PRÁCE 🧰

Kalkulačka povinného ručení v praxi aneb Jak jsme si sjednali pojištění pro Hyundai i30

20. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Vyzkoušeli jsme v praxi kalkulačku povinného ručení online a nechali si sjednat pojistku pro sedm let starý vůz Hyundai i30. Na co všechno se musí provozovatel vozidla připravit při online sjednání zákonného pojištění?

Vyzkoušeli jsme kalkulačku povinného ručení online. Jak to dopadlo?

Stačí znát SPZ vozidla

Prvním krokem, který kalkulačka povinného ručení potřebuje pro to, aby vám našla relevantní nabídky, je zadání údajů o vašem vozidle a jeho provozovateli. Mezi důležité informace patří způsob užití vozidla (např. běžný provoz, taxislužba, půjčovna, autoškola apod.), typ vozidla (osobní, motocykl, užitkové) a jeho značka, model a objem a výkon motoru. Všechno výše uvedené informace můžete do kalkulačky zadat ručně.

Mnohem jednodušší ale je, pokud v prvním kroku vepíšete pouze SPZ vozidla, na základě kterého se zmíněné informace automaticky vyplní. Vám už pouze stačí vepsat osobní údaje (jméno a příjmení, věk, PSČ a město) a kontaktní údaje. Nezapomeňte doplnit i aktuální výši bonusu. Bonus za bezeškodnou jízdu totiž může zlevnit pojistku až o 60 %. Zjistit aktuální výši bonusů vám případně po telefonu pomůže také pojišťovací specialista, který ji ověří pomocí rodného čísla.

Aktuální nabídka šitá přímo na míru

V dalším kroku vám online kalkulačka povinného ručení odhalí aktuální nabídku povinného ručení, která bude odpovídat zadaným parametrům. Jednotlivé nabídky jsou seřazeny podle nejlepšího poměru ceny vs. pojistné ochrany. Není ale problém seřadit povinné ručení třeba na základě ceny pojistného.

Z nabídky jsme si vybrali povinné ručení pro Hyundai i30 od pojišťovny UNIQA, s limity 140/140 milionů, jehož cena činí 2 690 Kč ročně. U každé nabídky máte možnost pokračovat k dalšímu kroku, kterým je potvrzení zadaných osobních údajů nebo na sebe zanechat kontakt, na základě kterého vás bude kontaktovat pojišťovací specialista. To za předpokladu, že se chcete na cokoliv zeptat, případně potřebujete poradit s výběrem.

Pojistku můžete variabilně rozšiřovat

Protože jsme k vybrané pojistce neměli žádné další dotazy, zvolili jsme možnost „vybrat“ a kalkulačka povinného ručení nás online přesměrovala k dalšímu kroku, kde je možno pojistku rozšířit o další rizika, případně k ní sjednat řadu různých připojištění. V předposledním kroku nás čekal souhrn vybrané pojistky, případně doplnění dalších údajů o vozidle a možnost výběru platby pojistného (ročně, pololetně nebo čtvrtletně).

V kterémkoliv kroku máte možnost dokončit pojištění po telefonu. My jsme ale vybrali volbu „Sjednat pojištění“, po které následovala platba pojistného platební kartou. Okamžikem připsání pojistného na účet je pojistka sjednaná, o čemž nás informovala zelená karta, která nám obratem dorazila na zadaný e-mail.

Závěrem musíme dodat, že celý proces sjednání povinného ručení online byl neuvěřitelně jednoduchý a sama kalkulačka nás intuitivně naváděla k dalším krokům. Pokud tedy chcete při sjednávání zákonného pojištění ušetřit nejen peníze, ale také čas, je kalkulačka povinného ručení sázkou na jistotu!

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články