PRÁCE 🧰

Pneuservis Ostrava - rádce výběru

1. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte kvalitní pneuservis v Ostravě a okolí, kde vám přezují pneumatiky, opraví kolo a nebo uskladní pneu na léto či zimu? Zajímají vás ceny jednotlivých pneuservisů v okolí Ostravy? A nebo si chcete přečíst o tom, čím se jednotlivé pneuservisy liší? Odpovědi na tyto i další otázky naleznete na této stránce a díky tomu vám pomůžeme s výběrem pneuservisu v Ostravě a okolí.

Pneuservisy Ostrava

Jak postupovat při výběru pneuservisu

Výběr toho správného pneuservisu není úplně jednoduchý a každý z nás dokáže najít hned několik kritérií podle kterých se rozhodujeme, jaký pneuservis si vybrat. Základní rozhodnutí se odvíjí od toho, jaký produkt nebo službu hledáte. Ať už potřebujete zajistit přezutí pneu, huštění pneumatik a nebo třeba uskladnění pneumatik na léto nebo zimu.

Nejčastěji lidé hledají a poptávají přezutí pneumatik. Máte jasno v tom, kdy je potřeba přezout na letní nebo naopak na zimní pneumatiky? Zákon říká od 1. listopadu do 31. března v případě, že je na vozovce souvislá vrstva sněhu, námraza a nebo led. Pokud jste manuálně zruční, zvládnete přezutí pneu doma. Pokud na to nemáte čas a nebo to chcete nechat na odborníky, využijete ověřený pneuservis. Cena za přezutí pneumatik se odvíjí od každého pneuservisu, nicméně očekávat můžete částku mezi 600-800 Kč.

Pneuservisy Ostrava - seznam firem

Co vám dokáže zkazit náladu, je propíchnutá a nebo jinak poškozená pneumatika. Pokud si chcete být jisti kvalitou opravy, využijete služeb pneuservisů. Pokud na opravu máte čas a chuť a jste manuálně zruční, dokážete si opravit pneumatiku pomocí sprejů určených na opravy pneu. Cena se opět liší dle pneuservisu, ale běžná suma za opravu jedné píchlé pneumatiky se pohybuje v rozmezí 150-500 Kč v závislosti na rozsahu poškození. Montáž nebo demontáž všech čtyř pneumatik se pohybuje okolo tří set korun.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý místní pneuservis může také kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby menší pneuservis uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým zákazníkům, pracuje i mimo provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolení a šikovní zaměstnanci. Na první pohled zřejmě nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají nebo školí. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak moc zruční pracovníci to jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu „padají od ruky“, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě nabízených služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení a zázemí. Zcela automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami naprosto vážně. Moderní výbava svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, dá se očekávat, že je vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká škála doplňkových služeb. Když vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, zřejmě rádi využijete i dalších služeb. Kontrola geometrie, huštění pneu dusíkem a v neposlední řadě také uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří čas i starosti.

Pneuservisy v Ostravě a okolí

V Ostravě a okolí se nachází zhruba 120 pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

Zákonné požadavky na hloubku dezénu

Pamatujte také na minimální hloubku dezénu. Je totiž možné, že vám pneumatiky nebudou na další sezonu stačit a bude potřeba pořídit nové. Minimální hloubka dezénu u letních pneu je 1,6 mm a u zimních pneumatik je hranice minimální hloubky dezénu 4 mm. Doporučujeme tedy pečlivě sledovat vaše pneu a nepodcenit tak sjeté pláště pneumatik. Pokud vás investice do nových pneumatik nemine, můžete pneu objednat online dle rozměrů, výrobce a jiných klíčových vlastností a nebo si zajít do nejbližšího pneuservisu a nechat si tak poradit od odborníků.

Uvažujete nad novými pneumatikami? Budete kupovat nové letní nebo zimní „obutí“ pro vašeho motorového mazlíčka? Připravili jsme pro vás sérii článků o pneumatikách, které jsme seřadili v rádci Portálu řidiče pro vaši maximální přehlednost.

Dalším důležitým faktorem je také uskladnění pneumatik. Může vás napadnout uskladnit si pneumatiky doma, je ale potřeba myslet na to, že při nesprávném uskladnění můžete snížit životnost a tím také bezpečnost pneumatik. Běžná cena za uskladnění pneumatik v pneuservisech se pohybuje okolo 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Ostravě

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Bruntál - Nejčastější služby spojené s pneu ve městě, které leží na obou stranách historické zemské hranice Moravy a Slezska jsou huštění pneumatik, přezutí pneu a výměna pneumatik. Kompletní seznam pneuservisů v Bruntálu naleznete zde.
  • Pneuservisy Frýdek-Místek - Ve městě Frýdek-Místek, které leží necelých 25 kilometrů od Ostravy, lze poptávat pneu služby jako např. huštění pneu, přezutí pneumatik a výměna pneu. Pomůžeme vám nalézt kvalitní pneuservis ve Frýdku-Místku.
  • Pneuservisy Karviná - V největším městě ležícím na řece Olši naleznete rozsáhlou nabídkou pneuservisů, které nabízí huštění, přezutí nebo výměnu pneumatik. Vybírejte z katalogu pneuservisů v Karviné.
  • Pneuservisy Nový Jičín - Ve městě klobouků funguje spousta pneuservisů, ve kterých pro vás zajistí pneu služby jako např. přezutí pneu, huštění kol a nebo také výměna pneumatikmnoho dalšího.
  • Pneuservisy Opava - Pneu služby ve městě Opava, ležícím na stejnojmenné řece, pro vás zajistí kvalitní pneuservisy. Do nejčastěji využívaných služeb patří přezutí pneumatik, huštění pneu nebo také výměna pneumatik. V neposlední řadě také prodej nových pneumatik. Více nabízených služeb v Opavě naleznete zde.
  • Pneuservisy Ostrava - V krajském městě Moravskoslezského kraje nedaleko Polska máte možnost vybírat mezi z pneuservisů, které nabízí prodej pneumatik, huštění a přezutí a nebo výměnu pneu. Rádi vám s výběrem pneuservisu v Ostravě poradíme.

Pneuservisy pro nákladní vozidla v Ostravě

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články