PRÁCE 🧰

Pneuservis Nový Jičín - rádce výběru

1. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete poradit s výběrem vhodného pneuservisu právě pro vás v Novém Jičíně a okolí? Chcete se dozvědět, jaké služby zde naleznete? Potřebujete rychle a kvalitně přezout nebo vyměnit pneumatiky v Novém Jičíně a okolí? Nemáte doma místo a chcete pneumatiky uskladnit? Zlobí vás nevyvážené kolo a potřebujete ho vyvážit nebo udělat geometrii kol? Napsali jsme pro vás par tipů níže, abychom vám s výběrem pomohli.

Pneuservisy Nový Jičín

Jak najít vhodný pneuservis

Nalézt vhodný pneuservis může zabrat někdy mnoho času a několik návštěv pneuservisů, než naleznete ten pravý. Pro jednodušší a rychlejší výběr je zásadní si uvědomit, jakou službu vlastně potřebuji a co od návštěvy pneuservisu očekávám. Tohle jednouché zamyšlení vám výrazně sníží okruh výběru, protože pneuservisy nabízejí různé služby - přezutí, nahuštění nebo výměnu pneumatik, geometrii a vyvážení kol, uskladnění pneumatik, naplnění pneu dusíkem, opravy ALU disků, samotný prodej pneu a mnoho dalšího. Každý pneuservis se může specializovat na něco jiného nebo jednoduše nějaké služby nenabízí. Základní služby vám poskytnou všude, ale pokud potřebujete ty složitější, váš výběr se bude skládat z pár pneuservisů.

Mezi základní nabízenou službu patří bezpochyby přezutí nebo výměna pneumatik. Každý rok před začátkem zimy je v pneuservisech plno, protože mnoho řidičů si nechává profesionálně přezout své pneumatiky na zimní. Připomínáme, že období, kdy platí povinnost užívat zimní pneumatiky začíná 1. listopadu a končí 31. března a to v případě souvislé vrstvy sněhu, ledu nebo náledí na vozovce. Někdo to zvládne i doma, ale většina řidičů volí přezutí od zkušených techniků. Za takové přezutí budete lehčí o 600-800 Kč.

Přezutí pneu v Novém Jičíně a okolí

Mezi další nejvíce vyhledávanou službu patří oprava poškozené nebo píchlé pneumatiky. Pokud jste to již zažili, určíte víte, že to není nic příjemného a může vám to pěkně zkazit den. Při píchnutí můžete místo rezervy použít sprej na opravu pneumatik, ale v obou případech později do pneuservisu zavítáte. Ceníky oprav se pohybují od 150 - 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká škála poskytovaných služeb. Přezout pneumatiky zvládnete skoro doma a pokud to je jediné, co pneuservis nabízí, doporučujeme najít jiný. Více služeb vám ušetří mnoho času a starostí například s uskladněním pneumatik. Pokud pneuservis nabízí složitější služby jako protektorování pneu nebo plnění pneu dusíkem, tak to značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Šikovný a kvalifikovaný personál. Na první pohled kvalifikaci nepoznáte, ale pokud jim při činnostech padají věci z ruky a celkově jsou nešikovní, tak to známka dobré kvality nebude. Na druhou stranu pokud uvidíte čisto na place a pracovníky, kterým nepadají věci od ruky a vypadají zkušeně, tak to vše podtrhuje kvalitu pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní vybavení. Automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní nářadí a dostatečný počet zvedáků - to je vybavení kvalitních a ekonomicky stabilních pneuservisů. Také to je známka, možnosti poskytovat moderní a složitější služby.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud je pneuservis vyhlášený, značí to že je na trhu několik let a spokojení zákaznicí se k němu rádi vrací. To je určitě dobrá známka kvality. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Menší místní pneuservis je často dobrou volbou. Rozsáhlý trh pneuservisů je drsný a menší podniky musí vynikat svojí kvalitou i nižšími cenami. Zákazník je pro ně priorita a často si na práci dávají více záležet. Dokonce práce přes oficiální pracovní dobu je u nich často na denním pořádku.

Pneuservisy v Novém Jičíně a okolí

V Novém Jičíně můžete navštívit až 53 pneuservisů:

Není čas koupit nové pneumatiky?

Pokud na současných pneumatikách jezdíte více jak 6 let, tak čas na výměnu nejspíše už nastal. Uvedená doba se může ale dost lišit, záleží na mnoha faktorech, které životnost pneumatik mění - styl jízdy, v jakých podmínkách a jak často jezdíte, správné skladování a mnoho dalšího. O opotřebení pneumatik zákon hovoří jasně, musíte dodržet minimální hloubku dezénu 1,6 mm u letních pneumatik a u zimních 4 mm. Nové pneumatiky lze koupit online a nebo přímo v pneuservisu, kde vám rád s výběrem pomůže proškolený personál. 

Čas dopřát svému autu nové pneumatiky nastal? Chcete vidět porovnávací testy pro nejlepší výběr? Chcete se dozvědět užitečné rady a tipy na vše ohledně pneumatik? V našem přehledném rádci Portálu řidiče se dozvíte mnoho informací o koupi nových pneumatik a všeho dalšího.

Můžete se dostat také do situace, kdy bude řešit kde uskladnit pneumatiky. Můžete nalézt místo doma nebo někde v garáži, ale dejte si pozor na správné skladování. Nejlepší varianta bude uskladnění přímo v pneuservisu, taková služba vychází přibližně na 400 Kč.

Uskladnění pneumatik v Novém Jičíně a okolí

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Karviná - Lázeňské město Karviná východně od Ostravy u hranic s Polskem disponuje mnoha servisy se základními službami jako výměna nebo nahuštění pneu, ale i pneuservisy s možností uskladnění pneumatik, vyvážení nebo geometrii kol. S výběrem vám radí poradíme v našem přehledném katalogu pneuservisů v Karviné a okolí.
  • Pneuservisy Ostrava - Právě v třetím největším městě České republiky ležící v Moravskoslezském kraji naleznete rozmanitý výběr služeb a pneuservisů. Pokud hledáte pneuservis na přezutí a výměnu pneu, geometrii a vyvážení kol nebo plnění pneu dusíkem, tak všechny nabízené služby a pneuservisy naleznete v našem nezávislém seznamu pneuservisů v Ostravě a okolí zde.
  • Pneuservisy Bruntál - Na obou stranách historické zemské hranice Moravy a Slezska naleznete kromě města Bruntál i mnoho pneuservisů, které vám přezují pneumatiky nebo nahustí, udělají geometrii a vyvážení kol nebo uskladní pneumatiky. Náš seznam pneuservisů v Bruntálu a okolí vám jistě pomůže nalézt ten správný pneuservis.
  • Pneuservisy Opava - Ať už hledáte v městě ležícím na řece Opavě kvalitní pneuservis na výměnu nebo přezutí pneumatik nebo chcete vyvážit a udělat geometrii kol či potřebujete pneumatiky uskladnit, tak vám v každém případě s vašim výběrem pomůže katalog pneuservisů v Opavě a okolí.
  • Pneuservisy Frýdek-Místek - Statutárním město na soutoku Ostravice a Morávky rozprostírající se 16 kilometrů od Ostravy se může chlubit několika poskytovanými službami od přezutí nebo výměnu pneu, huštění pneumatik či kontrolu tlaku až po protektorování pneu. Kompletní nabídku služeb naleznete v našem katalogu pneuservisů ve Frýdku Místku a okolí.

Autorizované pneuservisy v Novém Jičíně a okolí

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články