PRÁCE 🧰

Pneuservis Bludovice

1. 4. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Pocházíte z Bludovic, Havířova nebo Karviné a hledáte pneuservis, který splní veškeré vaše požadavky? Víte, jaké jsou ceny konkrétních pneu služeb? Dáme vám tipy, jak vybrat pneuservis v Bludovicích.

Pneuservisy Bludovice

Podle čeho zvolit ten správný pneuservis

Výběr kvalitního pneuservisu nemusí být tak lehký, jak se na první pohled může zdát. Zprvopočátku si určete jakou pneu službu vlastně potřebujete. Následně popřemýšlejte nad cenou a jaké máte finanční možnosti. Zvolit můžete z autorizovaných pneuservisů, kde se dočkáte nejvyšší možné kvality. K zahození ale určitě nebudou také malé lokální pneuservisy, u kterých zaplatíte méně. Zkuste se poptat svého okolí, mrkněte také na hodnocení ostatních zákazníků a v neposlední řadě není k zahození srovnání 2-3 ceníků, abyste měli přehled o cenách jednotlivých pneu služeb.

Pneuservisy Bludovice a okolí - katalog firem

Každoroční předsezonní přezutí pneumatik

Na trhu pneumatik jsou nejobsazenější letní a zimní pneumatiky, v nabídce jsou ale také celoroční pneumatiky, které mají své výhody. Nejsou ale pro každého a tak většina motoristů je povinna přezout od 1. listopadu do 31. března, pokud se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Zákon neudává, kdy přezout na letní pneumatiky, průběžně si ale hlídejte venkovní teplotu. Pro ušetření času a starostí se lze objednat do pneuservisu. Pneumatiky vám přezují za cca 700 Kč.

Autorizované pneuservisy v Bludovicích a okolí

Co dělat, když se poškodí pláště vozu?

Defekt pneumatiky je velmi nepříjemná a stresující situace. Dobré je být na ni připraven a vědět, co si v takové situaci počít. Většina automobilů již nemá rezervní pneu, kterou by mohli využít. Řidiči se místo toho spoléhají na sprej na opravu pneumatik. Neopraví ale vše, pouze menší defekty. Více efektivní je lepící sada, která stojí ale přibližně 2 000 Kč. Pokud se vám do opravy pneumatik nechce, můžou to za vás udělat pracovníci pneuservisu. Naúčtují si přibližně 150 až 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technika a vybavení. Inovativní a moderní pneuservis by měl obsahovat přípravky na montáž a demontáž pneumatik, sloupové zvedáky, zouvačky a vyvažovačky. Podle zázemí poznáte profesionalitu a ekonomickou stránku firmy.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu a tradice. Pneuservisy, které své služby nabízí několik let na stejné adrese, jsou vyhlášené, kvalitní a ověřené. Zákazníci se k nim rádi vrací a jsou spokojení. Dlouhodobé fungování podniku je velké pozitivum.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionální a šikovní zaměstnanci. Vzdělání personálu se vám pravděpodobně odhadnout nepovede. Zkuste si ale při návštěvě všimnout, jak zruční zaměstnanci jsou. Špatnou vizitkou podniku je, když nerozumí dané problematice, padá jim nářadí z rukou apod.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nabídka návazných služeb. Každý motorista občas využije doplňkové služby - vyvážení kol, uskladnění pneumatik nebo změření a seřízení geometrie nápravy. Vám tyto služby v celkovém důsledku ušetří čas a starosti navíc.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Lokální malý pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Živnostníci, provozující lokální pneuservisy, svým zákazníkům nabízí nízké ceny, ochotu a vstřícnost. Některé pneuservisy mají rovněž nonstop otevírací dobu.

Pneuservisy v Bludovicích a okolí

V Bludovicích (okrese Karviná) se nachází celkem 56 pneuservisů, které nabízí následující služby:

Minimální hloubka dezénu - vzorek pneumatiky

Každý řidič by měl alespoň jednou za čas kontrolovat minimální hloubku dezénu, která by měla být u letních pneumatik minimálně 1,6 mm a u zimních pneu alespoň 4 mm. Tím, že své pláště zkontrolujete, předejdete nepříjemnosti v podobě sjetých plášťů. Pro 100% bezpečnou jízdu se vyplatí zkontrolovat také, jak jsou pneumatiky nahuštěné a popřípadě je správně dohustit. Podhuštěné pneumatiky se v žebříčku nejčastějších nehod na silnicích umísťují na prvních pozicích.

Základní informace k pneumatikám, zákonné požadavky k pneu, typy a druhy kol, nezávislé testy pneumatik a další odvětví pneumatik jsme pro vás seskupili do rádce Portálu řidiče.

Kam uskladnit nepoužitá kola na další sezónu

Po přezutí pneumatik na letní nebo zimní období nastává otázka, kam s nepoužitými pneu? Nejčastější řešení je do sklepa nebo garáže. Problém ale nastává, když se při skladování plášťů dopouštíte častých chyb. Jednou z nich je například, když je teplota vyšší než 15 °C. Špatným uskladněním dochází k snižování životnosti a zhoršení vlastností pneumatik. Pozor také dejte na skladování pneumatik s disky a bez nich. Jestliže se o nic z toho starat nechcete a zároveň chcete mít jistotu, že bude vše v pořádku, kontaktujte pneuservis. Cena uskladnění kol je cca 400 Kč.

Pneuservisy pro nákladní vozy v Bludovicích

Pneu služby v okolních okresech

  • Bruntál - Pro řidiče z Bruntálu a jeho okolí je v nabídce 33 kvalitních pneuservisů. Ty pro vás zajistí přezutí, huštění a výměnu pneumatik.
  • Frýdek-Místek - Ve městě nacházejícím se v podhůří Beskyd je v nabídce prodej pneu, geometrie kol a uskladnění pneumatik. Vybírat můžete ale z vícero pneu služeb.
  • Nový Jičín - Nejžádanější služby pneuservisů v Novém Jičíně jsou výměna pneumatik, přezutí pneu a vyvážení kol. Katalog firem naleznete zde.
  • Opava - Více než 55 tisíc obyvatel může zvolit z široké nabídky pneu služeb - huštění pneumatik, protektorování pneu, geometrie kol nebo mnoho dalších.
  • Ostrava - V třetím největším městě České republiky je 117 spolehlivých pneuservisů, u kterých se můžete objednat na přezutí pneu, TPMS nebo uskladnění pneumatik.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články