tyhle nezávislé srovnávače za vás najdou aktuální nabídky a seřadí je klidně podle ceny nebo dalších parametrů. Vy následně můžete jednoduše porovnat, co nabízí jednotlivé pojišťovny i to, jak se od sebe nabízené produkty liší. Velkou výhodou těchto nástrojů je i skutečnost, že kromě klasických (veřejných) nabídek často pracují i s těmi neveřejnými, na které byste na pobočce pravděpodobně vůbec nedosáhli.

Kalkulačka povinného ručení a „havarijka“ najde nejnižší cenu

Pokud vaše pojišťovna zdražila, nemusíte tuto změnu akceptovat a smlouvu bez sankcí vypovědět. Následně můžete prozkoumat nabídku konkurence, kterou za vás nezávislá kalkulačka povinného ručení a „havarijka seřadí podle ceny. Na tomto místě je ovšem dobré zmínit, že vybírat nejlevnější nabídku se mnohdy nevyplácí. Tyto pojistky jsou totiž často spojeny s jen velmi nízkou pojistnou ochranou a limity pojistného plnění. Vše nad ujednaný limit pak musí provozovatel vozidla uhradit z vlastní kapsy.

  Online kalkulačka povinného ručení

Kalkulačka havarijního pojištění a povinného ručení pomůže s úsporou

Další výhodou těchto srovnávačů a kalkulaček je i skutečnost, že dokáží „kouzlit“ s výslednou cenou pojistného. Obecně platí, že sjednat si pojistku online, je levnější, než kdybyste ji vyřizovali osobně na pobočce. Cenu ale můžete snížit třeba i tím, že si sjednáte pojistku na řidiče nespadajícího do rizikové skupiny, pojistné zaplatíte jednorázově online nebo si k nové pojišťovně převedete bonusy za bezeškodnou jízdu. Další tipy, jak ušetřit na výsledném pojistném, jsme pro vás sepsali do jednoho z dřívějších článků.

Nevíte si rady? Nechte si poradit od odborníků

Vybranou pojistku si můžete na základě kalkulaček povinného ručení a havarijního pojištění sjednat online a pojistné zaplatit kartou nebo bankovním převodem. Pokud vám však některá informace u vybraného produktu chybí nebo potřebujete poradit od zkušeného pojišťovacího specialisty, většina těchto nástrojů umožňuje zanechat na sebe telefonní číslo nebo e-mail, na základě kterého vás bude dotyčný specialista kontaktovat s informacemi, které vás zajímají. Pamatujte, že srovnání nabídek je vždy nezávazné a je jen na vás, zda si vybraný produkt sjednáte nebo půjdete „o dům dál“.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Nezávislé kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články