PRÁCE 🧰

Situace, ve kterých vám pomůže online kalkulačka povinného ručení

15. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Nezávislý online nástroj v podobě kalkulačky povinného ručení nejčastěji využíváme ve chvíli, kdy se potřebujeme zorientovat na trhu a najít tu nejlevnější nebo nejvýhodnější nabídku. Tento praktický nástroj vám ale pomůže i v řadě jiných situací. Kdy se vyplatí ho využít?

Situace, kdy se vám bude hodit online kalkulačka povinného ručení

Pojišťovna vám povinné ručení zdražila

Pokud vám stávající pojišťovna poslala dopis, ve kterém informuje o vyšším pojistném na následující období, změnu samozřejmě nemusíte akceptovat. Pomocí kalkulačky můžete ověřit, jak se pohybují aktuální ceny na trhu u konkurence. Pokud najdete výhodnější nabídku, můžete stávající pojistku bez sankcí ukončit do jednoho měsíce od oznámení o navýšení.

Potřebujete ověřit výši bonusů

Kalkulačka povinného ručení za vás snadno ověří i bonusy, které mohou pojistné zlevnit až o 60 %. Pokud si výší bonusů nejste jistí, pomůže vám s jejich ověření pojišťovací specialista na telefonu. Bonusy ověří prostřednictvím vašeho rodného čísla a vy se tak obratem dostanete k atraktivním nabídkám s aktuální cenou.

Hledáte nejlevnější nabídku

Důvodů, proč hledáte to nejlevnější povinné ručení, může být samozřejmě nespočet. I v tomto případě vám pomůže kalkulačka povinného ručení, která za vás dostupné nabídky seřadí podle nejlepšího poměru ceny vs. pojistné ochrany, případně dle nejnižšího pojistného. Ve finále tak ušetříte nejen peníze, ale především drahocenný čas.

Chcete se na trhu zorientovat

Povinné ručení u nás nabízí několik pojišťoven. Jednotlivé nabídky se od sebe liší nejen výší limitů, ale také rozsahem pojistné ochrany. S lepší orientací opět pomůže online kalkulačka povinného ručení. U nabídek totiž vidíte nejen výši limitů, ale také rozsah pojistné ochrany. U vybrané nabídky si dokonce můžete přečíst pojistné podmínky, případně prozkoumat nabídku vhodných připojištění.

Zajímají vás pouze relevantní nabídky

Abyste se dostali pouze k relevantním nabídkám, které budou reflektovat vaše představy o povinném ručení, v prvním kroku je potřeba vyplnit údaje o vaší osobě a automobilu, pro který pojistku sjednáváte. Cenu pojistného můžete snadno zpřesnit zadáním délky předchozího pojištění a počtu způsobených nehod.

Potřebujete poradit od zkušeného specialisty

Kalkulačka za vás našla dostupné nabídky, které jste si nechali seřadit podle preferovaných parametrů. Přesto si ale z dostupných pojistek nedokážete vybrat. Není potřeba panikařit, stačí na sebe nechat kontakt, na základě kterého vás bude kontaktovat pojišťovací specialista. Ten vám odpoví na všechny dotazy, pomůže s výběrem, případně doporučí nejlepší produkt s ohledem na poměr ceny a pojistné ochrany.

Na pojistku spěcháte

Důvodů, proč potřebujete uzavřít povinné ručení bez zbytečných průtahů a komplikací, může být nespočet. Tím nejčastějším je ovšem situace, kdy kupujete nové auto v autosalonu. Povinné ručení totiž musíte mít uzavřené už ve chvíli, kdy s autem z prodejny vyjedete. Jeden z dokumentů, který totiž budete potřebovat pro registraci nového vozidla, je zelená karta. Díky kalkulačce si povinné ručení snadno sjednáte online a to pouze na základě VIN kódu. Číslo technického průkazu a SPZ můžete dodat pojišťovně později. Zelená karta vám následně dorazí do e-mailu v okamžiku připsání pojistného na účet.

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články